Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Не беше само од Рома мислам,имаше некои co-own заебанции они го купија од џенова,за да ни препродадат нас за договорена сума,матни ствари,се испра пара тогаш меѓу трите тима,а и да не било во негов случај,зар мал милион сомнителни трансфери направи Милан од Џенова :icon_lol:

Во едно вакво лето, каде Милан доминира во меркатото и е барем засега апсолутен протагонист во Италија, со оглед на тоа дека купи 9 првотимци, а тоа е цел нов тим, па и имајќи ги имињата и парите предвид, беше ризик фактот дека навивачите ќе почнат да си прават бајрам со паметот. И тоа почна да се дешава.

Верати, Модриќ, Фабрегас. Нормално дека сите ние туку би сакале некој од нив. Ама тоа се различни ситуации од Бонучи. Овие немаат зошто сега да дојдат во Италија и во Милан. Едноставно е главната причина - не/играње ЛШ. Втора работа е што не можеш да ги земеш ни на позајмица ни на одложено плаќање што најверојатно ќе биде случај со Санчес.

И јас би сакал да е позајмица со право на откуп, зошто Санчес барем досега не ме убедил дека ќе стане голем играч. Од друга страна, треба да се има предвид дека притисокот и конкуренцијата во Милан ќе бидат нешто помали од тие во Баерн, а и дека е млад играч кој секако би можел да се препродаде за фини пари каков и да е исходот од неговиот престој во Милан затоа што не верувам дека ќе биде баш дебакл. Во карактеристики, Санчес одговара на Серие А. Физички е силен, добар во дуели и добро додава.

Милан моментално е тим кој игра во квалификации за ЛЕ, а следната сезона најавува дека ќе се бори за влез во ЛШ. Нешто што тек треба да се обезбеди. Тоа треба да се има предвид кога збориме за играчи како Верати/Модриќ/Фабрегас и сл. Овој тим, евентуално засилен со Санчес/друг средњак + класа напаѓач е и појше од солидна основа. Следното лето кога (барем според договорот на Силвио со кинезите) би имале слична финансиска моќ, а во случај да избориме ЛШ, односот на Милан кон мерктатото, а и на големите играчи и тимови кон Милан ќе биде драматично различен.

Така што, одлично работат засега, сеа останува на Монтела. Најмалку ЛШ догодина и следно лето е скроз друга приказна.

Мене недоумица околу Санчес ми е тоа што го гледам како многу сличен тип на играч со Кеси. И не знам дали би играле заедно или го планираат баш за замена на Кеси. Да играат заедно ми нема многу логика, освен ако Монтела го префрли Кеси понапред како што играше во Аталанта во првиот дел од сезоната. А ако го земаат за замена, тек ми нема логика да даеш 40 милиони за замена кога можда појше фали друг тип на средњак.

И се некако мислам дека Бонавентура ќе седи почесто на клупа следна сезона.

Последно уредено:
Milan are now discussing the payment method for Renato Sanches (whether to pay in two or three installments) [@AlfredoPedulla]

Paletta left Milanello a short while ago and will not fly with the Milan squad to Craiova

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Абе знае некој у колку саат распоредот ќе го ваѓаат требаше днска да биде?

Сусо го смени агентот и сега му е оној истиот што е на Монтела, Бонучи.
Утре во ЛЕ без Биглиа, Бонучи (не се пријавени за ЛЕ), Чаланоглу (не е фит) Сусо, Ромањоли (повреда), Палета и Бака (поради трансфер)

Еве ја листата на повикани играчи DFqIUGNW0AAXmPs.jpg

Еве линк за извлекувањето

Кротоне (гости)
Каљари (дома)
Лацио (гости)
Удинезе (дома)
Спал (дома)
Сампдориа (гости)
Рома (дома)
Интер (гости)
Џенова (дома)
Киево (гости)
Јувентус (дома)
Сасуоло (гости)
Наполи (гости)
Торино (дома)
Беневенто (гости)
Болоња (дома)
Верона (гости)
Аталанта (дома)
Фиорентина (гости)

Лаганица распоред,очекувам уште на почетокот да се зацементираме на водечките позиции за цела сезона.

Вака на прв поглед изгледа лесен распоред, ама на терен е друго.

IMG_20170726_200846.jpg

Добро е што првите 5 и последните 5 кола не играме со никој од јаките тимови,

П.С. Ајдеее бе ти марли дур отвориш тема за Л.Ш. ќе ни влечат распоред

Montella: 'Need aggressive Milan'

“Patrick is growing a lot and really wants to be a protagonist. His characteristics remind me of when I was his age, although he’s perhaps hungrier for the goal than I was at that time.
“We’ve brought in some very good players, a mix between young and less young talents. Franck Kessie made a great impact and we paid a lot for him, but he was one of the first signings and we expect great things from him.
“M’Baye Niang
lost his way, but has returned from the Watford loan experience a more mature player. The challenge now is getting him to maintain concentration for even longer.”

Сусо останува а ми мириса дека Монтела ке му даде уште една шанса на Нијанг.
Како и да е 85% од тимот е составен и кога сите ке бидат фит и спремни мислам дека треба да се игра со формација 4-2-3-1.
1611294_AC_Milan.jpg

Интер се распрашувале за Калинич. Да се толку фини и добри да го земат.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Реално прв пат е ова после 7 години да се израдуваме за украден трансфер од Интер :)

Вака на хартија изглеа супер, али многу е монотона и реално лесно се покрива. Се мислам дека ќе играат 3-5-2 особено ако земат уште еден напаѓач, ќе видиме уште утре ваљда, по официјален натпревар, може нема сите да играат али мање више ќе имаме што како ќе се игра.

4-3-3, 4-3-1-2 или 4-5-1 ќе играат барем според пријателските досега. Зависи што ќе купат до крај. Монтела се` уште нема пробано одбрана со тројца.

Ако дојде Ренато тогаш средниот ред ќе биде Кесие-Биглиа-Ренато

Ако има некој инфо кога ќе пуштат карти у продажба нека пише. Мора да се оди да се гледа Милан -Јуве на 29.10.2017

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom