Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
:D

picture_1077.jpg

0.jpg

dan-za-promene.jpg

Епа луѓе од денес (т.е од среда :D ) натаму полошо неможе да биде. Го допревме дното и нема друг излаз од ова освен ПРОМЕНИ (радикални).
Алегри веќе НЕСМЕЕ да остане.

Како и да е, Forza Milan!!

Ајде да влезам и ја у шаблон со промениве :D

Секогаш бев про Алегри ама овде веќе мора да се смени нешто.
Ама и онај ќелавион што избега да муИбам се женско во фамилија, тој ги донесе играчиве лајнени наместо да составиме тим имаме прибирци никој шо не ги сакат.
За педофилон ич муабет не ми се прави.

ОВЧАРИ се сите.

многу сум изнервиран упм.

Се заиграв :)

Балотели и Мунтари да бидат тренери и играчи!!!

Article-2-Obama-change.jpg

ајде смена на Алегри на негово место Гасперини, и трансфери зимово прв Лоди втор Кучка :)

Третата измена ја чуваме за во 90 минута или за следен натпревар. (y)
И после некој ќе ми каже дека типот не е без мозок. Никаква тактика нема и идеа за напад ни против мали екипи ни против големи.
Минатата сезона Ел Шарави го спаси ама во моментов нема играч кој ќе го спасува. Бирса му подари две победи и сега му се заблагодарува со поголема минутажа. :D
Исус ниеден играч не успеа да помине. Епа тоа е сте го барале сте го добиле.

Највеќе ми е криво што тим како Верона кој вчера дојде од сериа б, полн со просеци и глуп тренер имаат игра.
Нема што да се криви Габриел и Абијати да беше ќе примеше гол со ваква поставеност на Абате заспаното теле. ;)
BYGKWfvIMAAwOX-.jpg

We have to reinforce the defence and midfielder, we shouldn't be thinking in anything else.

BYGKPArIIAAHDlI.jpg

A што мислите вие бе ??
Мурињо ќе дојде ??

Тие се играчите, што да прае Алегри, сте се фатиле за Бирса и Мунтари... Бирса две утакмице не извади од гомна, Мунтари е днска единствениот што се трудеше да шутне у гол, а не да падне пред гол...

Кого да стае ?? Сапонара ?? Нианг??

Ете ви ги двајцата, не се споија со топката, све помалу и помалу имам надеж у овој Нианг, цреп црепосан, од кога го промаши она со Барса лани дечкото мислим дека падна у депресија !!

Зашо ги ставал Матри и Робињо пред овие двајца, ете вечер ги стае овие двајца и кур, пак исто, немавмо ебан шут кон гол еееј...
Против Фиорентина ...

Еве да замине Алегри, кој ќе дојде ??
Шева ? Инзаги ??
Најбољи тренер кој е слободен и кој би дошол у Милан е Ектор Купер, е да, таква е ситуацијата, никој не би се нафатил сеа на оваа работа.. Класично самоубиство...

Остај го Алегри до крај на сезона, сеа иде јануар, некое засилуење ово оно, отидена е у курац сезоната свекако више, барем нека иде у курац до крај, нека заштедат, ионака на Алегри треба да му се исплати ако го шутнат..

Па после на лето здравје, само Балотели, Де Шиљо, Ел Шарави и Де Јонг на страна, друго све шиткај и јово наново...

Свекако уште 2-3 години за кур нема да не биде при вакви други екипи у европа и италија ...

Секогаш бев про Алегри ама овде веќе мора да се смени нешто.

Исто!!! А знам и дека сум бил доста во право кога сум бил за Алегри, но сега не е време за таква дискусија.

П.С. Држи вода и ова Марли што го пишува... Навистина нема тренер кој ќе дојде, а да бидеш од него нешто многу задоволен.

A што мислите вие бе ??
Мурињо ќе дојде ??

Тие се играчите, што да прае Алегри, сте се фатиле за Бирса и Мунтари... Бирса две утакмице не извади од гомна, Мунтари е днска единствениот што се трудеше да шутне у гол, а не да падне пред гол...

Кого да стае ?? Сапонара ?? Нианг??

Ете ви ги двајцата, не се споија со топката, све помалу и помалу имам надеж у овој Нианг, цреп црепосан, од кога го промаши она со Барса лани дечкото мислим дека падна у депресија !!

Зашо ги ставал Матри и Робињо пред овие двајца, ете вечер ги стае овие двајца и кур, пак исто, немавмо ебан шут кон гол еееј...
Против Фиорентина ...

Еве да замине Алегри, кој ќе дојде ??
Шева ? Инзаги ??
Најбољи тренер кој е слободен и кој би дошол у Милан е Ектор Купер, е да, таква е ситуацијата, никој не би се нафатил сеа на оваа работа.. Класично самоубиство...

Остај го Алегри до крај на сезона, сеа иде јануар, некое засилуење ово оно, отидена е у курац сезоната свекако више, барем нека иде у курац до крај, нека заштедат, ионака на Алегри треба да му се исплати ако го шутнат..

Па после на лето здравје, само Балотели, Де Шиљо, Ел Шарави и Де Јонг на страна, друго све шиткај и јово наново...

Свекако уште 2-3 години за кур нема да не биде при вакви други екипи у европа и италија ...

Дечко, има тренери кои можат привремено 100 пати боље да ја завршат работата. Макар и Инзаги да е, веќе со Алегри нема никаков тимски дух,мотивација and so on. Доколку некој друг тренер дојде, ќе се смени концепцијата, ќе се смени поставеноста и автоматски ќе бидеме подобрени.

Нианг е играч по кој ќе плачеме тука, веруј ми. Детето го бива, едвај е полнолетен. Немој сега па и ти премногу да кенкаш за некој што не заслужува да биде хејтан. Како сакаш да игра кога го пуштаат еднаш у 5 утакмици, кога губиме со 2-0 на 15 мин. до крај ? Како сакаш да одигра? И од каде бе ти може да утврдиш дека е дрво поа 2 одиграни утакмици како резерва 15 минути. Како сакаш да одигра Сапонара на деби(после повреда) на утакмица која Милан го допре дното и не натрти Фиорентина ко да сме Напредок од Кичево. Да ја окрене хет-трик да постигне ? Не бе другар, континуирано треба да се пуштат за да станат подобри, неможе еднаш у 3 месеци да ги стаиш и да очекуваш WOW да биде.
Како второ, формацијата која ја ФУРА е скроз друга тема (сите знаеме дека е промашена).
И како бе така моеш да кажеш дека го стаил овој, го стаил оној и пак не се покажале? Па молим те бе, Бирса и Мунтари веруј дека не треба да играат.НЕ СМЕАТ.
И оној муабет - кого и да стаи исто е, НЕ значи дека е до играчите. Туку до неговата поставеност, неможе игра да воспостави, нема никаква шанса цела утакмица. А играчиве не се до толку дегенерици да неможе 3 топки да сврзат со десеткувана Фиорентина.
Врти сучи многу од лошата игра иде на негови плеќи, ако сакаш срди се до утре.
И да, што порано си иде Алегри - тоа поарно ... никако до јануар,никако до јуни.
Реков ја и претходно, Шева и Инзаги на 13 години кога биле имале поголемо фудбалско знаење од Алегри моментално. Барем нема да ми е жал ако се смени нешто, секако полошо неможе да биде, само на подобро може да крене ситуацијава.
А да, сите кои што ги фалевте лани Констант и Запата земете едно дилдо 45 сантиметри и стајте си ги у ректумот (no offence) .
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 23:15 ---
Исто!!! А знам и дека сум бил доста во право кога сум бил за Алегри, но сега не е време за таква дискусија.

Неќам да се курчам(не ме сфаќај така), знам дека со тебе имаше пожестоки дебати за Алегри летото, ама told ya so. :D :свиркам:

Дечко, ај и ти не претерувај многу. :)

Работава е и во тоа што сите се усрале од страв... Фудбалерите, играчите, Галијани. Се гледа тоа во играта, и кога им се нуди победа (како против Лацио) тие не можат да ја земат. Ова ми е една од причините зошто сум за промена. Дека Алегри е е најнеспособен не се сложувам, иако нема храброст во моментов и нека си ги сноси последиците.
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 23:26 ---
Неќам да се курчам(не ме сфаќај така), знам дека со тебе имаше пожестоки дебати за Алегри летото, ама told ya so. :D :свиркам:

И стојам позади тие коментари што сум ги пишувал тогаш! Јас немам сменето нешто ептен мислење за Алегри (се што сум пишувал тогаш за играта, изборот на играчи и сега ќе го потпишам), едноставно доаѓа таков период кога се потребни промени, дали сега или за некој месец... Немав ништо против и смената на Анчелоти, иако ми е еден од омилените ликови поврзани со Милан, но во тој момент мислев дека е потребна промена.

Кога зборам промена... Може и на друг начин... Посебно тогаш за Анчелоти... Вложи во нова генерација на фудбалери и дај му доверба да ја издигне. Така и тој повторно мотивиран и фудбалери мотивирани и се...

Марли го заборави Констант и он треба да остане. :pos:
Galliani and Allegri have decided to send the players into a training retreat starting from tomorrow (decision made after tonight's match).

Не оти ова ќе помогне ама ај.... :свиркам:

Дечко, ај и ти не претерувај многу. :)

Работава е и во тоа што сите се усрале од страв... Фудбалерите, играчите, Галијани. Се гледа тоа во играта, и кога им се нуди победа (како против Лацио) тие не можат да ја земат. Ова ми е една од причините зошто сум за промена. Дека Алегри е е најнеспособен не се сложувам, иако нема храброст во моментов и нека си ги сноси последиците.
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 23:26 ---

И стојам позади тие коментари што сум ги пишувал тогаш! Јас немам сменето нешто ептен мислење за Алегри (се што сум пишувал тогаш за играта, изборот на играчи и сега ќе го потпишам), едноставно доаѓа таков период кога се потребни промени, дали сега или за некој месец... Немав ништо против и смената на Анчелоти, иако ми е еден од омилените ликови поврзани со Милан, но во тој момент мислев дека е потребна промена.

Кога зборам промена... Може и на друг начин... Посебно тогаш за Анчелоти... Вложи во нова генерација на фудбалери и дај му доверба да ја издигне. Така и тој повторно мотивиран и фудбалери мотивирани и се...

Со што претерав жити се ?! :)

Има време брат... Нека слегне малку ситуацијата. Сега не вреди (поточно нема погодна атмосфера :)) да се дискутира за Алегри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom