Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
Нека се откаже од една фонтана во Аеродром нека ги даде тие пари во Мзт и решен проблем. Ако сакаат да го задржат Пипан ќе го одврзат кесето , ако нејкат да го одврзат ќе смислат изговори. Пари се во прашање а не љубов. Со 1 мил евра буџет да сакаш да се тепаш и во АБА и и Еврокуп е смешно. Па уште и да задржиш квалитетен тренер. Еве и да му дадеш колку што сака он ќе бара и поголем буџет за клубот за засилување итн. Кој сакаш стај го за тренер ако не му обезбедиш добар буџет за засилувања и за плати на играчи . Џабе се прави муабет.
Очигледно не го одврзале кесето доволно:)
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 15:33 ---
А па Олимпија па што буџет за играчи ќе му даде,сачувај боже.Имаат буџет од околу 1,5 милиони евра за играчи на хартија од кој најголем дел никогаш и не го исплатуваат.На полусезона неколку играчи им избегаа поради не исплаќање на плати,а да не ги буткаа судиите на секој натпревар ни тоа 8 место немаше да го освојат.

Последните неколку години секоја година на полусезона скоро цел тим го распуштаа заради немање средства.Последни 4 години Словенската титула им ја зима Крка,а Евролига нема да ја помирисаат со години,додека за Еврокуп шансите им се мали и тоа само затоа што имаат врски во УЛЕБ.

Да кажеше дека се сели во Цедевита,ЦЅ,Раднички каде има буџети тренерите да си прават што сакаат ќе имаше смисла целата теза со тоа дека тренерот си бара играчи по своја желба,али за Олимпија нема никаква логика.

И така викаш Пипан отиде во Олимпија зошто нема пари таму:D

Zeljko+Obradovic+Panathinaikos+v+Maccabi+Tel+eqTfPP5SmOVx.jpg
:eek:o_O

Јас мислам дека треба прво да се најде нов тренер, па да се потпишува со сегашниве играчи кои заслужиле да останат и да се најдат нови засилувања по мерка и идеа на новиот тренер.
Концептот на Пипан паѓа во вода, се одново треба да се гради. Интересно ќе биде летово, а и доста топло :D
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 16:23 ---
Летотво да ги зееме Самраџиски,Војдан и Чапин ќе биде топ,али прашање е дали они сакаат да дојдат во МЗТ:)

Чапин неможевме да го земеме лани, кога беше далеку поефтин и непопуларен, а камоли сега послем одличните партии во Раднички. Чапин е врвна класа играч и сигурно ќе догура многу далеку.

Јас мислам дека треба прво да се најде нов тренер, па да се потпишува со сегашниве играчи кои заслужиле да останат и да се најдат нови засилувања по мерка и идеа на новиот тренер.
Концептот на Пипан паѓа во вода, се одново треба да се гради. Интересно ќе биде летово, а и доста топло :D
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 16:23 ---

Чапин неможевме да го земеме лани, кога беше далеку поефтин и непопуларен, а камоли сега послем одличните партии во Раднички. Чапин е врвна класа играч и сигурно ќе догура многу далеку.
Ние можевме да го земеме Чапин,али Тодоров го одбрал Бакич:)

Ги гледам овие на екипа го бараат Ацо "трица" Петрович.Тој ако го донесат за тренер во МЗТ не планирам еден меч да изгледам додека не го избркаат.
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 17:42 ---
И така викаш Пипан отиде во Олимпија зошто нема пари таму:D

Пари во Олимпија нема и ќе се види уште следната сезона кога пак како и секогаш нема да направат ништо.Пари не се секогаш единствената можна причина.

Олимпија ти е тим кој играл до сега во Евролига само затоа што играл во Евролига.Немаат мрднато понапред од групна фаза,а Евролига нема квалификации туку се е на база на пласман во лиги и дали сакаат да те викнат.3 години по ред губат дома титула од Крка,али Крка не иде во Евролига зошто самото тоа што Олимпија игра во Евролига им носи повеќе поени ( дека според поени се одлучува кој да иде ) одколку тоа што Крка освоиле лига.

Носат играчи за ефтини пари кои Олимпија ја користат само како одскочна даска за препродавање.Играат до декември и после да ги нема по други тимови и комплетен распад ( да не ни почнувам колку да не им е помошта од судии све над 8-9 место би сонувале ).Али сега кога веќе нема Евролига ( а и никогаш нема ни да заиграат пак ) ќе пропаднат на чисто.

Единствен тим се во град и имаат во просек по 500 луѓе по натпревар.

Пипан во очиве ќе ми остане како ладен професионалец. Си дојде со мисија и си ја исполни, веројатно најдобриот трењер што некогаш дошол во МЗТ. Останува да се види кој ќе го наследи, јас искрено би сакал странец, ако се врати Тодоров ќе прекинам да одам на утакмици.

Пипан во очиве ќе ми остане како ладен професионалец. Си дојде со мисија и си ја исполни, веројатно најдобриот трењер што некогаш дошол во МЗТ. Останува да се види кој ќе го наследи, јас искрено би сакал странец, ако се врати Тодоров ќе прекинам да одам на утакмици.

Уште полошо е ако донесат тренер од типот на Ацо Петрович или Вукович на Црвена Ѕвезда.Некој пиша направил Пипан систем.Управата треба да направи систем и да се зимаат тренери што се гледа дека таква игра организираат.

Ако не бил тренер/помошник тренер на Партизан,Широки или Будучност би требало добро да го проверат.

Фала многу на мајсторот, се надевам дека ќе постигне уште поголем успех со Репрезентацијата. :cuc:

За тие што го напаѓаат нека идат да се потепаат, па вие да живеете во странство и ви дадат понуда во сопствената земја да заработувате исто како у странство, која би била вашата одлука? (y)

Посолена плата + дома = Олимпија - ништо комплицирано.

Сега само треба да одиграат паметно, да не брзаат со изборот и да ја донесат правата одлука.
Мене лично фаворит ми е Митев, али пошто нема шанси он да биде само посакувам следниот тренер да биде професионалец и авторитетен како Пипан.

Ај некој нека напише кој се управа(спортски менаџмент) на Мзт. Зошто тие имиња што отидоа во барселона да прегоовараат и тие што ги пишува на Мзт страна не ми се совпаѓаат некако. И ако може напишете за секој член на управата кој е и какви резултати има позади себе. По управата се познава колку вреди еден клуб и колку ќе иде напред.

Незнам што кур ви е на вас, што викате дека ќе прекинете да идете на утакмици ако Тодоров или некој друг ке што не го сакате ќе биде трењер на МЗТ:)

Јовановиќ демек прв пик пишува спорт, добар тренер но пред некое време доби и да ја води младата репрезентација на Србија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom