Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Зивчевич кога го гледаш не личи на кошаркар, преспоро се движи, движењата му се спори. Ај тоа што во одбрана не помага и ништо не прави, јас кошарката не ја гледам еве денес Марко шутнал 5 шута и промашил, еј абе слаб играч е. Едноставно Зивечевич не можам да го замислам, неговиот однос и се.

Зивчевич кога го гледаш не личи на кошаркар, преспоро се движи, движењата му се спори. Ај тоа што во одбрана не помага и ништо не прави, јас кошарката не ја гледам еве денес Марко шутнал 5 шута и промашил, еј абе слаб играч е. Едноставно Зивечевич не можам да го замислам, неговиот однос и се.

Зивчевич за разлика од последниот пат кога настапуваше во МЗТ,денеска изигра одбрана.Еден Цинцадзе се губи повеќе од него,а да не правам муабет за тој колку е спор во напад.Далеку е од уигран тимот,има простор за напредок,а има и желба.Симоновски ти е тип на играч што еднаш ќе дае 25 поена, и после 4 утакмици он ќе си има ист број на шутеви ко тогаш кога дал 25 али ќе биде далеку од тоа.Крпен тим е ова,ќе видиме до каде ќе догура.Канаѓанецот е коска играч.

Абе и 2 минути да игра ќе го искритикувам ради тоа што во тие 2 минути што ги игра примаме 8 поена.
Ете кога ќе влезе на наредниов натпревар во игра, прати му ги движењата негови и што всушност он прави, дали напад, дали одбрана.
Очобол е, исто како што викате за Зивче ваков онаков. Па Зивче барем ќе изигра одбрана,ќе погоди трица, може да биде корисен колку толку, му фаќа кликерот за разлика од надежниов момак.[DOUBLEPOST=1412727212][/DOUBLEPOST]
Зашто бе братче, што толку лошо направи Зивче? Дека повеќето им е на пик и сега на утната тројка ваков е онаков. Симоновски денеска изигра 20 пати послаб натпревар од него.

Колку години имаш, 14 ? Очигледно врска немаш од кошарка, а сигурно никогаш не си играл било каков спорт, не си свесен колку е тешко после толку тешка повреда да се вратиш во форма,пред се психички е тешко се стабилизираш а потоа и физички да се спремиш, еден Роуз, Коби, и мн други неможат да се вратат во форма покрај такви услови, а не па Кире.... Си заборавил како играше во Фени и МЗТ изминативе години, пред да се повреди...

Кире е дрво невидено и нема ништо од него,и Змаго го знае тоа,затоа по 1минута на натрепвар игра не заслужува ни толку,го зазема местото на некој друг кој што би можел да направи нешто повеќе.

Колку години имаш, 14 ? Очигледно врска немаш од кошарка, а сигурно никогаш не си играл било каков спорт, не си свесен колку е тешко после толку тешка повреда да се вратиш во форма,пред се психички е тешко се стабилизираш а потоа и физички да се спремиш, еден Роуз, Коби, и мн други неможат да се вратат во форма покрај такви услови, а не па Кире.... Си заборавил како играше во Фени и МЗТ изминативе години, пред да се повреди...
Ај кажи како играше Кире во МЗТ, па да се утепам од смеење...

Цццц кои незналици сте..... Година 2010/11, игра за МЗТ, Втор во цела лига, види слика....А после за во Фени да не зборам, си осетивме сами во Јане Сандански кога ни даде 30 поена...

Ај кажи како играше Кире во МЗТ, па да се утепам од смеење...

Се утепа од смеење ? ;)

Attachments

• ovaaslika.png
    ovaaslika.png
    8,3 KB · Прегледи: 61
Последно уредено:
Абе и 2 минути да игра ќе го искритикувам ради тоа што во тие 2 минути што ги игра примаме 8 поена.
Ете кога ќе влезе на наредниов натпревар во игра, прати му ги движењата негови и што всушност он прави, дали напад, дали одбрана.
Очобол е, исто како што викате за Зивче ваков онаков. Па Зивче барем ќе изигра одбрана,ќе погоди трица, може да биде корисен колку толку, му фаќа кликерот за разлика од надежниов момак.[DOUBLEPOST=1412727212][/DOUBLEPOST]
Зашто бе братче, што толку лошо направи Зивче? Дека повеќето им е на пик и сега на утната тројка ваков е онаков. Симоновски денеска изигра 20 пати послаб натпревар од него.
ауууу не си свесен колку си грешка за Зивче. Гледај снимка од натпреварот и прати што се случува кога он е во одбрана. Абе поима нема, ПОИМА. Црнецот 2-3 влеза направи кога бушеше од страна на Зивче, затоа што не знае за страна на помош. Зивче е убедливо најлошиот играч во оваа екипа. Од Симоновски не очекувајте друго момци, он е таков играч, поени дава само од тројка или слободни, е сеа некој натпревар ќе има 9/12 тројки, некој 1/9 и така. :D А овој дегенов какви предиспозиции има, ама изгледа побитно му е тетовирањето.

Симоновски изигра животна партија во 1 коло, не се занесувајте да го вбројувате во добри играчи. Секогаш бил и ќе остане , некогаш под некогаш над просек.
Кире од 7 години кариера , 3 е со тешки повреди и стварно жално за дечкото , солиден играч што можеше да прерасне во лидер на репрезентација ,ама од такви повреди не се враќале и многу физички поспремни играчи, така што за жал ситуацијата не изгледа баш охрабрувачки :sick:
3.Зивче исто ко порано , кој очекуваше промена во неговата игра на 30 години не знам зашто гледа кошарка.. Таков му е стилот на игра,однесување и тоа е тоа.
Американецот доаѓа во нов тим,нов стил на игра, треба време да се уигра , не може преку ноќ да се донесуваат заклучоци дали е добар или не.

Немам 14 години. Имам тренирано кошарка. Свесен сум дека е тешко да се вратиш од тешка повреда.
Кире ќе се пензионира ако го чекаме да се врати психички и немој да ми збориш дека бил топ играч пред повредата пошто во одбрана од увек бил како изгубен германец, не знае ни кој чува, не знае да брани зона,не знае ни да превземе играч апсолутно НИШТО не знае да направи.Кошаркарска интелегенција 0.
Во напад, ако си го видел последниве 3 години да изигра центарски против било кој играч јас те частам у кафана да јадеш и да пиеш колку сакаш. Е сега тоа што се повлекува на трица и знае да распука е друга прича, али според мене боље одбрана да игра јако а напад дупка да биде пошто се знае што носи победа.

ауууу не си свесен колку си грешка за Зивче. Гледај снимка од натпреварот и прати што се случува кога он е во одбрана. Абе поима нема, ПОИМА. Црнецот 2-3 влеза направи кога бушеше од страна на Зивче, затоа што не знае за страна на помош. Зивче е убедливо најлошиот играч во оваа екипа. Од Симоновски не очекувајте друго момци, он е таков играч, поени дава само од тројка или слободни, е сеа некој натпревар ќе има 9/12 тројки, некој 1/9 и така. :D А овој дегенов какви предиспозиции има, ама изгледа побитно му е тетовирањето.
Не знам јас колку што пратев Зивче во неколку наврати топ изигра одбрана, се труди, сака нешто да направи за разлика од дудуков Кире.
Е сега не викам дека ќе биде екста Зивче туку дека може да му помогне на тимов колку толку, пошто очигледно е дека имал невиден талент али нереализиран.
Симоновски мислам дека играше доста под притисок ради ФА али ќе се оправи.

П.С

Немам 14 години. Имам тренирано кошарка. Свесен сум дека е тешко да се вратиш од тешка повреда.
Кире ќе се пензионира ако го чекаме да се врати психички и немој да ми збориш дека бил топ играч пред повредата пошто во одбрана од увек бил како изгубен германец, не знае ни кој чува, не знае да брани зона,не знае ни да превземе играч апсолутно НИШТО не знае да направи.Кошаркарска интелегенција 0.
Во напад, ако си го видел последниве 3 години да изигра центарски против било кој играч јас те частам у кафана да јадеш и да пиеш колку сакаш. Е сега тоа што се повлекува на трица и знае да распука е друга прича, али според мене боље одбрана да игра јако а напад дупка да биде пошто се знае што носи победа.

Не знам јас колку што пратев Зивче во неколку наврати топ изигра одбрана, се труди, сака нешто да направи за разлика од дудуков Кире.
Е сега не викам дека ќе биде екста Зивче туку дека може да му помогне на тимов колку толку, пошто очигледно е дека имал невиден талент али нереализиран.
Симоновски мислам дека играше доста под притисок ради ФА али ќе се оправи.

П.С
Од доле од позади кош глеав и веруј не изигра добра одбрана Зивче. Страна на помош за него не постои, како што реков веќе црнецот 3 пати избуши на негова страна, 2 пати даде кош, а еднаш остави зицер за нивниот центар.

П.С

Статистиката се си кажува, се знае што е МВП индекс, да биде втор во цела лига неможе да е само од напад...Ај неможам да се расправам за глупости, се во свое време, па ќе збориме....

Од доле од позади кош глеав и веруј не изигра добра одбрана Зивче. Страна на помош за него не постои, како што реков веќе црнецот 3 пати избуши на негова страна, 2 пати даде кош, а еднаш остави зицер за нивниот центар.
Види сеа, ако глеаме до толку Грузиецов е очаен исто, ништо не прави. Добра одбрана играат Цветковиќ само и центриве ( тоа што не заградуваат е друга работа ).

Него уште еден доказ зошто никогаш нема да вадиме во една година по 3-4 добри младичи.
Врба со свое видување.

Јас дојдов тука за да помогнам, да се обидам да создадам играчи што за една до две години би се лансирале во првиот тим. Имам желба и ентузијазам, но тоа очигледно не е доволно. Недисциплината е неверојатна, не само во играта во која не се реализира ниту една акција, ниту еден напад, онака како што ќе зацртаме, туку работата е дојдена дотаму што некои деца не доаѓаат на тренинг дури ни кога ќе го закажам во 13 часот, затоа што им било многу рано. Сметам дека не заслужувам таков однос, бидејќи јас жртвувам голем дел од себе во целиот овој проект, а за возврат добивам неверојатен непрофесионализам. Доколку врз претходните работи можеби и би можел да влијаам како тренер, тогаш дефинитивно не можам да влијаам врз зависта и љубомората меѓу самите играчи. Тоа е нешто што е апсолутно неразбирливо за мене за играчи на оваа возраст, па затоа сметам дека е најдобро „бракот“ да се прекине порано, за да не се дозволи ситуацијата да ескалира“ – истакна Стефанов.

Статистиката се си кажува, се знае што е МВП индекс, да биде втор во цела лига неможе да е само од напад...Ај неможам да се расправам за глупости, се во свое време, па ќе збориме....
Друже, посочената сезона лигата ни беше на ниво на косовска лига и затоа тие индексите "окачи мачку о реп" шо би рекле комшииве.

Нема да биде тренер, ама ќе остане во клубот на друга улога.
На екипа ја има изјавата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom