Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
1807_10200593595862126_810997143_n.jpg

Оддо машино врати се и ти ! :D

Alo dim4e ne se prai kurnaz be. Se znae zasto se ide po citalna, tangi-mangi, helancinja ovo ono. Gi znam ja tie finti, pominati se odamna :D :D

Aко ништо друго привезоков немат да ми бодит очи, веќе 4-5 години кај шо ме нервираше ко ќе го видев од зади, сеа ќе ок. Иначе ај со среќа нека ни е, имам надежи дека ќе гледаме барем малце од тоа што го гледавме додека не беше заминат во Реал.
IMG_20130902_221009.jpg

Напад топ,средина топ,со Хонда на Зима уште потоп,одбрана.........:свиркам:

Нема што друго да се каже за трансфер пазаров освен дека е фејл. Едини светли точки Поли и Кака. Незнам што мислат вака да прават,Запата првиве две кола е класичен аматер,Мексес е здебелен до болка,man boobs има :cuc: Силвестре и Бонера...шта речи.
Сантон не ми го донесоа,Ранокија/Астори исто. Налет.
Едино останува да се надеваме дека за година две(ќе помине се)и Тијаго ќе мафта од балкони со дрес на Милан. Е него да го вратат па после нек се јебу.

Galliani, Kakà and Co. are currently having dessert at Giannino.

Ја претераа веќе со ова славењето. Ќе јадат десерти и од малите екипи со оваа шугава одбрана. :icon_lol:

Се надевав дека парите од Боатенг ќе ги дадат за Астори бидејќи само тој остана, а они не се ни замараат уште слават и пијат бунар. :icon_lol:

Хонда ако дојде за без пари тоа би требало за нив да биде голем трансфер на зимо бидејќи е долгоочекуван.
Ќе слават цела недела и ќе се фалат дека успеале да го земат за 0 евра и да го заебат претседателот на ЦСКА.

Никогаш нема да им ја разберам потегот давање 50% на Саламон кој го најавуваа како талент, а го заменија со друг млад неискусен дефанзивец во Италија. Да донесеа некој подобар ОК али овој на подготовките беше загубен како прваче на први септември.

Можам да се кладам дека Кака досега ни не знаел кој е овој Бирса. :pos:

Заеба ја работата на галијани сеа на Фифа 14 ке треба пак да трошам пари за трансфери мамето негово:)
--- надополнето: 2 септември 2013 во 23:23 ---
Galliani, Kakà and Co. are currently having dessert at Giannino.

Ја претераа веќе со ова славењето. Ќе јадат десерти и од малите екипи со оваа шугава одбрана. :icon_lol:

Се надевав дека парите од Боатенг ќе ги дадат за Астори бидејќи само тој остана, а они не се ни замараат уште слават и пијат бунар. :icon_lol:

Хонда ако дојде за без пари тоа би требало за нив да биде голем трансфер на зимо бидејќи е долгоочекуван.
Ќе слават цела недела и ќе се фалат дека успеале да го земат за 0 евра и да го заебат претседателот на ЦСКА.

Никогаш нема да им ја разберам потегот давање 50% на Саламон кој го најавуваа како талент, а го заменија со друг млад неискусен дефанзивец во Италија. Да донесеа некој подобар ОК али овој на подготовките беше загубен како прваче на први септември.

Можам да се кладам дека Кака досега ни не знаел кој е овој Бирса. :pos:

Знае дека е келнер

Заеба ја работата на галијани сеа на Фифа 14 ке треба пак да трошам пари за трансфери мамето негово:)

Bravo stole. Eve go covekot koj imase rozevi ocila i si prizna deka galijani ja zaeba rabotata, dodeka drugi tuka avangarda glumat od tipot - premnogu kebjatori ima.
Nekoi preterano ja ishejtaa rabotava, priznavam. Kaka ima sentimentalna vrednost za site nas, ima napraeno mnogu za milan. I tokmu zatoa e kupen. Za da se poispere mozok malce, bidejki ovoj transfer period izleze mnogu los za nas, i da se zbori malce kako on se vrakja u milan, a-u.
Nemam nisto protiv sto on dojde, naprotiv, dobro bi bilo da ja zavrsi karierata kaj nas. No, on da ni bide najgolemo zasiluvanje toa ne e u red.

Decki izvinete za latinicata ama da se umesam malce. Neznam samo kako go dodrvuvate na stranava .Koj so filozofii koj so lektiri stranava veke e napraena kako gradinka. nejse , site znaete deka Milan e vo finansiska kriza od druga strana izlegoa Sheicive I go napraja fidbal transverot masakar. Megu drugoto suma sumarum sum zadovolem so marketot mozebi trebase eden kvaliteten stoper ali toa e..
Poli - flamini
Kaka - boateng
Vergara - Jepes
Birsa - Traore
Urbi -Ante I posto lani bese povreden skoro cela sezona
De Jong - Ambro merdata I koga ke go dodaj Saponara
Mislam deka sme kadekade podobri od lani.

Ја како некој што најмногу го бранел она што се случуваше во Милан изминатава година не сум задволен од овој преоден рок.

Гледам Курајбер 6.5 дал, според мене 5.5 или одвај 6.

Добро е што земаа играчи какви што беа потребни (Поли и Кака), според мене и Матри е потребен, поточно играч како него, сега проблем се парите, но на многу рати ќе го исплаќаат, а и еден од него или Пацини ќе мора да си оди во јуни, па ете пари за овој трансфер. Донесоа и некои млади талентирани фудбалери за кои ке треба да видиме колку ги бива.

А, да, ништо битно не продадоа, тоа е многу позитивна работа.

Проблем е што не дојде квалитетно засиливање во одбрана (а мораше!!!), што иако беа донесени фудбалери кои му беа потребни на Милан, не беа донесени фудбалери со многу голем квалитет. Кака е голема енигма, Поли е добар фудбалер, не знаеме каде му е врвот, но средината уште е далеку од добра (погледнете ја таа на Јувентус). Останаа доста слепци, а плус го донесоа и Бирса. Кога почна преодниот рок бев малку скептичен, видов дека Берлускони се глупира, а дека ке нема трошење, но и тогаш очекував нешто повеќе.

Но, многу подобро лето од минатото, кое беше веројатно најлошото од кога навивам за Милан. Иако jamey jasta никако не го сваќа тоа. :P

Гледано од последниот натпревар кажувам
Голмани-катастрофа
Одбрана-Далеко е од формата од лани Абате-Запата-Мексес-Емануелсон се солидна одбрана али се далеко од формата.Најлошо немаме замени за Запата и Мексес,Вергара на припремите беше лош Силвестре нема играно фудбал 1 сезона
Средина-Средината е солидна имаме доволен фонд на фудбалери-Де Јонг-Монтоливо-Мунтари
Поли-Кристанте-Ночерино и донасачот на вода Траоре шо оваа сезона нема да осете како се игра утакмица
Плејмејкери-Кака и Сапонара,солидно али Сапонара уште нема играно во серија а шо е лошо
Напад-Балотели-Ел Шарави-Матри-Робињо и Нианг одличен напад.
Е сега ако знае некој овој словенецот Бирса јас знам дека крило игра а нашта формација не се потребни крила така да незнам зашо е земен :D.Ваљда да му праве друштво на Траоре. За трансфер периодот мислам дека требаше Астори и место Закардо да се донесе еден од Бурдисо и Канаваро затоа го оценувам како лош трансфер период

Ако се земе в предвид дека правиме муабет за Милан тогаш трансфер периодов е просечен.На скала од 1 до 10 би го оценил со 5ка.За разлика од минатата година ги задржавме оние малку играчи што отскокнуваат со квалитет (јебига...и тоа е успех ако се земе во предвид алчностна на Берлу) и успеавме како-така да ја покриеме позицијата позади напаѓачите со Кака (останува да видиме како ќе се покаже),а и копачите Амброзини и Фламини ги заменивме со талентиран фудбалер како Поли кој или ќе остане фудбалер од средна класа како што е сега или ќе блесне во Милан па ќе испадне топ засилување.Она што најмногу загрижува е одбраната.Во првиве 2 кола во најмала рака Мексес и Запата изгледаат како аматерине од Андора и се надевам дека тоа е така затоа што им фалат натпревари и тек сега почнува сезоната,а ако не е така тогаш господ да ни е на помош.За нивните замени мислам дека не треба да се трошат зборови...искрено не сакам ни да замислам што може да ни се случи ако некој од овие двајца се повреди и на голема утакмица излеземе со еден од Бонера,Силвестре,Закардо и Запата/Мексес.Трансферот на Матри никако не може да ми се разјасни и сеуште стојам на тоа дека тие пари требаше да бидат потрошени за друг играч (Хонда/штопер).Штета што не успеаа да довлечкаат штопер (па нека биде тоа и Канаваро или Астори),но што е тука е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom