Match stats:
74%Pass Accuracy86%
47%Aerials Won53%
37%Ball Possession63%
Total crosses: 29
Accurate crosses: 4 (Zlatan 3, Seedorf 1 (subbed in at 67min.))
Total through balls: 7
Accurate through balls: 3 (Zlatan 1, Nocerino 1, MvB 1)
Key passes: 8 (Zlatan 4, Robinho 2, T.Silva 1, Seedorf 1)
Abate:
57 touches
1 last man tackle
3 successful tackles,
3 effective clearances from 5 attempts
1 offside won
1 foul committed
86% passing accuracy
0 accurate crosses from 5 crossing attempts
5 accurate long balls from 5 attempts
Mesbah:
92 touches
0 successful tackles
caught offiside twice
fouled once
1 effective clearance from 2 attempts
no fouls committed
92% passing accuracy
0 accurate crosses from 13 crossing attempts
7 accurate long balls from 9 attempts
Јас стварно не знам што тренираат на тренинг овие, али тоа сигурно не се кросеви (нафрлања). Па до толку ли бе немаме играч што знае да нафрли ?? Жими еден Златан што го имаме, ем за голови давање, ем за точни додавања, ем за нафрлања, па што треба да направи друго? Разбирам дека не изигра баш најдобро вчера, али тоа беше неговиот одговор врз Галијани и Берлускони, зато што го извисија за обечаните засилувања, Тевез, Монтоливо..итн, пошто нели као демек тој проектот што му го покажале за новиот ултра силен Милан

и нормално лут беше батката, немотивиран, што го преебаа така, како и нас фановите, од таму и лошата игра.

Да се вратиме на анализата, ја гледа ли некој средината во статистиката за додавањата ? Па ако не игра Аквилани, ние практично немаме играч кој може да даде добра топка напред. Не дека нешто посебно лошо изиграа Амброзини и Ван Бомел, али нема што да бараме од нив да дадат пин-поинт пас кога не се таков тип на играчи. Ночерино, ни е втор шпиц #9, се навикна да иде напред да дава голови, и не му текнува кај е уствари неговата задача на теренот, тој ако оди напред и учествува во акциите, али немој бре да пробуваш да бидеш Усаин Болт таму на теренот, алудирам при грешката за привот гол, кога проба да мине 3-4ца играчи на Лацио во средината од теренот и даде фор на топката која веројатно ни претходно споменатиот Болт немаше да ја стигне пред играчот на Лацио кој ја пресече акцијата, при што следуваше полуконтра и примивме гол.
Робињо нема врска од улогата на плејмејкер во тимот.
А, бековите, не вреди да се коментираат, од 18 кросеви ниеден точен.
А кој дозволи да се шутира накај Роки? Месбах беше понапред а топката на овај право на ногата му одеше гледај убаво од каде почна грешката. И гледај Абате колку беше бавен никогаш така не е оставил така да се шетаат по десната страна и Неста да изиграва десен бек.
..откако се врати по повредата, врска нема. Незнам, ваљда му фали самодоверба.