Фан клуб: МЗТ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата arap
  • Време на започнување Време на започнување
БРАВО ЗА КОЖУВ!
Не ни заслуживме да играме финале....Одраз на немоќта и лошото водење на клубот.

Опомените со киксовите во АБА Лигата не беа доволни за управата да превземат конкретни мерки за подобрување на тимов. Останавме со неук тренер, неспособни играчи, со чест на исклучоци, и со управа (човек) што појма нема кај тера, и го води клубот како го дувне ветерот.
Победата против Работнички беше само мачкање очи, односно моментално прикривање на вистината. А вистината е дека мометналниов МЗТ, организационо, структурно и играчки е ХАОС.
Опомените цела сезона не ги сфати ИВИЦА сериозно и мислам дека моментално он попи најголем ШАМАР.

Со среќа нека им е на Кожув во утрешното финале, со кој и да играат.
По мене еден од поорганизираните и поконстантните клубови во Мак кошаркава во последниве неколку години.

Со среќа нека им е на Кожув во утрешното финале, со кој и да играат.
По мене еден од поорганизираните и поконстантните клубови во Мак кошаркава во последниве неколку години.
Ова е тоа. Се гледа кога некој знае како да води клуб. Од втора лига направија екипиште што може за некоја година и да игра Јадранска. А нашиве 3 години играат АБА Лига и организацијата им е на 0.

И оној Јончевски ако е тренер, ондак ја сум Фил Џексон, мајке ми...

Само глуп тренер не наредува да се прави фаул на крај на текма кога тимот му води 2 разлика. :facepalm:
Нерешено во џеб ќе имаа еееееј, а и раката ќе му трепереше на било кој да шутираше слободни од Кожув....

Кожув денеска оваа што го покажа беше поезија права!Сосема заслужена победа,многу се потценети,а мислам дека имаат убави шанси да го лапнат купот.

На кур да ги стаам сите од управа до играчи,пички гадни све им ебам...:(

Posle sve sto napravi upravata i trebase da se desi nesto vakvo... Pa valjda ke se opametat za natamu...

Ова е тоа. Се гледа кога некој знае како да води клуб. Од втора лига направија екипиште што може за некоја година и да игра Јадранска. А нашиве 3 години играат АБА Лига и организацијата им е на 0.

И оној Јончевски ако е тренер, ондак ја сум Фил Џексон, мајке ми...
Сопственикот на Кожув има фирмиште со 200-300 вработени, ако не и повеќе, фала богу ќе знае како да води екипа со 15 играчи... Додека градоначалников на Аеродром, не знае ни кај води, ни кај тера, наместо да најдат 5-10 луѓе кои ќе ја средат екипата како што треба, овој си игра играчки, штета е толку пари да се фрлаат во бунар. МЗТ има најмалце пет-шест солидни играчи, да задржеа и два-тројца од претходната година (Чековски и Дејвис) никој немаше да може да им се доближи, иако тоа треба да биде случај и со овој ростер. Мора да се има некаква стратегија, наместо екипата да оди од година во година понапред, оваа година се вратија четири години наназад.

Сопственикот на Кожув има фирмиште со 200-300 вработени, ако не и повеќе, фала богу ќе знае како да води екипа со 15 играчи... Додека градоначалников на Аеродром, не знае ни кај води, ни кај тера, наместо да најдат 5-10 луѓе кои ќе ја средат екипата како што треба, овој си игра играчки, штета е толку пари да се фрлаат во бунар. МЗТ има најмалце пет-шест солидни играчи, да задржеа и два-тројца од претходната година (Чековски и Дејвис) никој немаше да може да им се доближи, иако тоа треба да биде случај и со овој ростер. Мора да се има некаква стратегија, наместо екипата да оди од година во година понапред, оваа година се вратија четири години наназад.

Значи види, тоа дека е добар бизнисмен, не значи дека ќе биде и добар во водењето на клубот. Прави луѓе на право место, кои си ја знаат својата работа. Тоа го прави клубот успешен.

Ивица нема компас, не знае кај тера. Тоа го зборам и после првата година кога МЗТ ја освои титулата.
Најавуваат секоја година подмладување, носење на квалитет, работење.... Нити млади нити квалитетни играчи видовме а богами нити се работеше со нив.
НЕМААТ ВИЗИЈА!

Во кратки црти за греота сме , треба многу работи да се менуваат ама не сега нека заврши сезона и само една желба имам , нека се задржи екипата ама Статистичарот и ЛИГУШОТ СО ЗАЛИЖЕНА КОСА ОД ЛОЖА ДА ГИ НЕМА ОД МЗТ се да им изнеабам .

ZPeRK.jpg

ЕПА НЕКА СЕ ЕБАТ!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom