Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Кој ке о трпи сеа Алегри до крај на сезона...добро ба го обезбедивме опстанокот...
Како можеше да го стави антонини на 3-4-1-2 во средина тоа е чудо,само Макс си знае...
со ваква формација со јаки тимови ке не демолираат...
4-2-3-1 е тоа што треба и тетребов треба да го свати тоа бидејки во моментов немаме плејмејкер..
Акциите треба да поцнуваат од Де Јонг и Монтоливо а тие треба да дегаржираат...

Да ти е милина да го гледаш Стефан како игра. Емануелсон треба да игра лево, а на негово место Робињо/Боатенг/Бојан, со Робињо би биле опасни по две страни, плус ќе може да игра и во средина, како треквартиста. Како што се уфрлаше Абате десно, од другата страна тоа може да го прави Емануелосн, Антонини неколку пати упропасти такви ситуации.

И грешка сум или Абате поправил центрашут?!
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 22:56 ---
Кој ке о трпи сеа Алегри до крај на сезона...добро ба го обезбедивме опстанокот...
Како можеше да го стави антонини на 3-4-1-2 во средина тоа е чудо,само Макс си знае...
со ваква формација со јаки тимови ке не демолираат...
4-2-3-1 е тоа што треба и тетребов треба да го свати тоа бидејки во моментов немаме плејмејкер..
Акциите треба да поцнуваат од Де Јонг и Монтоливо а тие треба да дегаржираат...

Немаме плејмејкер а треба да играме 4-2-3-1?!?!??!?!?!? Пишував веќе формацијава се форсира поради недостаток на квалитет, а не поради нешто друго, се виде сега и против Малага како подобро стојат вака дефанзивно. Со 4-2-3-1 само ќе остават повеќе простор поритв посилни екипи. И се надевам дека ова е привремено решение, со некое засилување барем во одбрана, ќе се форсира нешто друго, или барем додека тимот да стекне сигурност.

Победа си е победа и 3 бода си се 3 бода ама играна ни е повраќаници.Алегри пак се глупира со позициите на играчите и сега за сега на клупата на Милан го држат само оние 5м што треба да му бидат исплатени ако го отпуштат.Победава не ми влева никаква надеж на подобро затоа што од првото коло па до ова денешново нема ни најмала промена во играта на Милан.

Едно огромно браво заслужува Шарави.Не затоа што го даде голот и затоа што по којзнае кој пат носи бодови туку заради борбеноста што ја прикажува на сите утакмици што ги играше до сега.

Абе стварно во овој Милан ни фалат играчи како Ел Шарави.. Уште ми е мака за Дестро, Верати.. Едино вакви играчи имаат мотив да се докажат во ваков Милан и да станат вистински легенди и икони на тимот.. Од „ѕвездите“ ко Боатенг преку куров ми, шо се мислит чоеков незнам. Ќе го споменв и Абате тука, ама се истај со топката шо му ја даде на Ел Шарави. За Ночерино пак не сакам да коментирам, лани ми беше омилен играч, сеуште имат нешто што ми се допаѓат кај него, можеби тоа што до сега не се побуни воопшто за минутажа, и што не изиграва најголем мајмун на терен како Боатенг. Во еден подобар Милан ќе гледаме и подобар Ночерино тоа е јасно како ден.

Во одбрана ни фали многу, но барем еден добар стопер, под добар мислам и на можностите што ги имаме а тоа е некој сличен на Мексес.. Мислам дека на зима ќе газдиве ќе се задоволат со црнецот од франција, М`Бива мислам беше, а по страните иста песна.
Без разлика, мечот со Палермо според мене многу битен натпревар, да се биде или не (за 3то место де), ако успееме постраниве да ги победиме во гости, тогаш ќе се бориме до самиот крај.
Нино чекам од тебе пост, дај кажи 2-3 збора и мотивирај не, јас дип ги фатив на спорска иначе немаше да бидам задоволен од резутатот и играта :) иако беше една од најдобрите сезонава.

Ебати браќата бранат се како да им ги крадат жените. Ако ни се браќа ќе се отворат а не вака 4-5-1 :tapp: :D
Добра игра ама пак аматерска измена со една ќе го решеше проблемот Бојан ќе влезеше Емануелсон лево и потоа ќе немаше потреба од Констант и Пацини. Кога ќе сфати дека Емануелсон не е за таму не знам. :confused:
Победија оти јас ги имам на ливче. :icon_lol:
Ни фалат играчи како Ел Шарави, ги имаме во примавера. Денес ги гледав какви зверки се Петагна и Кристанте. Мора да им се дава шанса подобро они отколку некои анонимци од оние што ги следи Браида.
Ако некој најде видео од головите од примавера нека стави.
Бонера нема да биде пцуен мирно ќе спие оваа ноќ, оти цел натпревар беше невидлив. :icon_mrgr:
Антонини коњ никогаш да не се оправи тамн помислив дека го заборавил он се најде во почетен состав.

A6Piz9KCIAA0joH.jpg

\

ХМКАЛО брат
Имаме играчи за таа формација а не дека имаме јаки играчи
...................АбијатиАмелија
Абате.....Мексес/Затапа....Јепес/Ачерби...Де Шилјо/Констант
.................Монтоливо/Амбро.......Де Јонг/Мунтари
.....Емануелсон/Кркич.........Робинјо/Боа......Шарави/Нианг
........................Пато/Пацини
Тоа ми беше муабетот , мада денес пасовите им беа како прв пат да се гледаат поготово од Монтоливо ко требаше да биде налик на Пирло,и на крај дали го видовте Ночерино како беше изгубен на теренот а Алегри го извади најконкретниот денес Емануелсон а го внесе него....ако веке го вагас стави го Амброзини ако ништо друго бар искуство има
еве нови имиња за нашата одбрана..
а БОТ е , Бонбоњера,Затапа,Слепес ,Анте Ботовина

Па играа тие во одбрана претходните натпревари (мислам дека не остана дефанзивна двојка која не изигра заедно), ја играа и таа формација и видовме како одеше... Јас не сакам ваква тактика со троица во одбрана, но факт е дека вака имаат најголема сигурност и дека најдобро вака се покрива некавалитетот, барем во Италија би требало да помине. Нема одбрана, не верувам дека ни Запата ќе биде купен, најверојатно ќе се бара нешто друго. Ги гледав сите натпревари и мислам дека вака најдобро функционираат.

Кога би имале некој како Озил, а солидна одбрана тогаш би можела да се бутка таа формација, но и на десна страна Милан не е покриена за да играат 4-2-3-1. Погледни што прави Ди Марија во Реал, кога такво нешто може да се види од Бојан. Вака со троица во напад може сите да бидат покорисни, затоа што нивна грешка или нивно испаѓање од игра не мора да биде толку трагично. Исто е и кога ќе изгуби Милан топка на средина или на своја половина.

Сети се колку шанси, посебно по изгубена топка и од контри создаваа противничките екипи кога се форсираше 4-2-3-1. И против Малага (посебно прво полувреме) и денес против Џенова се гледа разлика и противниците немаат толку шанси. Денес Запата зафркна па можеше Милан да прими гол, поинаку тешко. Башка и теренот добро го покриваа за разлика од претходните натпревари.

А и добро е што на Ел Шарави му одгавара ваква формација, а тоа е најбитно. Што и да се игра, важно е тоа да не влијае негативно на неговиот развој. Каква одбрана игра Милан моментално не е битно и така ќе мора да се бараат нови централни дефанзивци.

А Ночерино навистина беше изгубен, мислам дека и Тасоти имаше реакција на тоа што прави Ночерино на терен. Беше тој или Амброзини, но против Зенит кога влезе во слична ситуација добро се покажа.

Затоа ќе тепамо днска ебате баксузот :icon_lol:
Еј озбилно бе тепавмо, више не ги играм :icon_lol:

Бтњ.. не тепавмо пошто бевмо нешто подобри од Џенова, тепавмо пошто они не идеја на победа, ништо не изиграа! Малце да се потрудеја појќе ќе ни пикнеја голче...

А Ел Шарави нека им биде пример на другите!
Ја би да се внесе некој од младинците у средина сигурно ќе биде подобра опција од Еманулсон и остали! Назад Де Шиљо, напред Ел Шарави и у средина некое дете ка нив и ќе биде супер...

Ова за младиве играчи јас го зборев уште летоска.Место да се носат анонимуси требаше новиот Милан да почне да носи играчи како Поли,Имобиле,Стортман,М‘бива итн. плус да му се даде шанса на Кристанте.Сите овие плус Де Шиљо и Шарави ќе играа со огромна мотивација и сигурно ќе имавме подобра игра и повеќе бодови.Кога веќе немаше пари за класа фудбалери требаше да се оди на млади и талентирани,а не да се носат просеци кои ќе ги уназадат и они малку што знаат да играат фудбал.

:cuc: IL FARAONE:vozbud:
Среќен роденден мајсторе колку години толку голови сезонава у Серија А.
El Shaarawy vs. Genoa.jpg

Мене уште не ми е јасно како најдобриот напаѓач у свет, у негова животна форма, го дадовме за 23 милиони евра....

Никако не ми е јасно !!!

Мене уште не ми е јасно како најдобриот напаѓач у свет, у негова животна форма, го дадовме за 23 милиони евра....

Никако не ми е јасно !!!
Лавеци поскапо го земаа. :facepalm:
И оној Лукаш шо ќе им дое сеа у Јануар.

Лавеци поскапо го земаа. :facepalm:
И оној Лукаш шо ќе им дое сеа у Јануар.

Нели, кој феил ?!

А тој Лукаш е ДРВО а го платија 40 мил евра ако не се лажем, сеа више ни првотимец не е, на клупа седи, пошто ги пратим Бразилциве со тикетиве, треќа смена :)
Иначе Роналдињо и Сидорф маме ебаваат, сеа и они двајца добро ќе ни дојдеа у тим....
Со Роналдињо у екипа тоа дрвото Бориело даде 15 гола у сезона, Пацини до сеа 15 ќе имаше :icon_lol:

Синоќа немав време да ја прокоментирам играта, тоа ќе го направам сега. Игравме како и во последните 2-3 утакмици, шанси имавме но гол тешко дававме. Уште еднаш едно големо браво за Шарави, момчето игра многу добро и подобро што го продадовме Ибра, доколку Ибра беше во Милан сигурно немаше Шарави да го гледаме во прв тим. Антонини дрво :facepalm:, за Запата да не зборуваме, прво полувреме заради него ја изгубивме топката и ќе примавме гол, важно ја фатив на спортска.

Сега тргнуваме по Дренте, што мислите ни треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom