Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Да му ебам се што си има на овој Зивчевиќ.Инаку останативе одлично одиграа,само Демјуинк потфрли.

Со Зивче ќе е иста песна како и првиот пат кога беше кај нас. Нема мозок човекот и тоа е тоа, џабе и предиспозиции и се.

Леле странциве.... :tapp:

Цинѕадзе катастрофа. Првиот фаул го направи на 30 секунди до крај на продолжението иако претходно барем 10 поена му ги дадоа од шала на влез. Настрана тоа што го имаше решавачкото слободно фрлање и што оствари дабл-дабл, за мене ова беше лоша партија.
Демјуинк се гледа дека е антиталент. Никакво позиционирање нема, не отиде на ниеден влез, а и шутот му е лош.
Морович последната добра сезона во АБА лига му била пред 4 години, така да не очекувам дека ќе ја врати формата од тогаш за да помогне на тимот.
Зивчевич... Леле кој е идиотот што го потпиша него :facepalm:

Светли точки за мене се Симоновски (нормално), и Кире, кој после еден куп повреди извади добра утакмица и мислам дека ќе може да очекуваме повеќе од него со тек на време.

Секоја чест за децана од Мега Визура (истово и лани го пишав кога не' тепаа), а особено на тој Миленович, кој со конструкција на тело коски и кожа без никаков страв не' бушеше во рекет.

Одбраната во прво полувреме и Цинѕадзе се главните виновници за денешниов пораз.
Понедисцплинирана игра од онаа во прво полувреме не сум гледал од времето на Ацо Петровиќ на клупа кога беше со Анте Дуковски. Грузиецов фати шутни ко да нема утре, акции никакви, одбраната УЖАСНА.
Боље да изгубевме 10 разлика без продолженија него вака. Душа ме боли.

Идеме во вторник, за МЗТ, за Аеродром, за салата да го осети вистинскиот ДОМАЌИН !!!

Ako ne moze da se pobedi edna Mega Vizura so vakov roster, sto da ocekuvame na drugite gostuvanja sezonava... se nadevam nabrzo da ima promeni vo klub inaku...

Sent from my iPhone

Златни дејвис и синовец ахх да ни беа κолκу само подобρи би биле ваκа мн слабо одбρана ниκаκва особено под κош па немаме ниеден κоρпулентен ваљда κласен ќе не опρаи,цвеле слабо денес,цинцатзе мн бавен едино е добаρ асистент,амеρов изгубен иаκо добρо тρгна дејвис е неκолκу κласи над него,маρче имаше одличен шутеρсκи ден и само заρади него се вρативме во игρа,за зивче немам κоментаρ. :facepalm: Лучич има многу слобода ама добаρ е сепаκ,маρинκович може да биде одличен аκо го збилдаат,се на се κатастρофална утаκмица иаκо можеа да ја добијат аκо цинцатзе го погодеше слободното, аκции ниκаκви 42 обиди за тρојκа алооо. :tapp: Гечевсκи фали многу ама тоа баρем дамјан неκа го потпишат.Втоρниκ очеκувам сигуρна победа и полна сала лани супеρ почнавме и лошо пρодолживме можеби годинава ќе биде обρатно[DOUBLEPOST=1412456288][/DOUBLEPOST]
Ako ne moze da se pobedi edna Mega Vizura so vakov roster, sto da ocekuvame na drugite gostuvanja sezonava... se nadevam nabrzo da ima promeni vo klub inaku...

Sent from my iPhone
Мега воопшто не е слаба аκо ти теκнува лани на гости сме губеле од мн послаби еκипи битно е дома да ги добиеме сите и плус неκоја гостинсκа победа

Sent from my iPhone

Дома сите да се добијат,нема шанси,тоа не го можат ни подобри екипи од МЗТ , дома реално се очекува 3-4 порази,од кој некои можат да се спаѓаат во очекувани,други во неочекувани,а на гостувањата ке биде многу тешко да се забележи победа и реално ти победи треба да се бараат против Металац,Задар,Солнок,а може и некој скалп да се скине:D
Полека тимов мене не ми изгледа лош,едино Зивчевич ме нервира,кога ке се врати Класен и уште едно засилување ако има + да се воиграат може да испаднат и подобри од лани.

Како што и ви кажав претходно Цинцадзе е одличен асистент, втор асистент е ова коло. Симоновски знае дека ова му е шанса да направи нешто во кариерата и да се продаде надвор така да очекувам од него и наредниве натпревари па и цела сезона да ги изигра солидно. Од Цветковиќ очекував многу повеќе ама изигра многу лошо. Демјунк за два имаше еден од девет. Плус попи две банани во рок од 2 секунди. КАТАСТРОФА. Кире одличен 7 скока и 8 поени за 14 минути за разлика од Маринковиќ кој имаше 4 скока но 11 поени за 22 минути. Лучиќ очигледно бек играше на натпреваров само 6 скока за 36 минути. Проба на два пати да направи влезови како плејмејкер. Со Класен треба да сме уште појаки под кош. Моровиќ не го бива. Зивчевиќ како што реков не би го зел од моја ни у маало. Слаби сме на надворешните позиции. Мора да најдат добар плејмејкер. Уф ќе има многу нервоза сезонава.
Не знам дали ги следевте Крка со Цедевита. Крка се со сличен буџет на МЗТ, имаат добри амери и го имаат Џикиќ. Играа многу слично на нашава репрезентација и ја згазија Цедевита која е фаворит број еден за АБА. Мислам дека на позиција тренер подобро решение за МЗТ ќе беше Џикиќ од Сагадин. Сагадин не постави никаква тактика, немаше тајм аут во клучни моменти.
За на домашен терен клучен фактор ќе биде Фемили. Мора со добро навивање како и секогаш да се дигаат на крила нашиве иначе.....

За инат на сите моρа да гρмиме во втоρниκ без опρавдувања сите у сала,иначе очеκувам убедлива победа

Нема да биде лесно сигурно,али во победата не се сомневам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom