Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Одбранава биено сирење...

Тоа е....
Го става Есиен место Поли
Го ваѓа Балотели место Тарабт

Дечки тапа сезонава а ? :D

Него ја за друго дојдов. Имавме едно црнче околу февруари последен пат е виден во Милано. Да не сте го нашле ? :D Задоволни од него или ?

Пет победи!? Колку убаво звучи... :)

Но, прв посериозен тест и работите стануваат појасни.

Мене Сидорф не ме убеди дека заслужува да биде тренер следната сезона... Но не сум нешто ни да го сменат, така недоречен ќе остане, посебно не по секоја цена, само ако доаѓа некој сериозен тренер (искуство, резултати). Иако не сум оптимистичен дека Сидроф следната сезона ќе ја изгура да крај... Тој не може да биде просечен тренер или ќе биде врвен или никаков...

Пет победи!? Колку убаво звучи... :)

Но, прв посериозен тест и работите стануваат појасни.

Мене Сидорф не ме убеди дека заслужува да биде тренер следната сезона... Но не сум нешто ни да го сменат, така недоречен ќе остане, посебно не по секоја цена, само ако доаѓа некој сериозен тренер (искуство, резултати). Иако не сум оптимистичен дека Сидроф следната сезона ќе ја изгура да крај... Тој не може да биде просечен тренер или ќе биде врвен или никаков...

До утакмицава и ја мислев дека треба да го остават али поима нема тактички. Бонера да ти игра десен бек :pos:, Балотели цело време се враќа назад уместо да игра ко напаѓач плус се понаша ко типичен нигер 0 дисциплина тоа е кривица на Сидорф, Есиен со цел памет го игра пред Поли :pos: и шлагот беше искочи со формација со која неможеш да седиш и да чекаш контри, тоа е напаѓачка формација а он земал се брани :facepalm:

Кака, Хонда и Тарабт незнаат што играат де бекови играат се враќаат де напаѓачи ги има сегде али ефект никаков ко муви без глава. Ако сакаше контри бар Робињо да играше у прва постава........

Нема некоја разлика дали игра Бонера или Абот.
Balotelli about why he often drifts: "If you don't get the ball in the penalty area, then you have to move out of it to receive the ball." ;)

До утакмицава и ја мислев дека треба да го остават али поима нема тактички. Бонера да ти игра десен бек :pos:, Балотели цело време се враќа назад уместо да игра ко напаѓач плус се понаша ко типичен нигер 0 дисциплина тоа е кривица на Сидорф, Есиен со цел памет го игра пред Поли :pos: и шлагот беше искочи со формација со која неможеш да седиш и да чекаш контри, тоа е напаѓачка формација а он земал се брани :facepalm:

Кака, Хонда и Тарабт незнаат што играат де бекови играат се враќаат де напаѓачи ги има сегде али ефект никаков ко муви без глава. Ако сакаше контри бар Робињо да играше у прва постава........

Ова би било многу добро, во една организирана екипа... посебно за крилата. Но, проблем е што тие се враќаа за Милан одвај некако да изнесе топка. Имаше еден момент кога Абијати ќе ја дадеше на некој од одбрана и следуваше панично исфрлање и најчесто губење на топка. Одбраната со Монтоливо (посебно беше добро маркиран) и Мунтари не можеше да се справи со пресингот на Рома (дури и кога не беа претерано агресивни), па не само овие троица што си ги набројал туку и Балотели мораше да се враќа назад. Против малите екипи му успеваше затоа што тие не напаѓаа толку високо, а и Хонда/Поли глумеа трет човек од средниот ред (тука гледам и една причина за тоа што Сидорф имаше подобри резултати, најпрвин Поли, а потоа и Хонда, беа нешто како трет играч од среден ред, а не крило/полушпиц, овој тим е правен за со троица во средина). Сега тоа не можеше да успее.

Значи, и офанзивните фудбалери се вратени на својата половина, Рома и понатаму игра добро пресинг, а напред се еден или двајца опколени со одбранбени фудбалери на Рома (тешко може така да примат топка), е па сега израчунај колку метри се далеку фудбалерите на Милан од противничкиот гол и колку се шансите на таков начин да стигнат до него...

Ke treba po nasite stapki da idete uste od letovo inace ne ve biva vaka...Nalikuvate na prosecna ekipa so seta pocit kon vas !!

Уште еднаш после Атлетико се видоа границите на можностите на екипава, без да посочувам кривци и поединци, едноставно- тоа е тоа.
После утакмицата Панучи и Бобан на Скај го потекле Балотели за играта и овој убаво им рекол у стил: не може стално кога губи Милан мене да ме кривите. И ја го имам приметено овој феномен, никој не ги спомиња Кака што во очајниот обид за реоткривање и втор пубертет игра ко скапница , никој не пљука по Монтоливо што треба онаа тракана капитенска у гз да му се стави, ниеден лош збор неам чуено за Мунтари , Робињо, Бонера овој оној- само, Балотели им е крив...

Важно Мртвиот му играше 90 минута ...

кога се излакоми и му го шутна слободниот на Хонда од кожа ме извади.

Уште еднаш после Атлетико се видоа границите на можностите на екипава, без да посочувам кривци и поединци, едноставно- тоа е тоа.
После утакмицата Панучи и Бобан на Скај го потекле Балотели за играта и овој убаво им рекол у стил: не може стално кога губи Милан мене да ме кривите. И ја го имам приметено овој феномен, никој не ги спомиња Кака што во очајниот обид за реоткривање и втор пубертет игра ко скапница , никој не пљука по Монтоливо што треба онаа тракана капитенска у гз да му се стави, ниеден лош збор неам чуено за Мунтари , Робињо, Бонера овој оној- само, Балотели им е крив...

кога се излакоми и му го шутна слободниот на Хонда од кожа ме извади.
Па Балотели е оној во тимот со најголем талент и квалитет во тимот и башка што нема никој приближно до тоа ниво. Никој не му збори за лошите игри туку за она што ич не се залага и го мрзи да игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom