Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
401477_10151243236757923_178889662922_8877968_1719485715_n.jpg

Море море, место да тренират со грутки се тепаат бе хха :pos:

Супер! Сеа ни е шансата, ич не се у форма Наполи...

Милан е во одлична форма само да се врати Мунтари,тука е и Амброзини со Сидорф со бастуми трчаат а исто и Мезбах одличниот бек од Лече.Да само едно ми е криво што Силва игра тука нека го продадат бар нека си направи човеков кариера..додека е мршникот Берлускони во Милан само ќе се продаваат играчи и ќе се носат дебакл играчи како Меркел,Мезбах и Мунтари цц..3хМ

Излез за поразов, е да го надрндаме Јувентус наредната и наредниве пеколни утакмици да ги победиме!

Така се победувало,никаква идеја немаа во среден ред,3-ца копачи и победа сакате,само Ночерино што одлично се уфрлува па знае да влезе во шанса другото за на буниште.

еу местото пак не го искористија :facepalm:

А можеа да купат еден плеј,дали гнасо,тој "договорениот" и тој другиот "договорен" касемиро,бар еден да донесеа,ти го донесоа Сулејман Мунтари.

Ама не бе што ќе ни се непроверени играчи,не гледани,како што знаат да се направат паметни некои тука на сета своја неукост,еве ви го проверениот Суљо,тројна круна има освоено,цар е.

Инзаги легендата за кој кур го оставија,муви да собира ? Што не го пријавија л.ш. бар да не се флопа носот пак,зошто сите знаеме уште сега дека ќе се посере со арсенал,за робињо не ни правам муабет,ко со 10 играчи да се на терен кога игра тој сезонава.

Епа,ни Хамшик,ни Бејл,ни Швајнштајгер ни Монтоливо дури,па што сакаат ? Титула да не чека ќелавицата со овој состав,не ми е јасно ?

И нека се игра,нека не бегаат од утакмици ко пизди,зошто знаат дека се неспособни ни еден мизерен наполи не можат да го тепаат моментално.

Aлегриус-тактикус Емануелсон и Сидроф ин,Шарави/Амброзини аут резултат 0-0 Лацио в гол пикнати,сето тоа еднкаво на нервен слом.Алал му вера на човекот,црвено гледав после утакмицата.
Сега мора да го тепаме Пандев,иначе аридиверчи скудетото..

Добро бе вие направите дека до крај има уште 5 кола, овие две кола да минат и повредите после ќе има пукање шо мислете дека конкурентите се ќе победуваат па и они ќе имаат дерби они ќе имат повредени играчи нема се да играат со мали екипи и да зимат по 3 бода. ;)

Добро бе вие направите дека до крај има уште 5 кола, овие две кола да минат и повредите после ќе има пукање шо мислете дека конкурентите се ќе победуваат па и они ќе имаат дерби они ќе имат повредени играчи нема се да играат со мали екипи и да зимат по 3 бода. ;)

И лани ова време истите луѓе ги правеа истите муабети. Нема шанси да освоиме титула, со Алегри никогаш, треба да го набркаме, зш го сменија Леонардо и слично... Се расправавме и тогаш...

Сега имаат поголема шанса да погодат, ако повторно освои Милан, ќе дојде следната сезона и повторно ќе ги читаме истите муабети. Берлу, курви, келав, троши, Алегри, глуп, ружен, слепци, тоа се анализите на тие кои не се неуки. Посебно за тоа како требал да одигра тренерот, кога ги читаш мислиш дека тоа е најлесна работа на свет, и лупаш со глава зш не ги стави Галијани за тренери, па да ги освојат сите титули, затоа што секогаш ги знаат грешките и решенијата...

И лани ова време истите луѓе ги правеа истите муабети. Нема шанси да освоиме титула, со Алегри никогаш, треба да го набркаме, зш го сменија Леонардо и слично... Се расправавме и тогаш...

Сега имаат поголема шанса да погодат, ако повторно освои Милан, ќе дојде следната сезона и повторно ќе ги читаме истите муабети. Берлу, курви, келав, троши, Алегри, глуп, ружен, слепци, тоа се анализите на тие кои не се неуки. Посебно за тоа како требал да одигра тренерот, кога ги читаш мислиш дека тоа е најлесна работа на свет, и лупаш со глава зш не ги стави Галијани за тренери, па да ги освојат сите титули, затоа што секогаш ги знаат грешките и решенијата...

Лани ова време нека ти текне колкава бодовна разлика имавме со Интер, нека ти текне во каква состојба беше Интер ... и што бидна, Интер пополека но сигурно ја топеше таа бодовна предност не ме фаќај за збор не сум тачно сигурен но мислам до 18то коло Милан имаше предност од 11 цели бода во однос на Интер ако не се лажам Интер стигна на - 4 од Милан до пред меѓусебниот дуел ( 31 коло) кој среќа Милан го доби, да не го прегазеа Интер таа вечер, лесно можеме да го претпоставиме сценариото до крај ( Интер преполн со самодоверба ) Милан ќе требаше да се дига, кој ќе го освоеше скудетото ќе беше интересно до самиот крај ќе имаше 6 кола а бодовна разлика само бод, али јбг можеме да му кажеме фала на Леонардо кој лично он ја изгуби таа утакмица. Алегри лани искрено значи многу лесно мораше да се прошета и да ја освои титулата што и се случи, покрај онаков Интер и Јувентус ( Наполи и Удине не ги бројам како капацитетни екипи за титула ). Реално имавме најдобар тим и со најголеми мотиви без никакви драми и големи повреди во тимот.

А ти што си еден од ретките кој се диват на Алегри и на неговата способност ( неспособност од моја гледана точка често пати видена годинава а и лани хинт Тотенхем, Лацио дома и Џенова гости ( кај што спасивме жива глава) ) не мора и ние да го делиме истото мислење. Лани Алегри имаше среќа, годинава нема, нит па играчите му се фит нит па он покажува некоја желба за нешто повеќе а и покрај таков Јувентус чисто сумњам и да сме со здрави играчи дали ќе можат да го одбранат скудетото.

А ние тука лично што си прајме муабети што како и што си дозволуваме малце повеќе да искоментираме и да измудруваме на крај краева и да искритикуваме и да даваме идеи како да сме ние тренери не мора да си го зимаш ти тоа при срце , никој од нас овде не е ни тронка способен а и нема познавање да биде и тренер на некоја 3то разредна екипа во Македонија али ипак така е поинтересно ( што сум сигурен и ти можеш да се вброиш во овие луѓе ).

Ипак најголем кривец за се ова се што се случува се оние што го водат тимот, не ни барам желба да има кај Алегри кога кај тие што треба најмногу да ја има ја нема за жал. Што ветуваа брда и планини а ништо од тоа не го исполнија. Еден мочан Монтоливо неможат да го донесат, ќе го донесат на лето за курац ќе ни е тогаш ...

Жути, прво лани Интер имаше заостанати натпревари поради светското клупско првенство, а ми се чини имаше и плус со Болоња еден одложен поради снег. Нејсе, тие ги добија заостанатите натпревари, па влегоа во добра серија во која победија и против Наполи. Добро, вината беше и во Милан, но голема причина за да биде така беа повредите. Од кај тоа дека не сме имале големи повреди во тим?! Па, ние не можевме средина да составиме, игравме со играчи од примавера во средина, со Меркел и Штрасер, на некои натпревари мораше и Силва да игра во средина. Тогаш и Ибрахимовиќ престана да дава голови, имаше долг период со постигнат само еден гол од игра, против Лече и уште еден од пенал, не знам против кого беше, а имаше и тој повреда, како и Боатенг и многу други за да не може да најдеме играчи од средина за прв состав. Јувентус сега има мотивиран состав, а плус имаат среќа со повредите, а и на квалитет не се лоши, затоа не би ме изненадило и тие да ја освојат титулата.

Не се работи за дивење, мислам дека е добар тренер, има потенцијал, но сигурно не е безгрешен, па и Ферги прави грешки... Проблемот е што за се лошо е виновен тој, а за се добро заслужни се другите. И ти сега пишуваш дека имал среќа, дека Леонардо му се погодил на друга страна, значи за секој успех заслужни се некои други или се случил случајно, а за секој неуспех најголем виновник е Алегри (не мислам тука за тоа што Берлускони не инвестира, па е најголем виновник) . А, не сум еден од ретките, два пати е избран за најдобар тренер, таму гласале луѓе кои се постручни и од мене и од тебе, ако памтам и кога се бираше најдобар тренер во Европа беше во конкуренција со Гвардиола, Капело и не знам уште кој. Го прашав и оној Димче вчера, еве и тебе, кој треба да дојде доколку го избркаат Алегри? Тешко се наоѓаат добри тренери, види што се случува со Челзи, Интер...

Глупости трескаме сите, секако дека и јас, таман работа да земам нешто при срце, само има една група која што постојано кука, вреѓа и пцуе и прозива (па мора да се одговори :)). Некад добивам впечаток како да сакаат тимот да изигра лошо, да изгуби, за на крај да дојдат и пак да распалат и да триумфираат со ’ви кажав јас’. :)

А се сложувам дека најголем виновник е Берлускони, али јебига, негов тим, негови пари... башка не научи на титули и сега тешко ни е. :)

Абе експерти, тактики шо знајте.Разберете се еднаш, не е крив Галијани нити Алегри нити никој.Го запираш Ибра, го запираш Милан.Ако не ви е ова јасно убијте се.

Абе експерти, тактики шо знајте.Разберете се еднаш, не е крив Галијани нити Алегри нити никој.Го запираш Ибра, го запираш Милан.Ако не ви е ова јасно убијте се.

Значи сме од рангот на Палермо...Фати го Миколи нема кој да даде гол...
Ако не е до Алегри,како може Милан да нема добиено голема утакмица оваа сезона!?Демек сакате да ми кажете,дека Јувентус,Интер,Наполи имаат поквалитетен тим од нашиов моментално?Едноставно е,човекот голема пичк*,нема муда тоа е факт и џабе да се дебатира на таа тема... :)

Јас вината за сето ова ја гледам само во еден човек - Берлускони.Плива во пари, богатството му се проценува на над 7.5 билиони фунти бе алоооооо.За еден скапан Тевез не сака да даде ебени 25 милиони.Кај му се парите на овој бе? За што ги чува бе за што? 7 билиони да и даде на Барбара ќе му останат 500.000.000 милиони.За кој кур ги чува бе ало.Единствениот виновник е Берлускони заради него се ебеме и се крпиме со скапани фудбалери од рангот на Макси Лопез и Џамел Мезбах.

Да признаеме оти имаме еден скапан претседател што е невиден скржавец а плива во пари.Да не беше Берлускони, Милан да го имаше за сопственик неко шеик досега ќе беве можеби најсилниот тим на планетава.Шо сакате да праи Амбросини, Бомел шо да прави? Скапан се двата имаат 18225555666556563 години, Сидорф едвај се движи.

Што ви е крив Алегри? Кој да го стави во игра? Боатенг повреден, Аквилани повреден, Меркел истотака.Кој да го стави? Кој да игра ај објаснете?

Па мајкуму стара бе и јас да го имав во тимот, Артур Видал, Пирло, да ми бранеше Буфон, да го имав Маркизио,сите млади во средина им се и јас ќе освоев Скудето бе.

Заради Берлускони вака е.Еве кога сакаше Берлускони Скудето, доби Скудето, го зеде Ибрахимовиќ, Боатенг си го купи, Касано и си освои Скудето, вложи пари.Ама сега не вложува, да дадеше пари да не беше стегнат летово да си го земевме Видал,да го земевме Пасторе, да го купевме зимава Тевез друго ќе беше.Пасторе вредел 100 млиони велеше онај Зампарини го даде за 45.Шо, демек не вредеше 45 милиони да дадат за Пасторе да направат еден тим напред со Ибра кој шо ќе растура.

Нема играчи бе, сите ни се повредени.Пато повреден е, Боатенг. Сите повредени се.Му е мака да даде на Берлускони 4 милиони, скапани 4 милиони за Монтоливо.Да купеше резерви, да имавме и еден втор тим и да не му ја мислевме за повреди ќе бевме први.Ама ние не го напрајвме тоа ние, Јуве го напраи.Сега нека си земат титула, ич нема да ми биде мака.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 13:17 ---
Срамота е ова мислам стварно.Ако сака да го има Милан нека вложува во тимот.Доста се зафркаваме со Макси Лопез, втора постава во Катанија.Да си го стави прстот на глава треба.

Добро Берлускони е крив за трансфер политиката а кој е крив моментално што излага со дебилен состав на терен ? Ќе речемо повредени многу. Па добро да му ебем матер мора ли со таја формација да игра цело време !? Не е изговор само повредените играчи !
пр. 4-2-3-1 со Бомел - Ночерино; Робињо - Сидорф - Шарави; Ибра
пр. 4-3-3 со Ночерино - Бомел - Сидорф; Робињо - Ибра - Шарави
пр. 4-1-2-3 со Бомел; Сидорф - Ночерино; Шарави - Ибра - Робињо
пр. 4-4-2 со Емануелсон - Бомел - Ночерино - Сидорф; Ибра - Робињо

и уште милион други формацие а он запнал со јебена 4-3-1-2 каде што Ибра дава топке а Ноче и Амброзини играа улога на напагач ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom