Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
BREAKING: Paolo Maldini is just one step away from Milan. (Via Di Marzio)

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Sportmediaset - Leonardo flies to Paris for Rabiot

Хрк пу, семката да му ја ебем, а што убоо почна со работа

Ova so Maldni oficialno , dali znaci deka Eliot imat seriozen projekt, takov barese Maldini

OFFICIAL: Maldini has been appointed Strategic Development Manager of Sport at Milan[DOUBLEPOST=1533477843][/DOUBLEPOST]Утре во 4и 30 официјална презентација.

Се радувам за Малдини, икона на клубот, редно време е да се вклучи во работата на Милан.
Но, после се што кажа (не дека бил којзнае каков хејтер), и после сите суптилни критики ќе видиме колку уствари вреди за во менаџмент и дали целокупната управа (вклучувајќи го и него) ќе ги остварат ветувањата.
Убаво е што легенда се вклучува во тимот, но не треба слепо да се радуваме на вакви работи туку да се фокусираме на нивната работа а не нивното име и допринос што го имале ко играчи. Нека ги засукаат ракавите сите до еден оваа сезона.
(Релативно) Исто ми е дали Малдини/Барези/Неста или рандом фаци ќе бидат менаџери, туку ме интересираат строго нивните резултати и нивната работа. Не ми е битно името, туку резултатите.

Си ја научија лекцијата од лани да не ветуваат "враќање на Милан", "борба за титула", "100% сме во топ 3" и тн. Сфатија дека тоа не се случува за 1 година и 1 трансфер период.

Како и да е, 2 лета по ред Милан (за негови стандарди) вложува доста. Можеби претходнава, оваа сезона од тоа вложување нема да биде ништо, но убеден сум дека доколку ова стане пракса - кога тогаш ќе се погодат коцките и полека, етапно ќе се стабилизираме и ќе бидеме дел од врвот на Серие а.

Што толку сте против Рабиот?
Не дека е трансфериште, ама па и не е толку лош како опција, искрено.
23 години има. За Биља 31 годишен лани фрлија 20 милиони.
Ако играат 4-2-3-1 е топ. Со Кеси би биле добра двојка.

Трансферот на Калинич е скоро завршен. Се договараат и последните детали. Утрр би можело да е официално при што потоа најверојатни ќе се заврши работа и за Бернард и ќе остнае за играч во средината за кој од сите извори се збори дека ќе е квалитетен. Со овие 2 трансфери топ 4 е многу реална цел и се испод тоа ќе е огромен неуспех.

Рaбoтaвa е Deja Vu,нoви луге сo сериoзен прoект и квaлитетни трaнсфери,дa се нaдевaме декa исхoдoт ке биде пoдoбaр.

Maldini: "I will take care of the first team, the Primavera, the transfer market and the relationship with the coach. Basically the same roles of Leonardo."

Leonardo: "A top player in the midfield? Compatibly with the FPP there will not be that top one. You can invent a way, doing half a miracle, to give the team something more. It's not a given that we will succeed." Leonardo: "Milinkovic-Savic is a dream for us, dreaming of players of this value is not granted to us. Today he is not feasible."

Бернард, Рабио и максимум уште едно крило од 20-30 милиона ако Хакан го планираат како АМ

Ќе те послуша аха.

Leonardo: "There have been no contacts for Rabiot. He is a player I've been following since I was at PSG, but there have been no contact."

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Не се моја желба па да ме послушаат :D туку пишувам имиња како нај реални опции што досега се спомнати во медиумите
Тоа што немале контакт до сега не значи и дека ќе нема во иднина, желба на Гатузо бил/о уште еден играч од средината и верувам ќе му ја исполнат..

Што се однесува до мене јас би сакал тоа да е Ковачич

Agreement reached between Milan and Atletico Madrid for Kalinic. He will undergo his medical for Atleti in Madrid tomorrow. Transfer formula is loan with obligation to buy [Sky]

Не се моја желба па да ме послушаат :D туку пишувам имиња како нај реални опции што досега се спомнати во медиумите
Тоа што немале контакт до сега не значи и дека ќе нема во иднина, желба на Гатузо бил/о уште еден играч од средината и верувам ќе му ја исполнат..

Што се однесува до мене јас би сакал тоа да е Ковачич
Еве и Бернард во Евертон, агентот што на Ричарлисон го убедил да оди таму. Уште малку нека почекаат нашите. Со ваков трансфер си заштедуваш 30 мил за крило.

За Рабио тешко после оваа изјава на Леонардо, но не е лесно за преговарање со таа неговата мајка која пробува да извлече побогат договор од ПСЖ, се пишува 10 мил по сезона.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Se cenkaa za 3m plata da ne dadat sea ke igra krilo Borini ebati nepismenite..ovie Everton nemaat li FFP..sekoja godina trosat tolku pari a ne prodadoa nisto..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom