Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Пред некое време се пишуваше дека мора да се донесе таков играч, а сега па зошто се преговара кога прво немаат првотимци. Минатата сезона се гледаше дека очајно фали некој на таа позиција, затоа и Гатузо има побарано таков играч и сигурно не планира двајцата цела сезона да ги игра заедно во средина со тројца.

На 23 години секако е резерва, а и тоа дека мора да биде стартер само затоа што доаѓа од Челзи и претходно е платен 40 мил. Ако се покаже слободно нека го земе местото на било кој играч, а потребна е и конкуренција. Со евентуално негово доаѓање и не се исклучува можноста да земат LCM или турчинот да го играат таму, а да донесат CM и LW.

Џек,Биглиa,Кесие

Бертoлaчи,Лoкaтели,Нoв(Бaкaјoкo)

Не ми се верувa декa ке земaaт двaјцa CM.

А каде пишува дека ќе остане Бертолачи, па и Локатели кои до скоро го даваа во Сасуоло?

А каде пишува дека ќе остане Бертолачи, па и Локатели кои до скоро го даваа во Сасуоло?
За Локатели секаде имаш дека новото раководство го стопира трансферот и не планира да го дава.

Gazzetta confirms that Bakayoko is very close to joining Milan on the formula of loan with an option to buy. Leonardo now waits for Chelsea’s “ok” before completing the loan deal. Bakayoko was a request from Gattuso, as he asked for a muscular midfielder.

Leonardo and Maldini are working on a top secret signing for the remaining positions to fill (midfielder/winger).

Нoвaтa упрaвa гo стoпирaше трaнсферoт нa Лoкaтели a Гaтузo мнoгу бил импресиoнирaн oд Бертoлaчи и гoлеми се шaнсите дa oстaне.

Antonelli arrives at Casa Milan to meet Leonardo. He is close to leaving the club [Calciomercato.com][DOUBLEPOST=1533730703][/DOUBLEPOST]Bakayoko's brother/agent has left Casa Milan. [via PBPcalcio]

IMG_20180808_145558.jpg

:icon_mrgr:

Шала на страна, може доста да ви се најде. Го видовме потенцијалот во Монако. Лани не успеа да се снајде, ама ако дојде кај вас и игра без притисок би можел добро да помине. Сеуште е ептен млад, јас очекував секако да му се даде шанса и сезонава во Челзи ама изгледа трансферот на Ковачич влијаеше.

Mnogu zadovolen bil zatoa so Barsa ne ni vleze vo igra..treba nego, Bacca i ostanati da gi iscistat malce..

Bakayoko ne e los igrac za rotacija..zavisi kako ke se dogovorat so Celzi za fiksna cena ako se odlucat za odkup ili voopsto ke nema takva opcija..

Солиден трансфер е бакајоко со оглед на тоа дека e релативно млад... незнам уште каква формација планира Гатузо за сезонава : 4-3-3 или 4-2-3-1 (има најави, а и трансферите кои ги правиме/сакаме да ги правиме така делуваат)
И во 4-3-3 и во 4-2-3-1 Бакајоко ќе дојде добро во било која варијанта, пошто е бокс ту бокс, кршач, и солиден продор, иако не е премногу креативен и не се снаоѓа баш најдобро на мал простор кога има посед (знае да затуппи ситуација), но за кршач е супер. Ќе биде добра подршка за одбраната и ќе ги олабави Бонавентура/Сусо/Чалханоглу да се враќаат назад и да извршуваат дефанзивни задачи.
Според мене, нека дојде слободно.

Milan are working on signing Bakayoko on loan with option to buy for €30-35M. The agreement is yet to be defined with Chelsea but negotiations are proceeding well. Also the meeting with the player’s reps this morning was positive [Gianluca Di Marzio]

Најверојатно и сезонава пола плата ќе му ја плати Челзи пола Милан.

Незнам што да кажем за трансферов, у Монако беше зверотиња бат со ит вос Кондомија, у Челзи беше цреп невиден.

Е сеа може да му легне поспорото темпо у Италија и што Гатузо љуби средњаци со мускули, лани немаше уште еден освен Кеси.

Може убаво да легнат со Кеси од страните покрај Биља, незнам можда не ми се прае мерак што на неколку наврати верував малце дека имамо некоја шанса за СМС, па сега овој ми доаѓа ко слаб трансфер

Може убаво да легнат со Кеси од страните покрај Биља, незнам можда не ми се прае мерак што на неколку наврати верував малце дека имамо некоја шанса за СМС, па сега овој ми доаѓа ко слаб трансфер
Фактички сега со овој трансфер сте подобри од Интер, така? :icon_lol:

Најверојатно и сезонава пола плата ќе му ја плати Челзи пола Милан.

Незнам што да кажем за трансферов, у Монако беше зверотиња бат со ит вос Кондомија, у Челзи беше цреп невиден.

Е сеа може да му легне поспорото темпо у Италија и што Гатузо љуби средњаци со мускули, лани немаше уште еден освен Кеси.

https://www.youtube.com/watch?v=ex4MDNFg3Kc

watch

Чисто да знаеш кого Милан купува. Се работи за еден од најглупавите ликови и иеден од најлошите фудбалери кој било кога заиграле фудбал.

https://www.youtube.com/watch?v=ex4MDNFg3Kc

watch

Чисто да знаеш кого Милан купува. Се работи за еден од најглупавите ликови и иеден од најлошите фудбалери кој било кога заиграле фудбал.
Не дека не си во право ама од друга страна Челзи не е некој тим за репер на вакви играчи. Не е единствен што не успеал таму. Торес, Де Брујне, Салах, Шевченко, Мата, Квардадо и уште многу други.

Галијани тип на трансфер, никаква потреба немаше од овој фудбалер. Не знам што мислат дека треба да донесе во екипата, ама јас сакав овие епизоди да завршат со Стринич и Халилович. Вака полека се создаваат новите Бонера, Абате и Антонини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom