Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Само не ми е јасно како Леао нема сили да изигра повеќе од 60 минути!? Паѓа во второ.

Само не ми е јасно како Леао нема сили да изигра повеќе од 60 минути!? Паѓа во второ.
толку е спремен глеј го Тонали нема гајле може 2 утакмици да изигра xD

Епа не е спремен да трча 90 минути....што не треба ни да се очекува од играч како него, треба да го чуваат само за офанзива нека трча друг за него....

Мањан покомплетен голман од Донарума!

Италијанецот е повисок и одличен на линија, но кога ќе се земе се во предвид, би го избрал Мањан.

Можеби е и поради неговото однесување, некој што не е фан на Милан пообјкетивно може да согледа, но во секој случај Милан на терен не гледам дека губи нешто, дури мислам и дека добива плус со добрата нога на Мањан.

Италијанецот е повисок и одличен на линија, но кога ќе се земе се во предвид, би го избрал Мањан.

Можеби е и поради неговото однесување, некој што не е фан на Милан пообјкетивно може да согледа, но во секој случај Милан на терен не гледам дека губи нешто, дури мислам и дека добива плус со добрата нога на Мањан.
Ова сакав и ја го пишам. Мањан го има она што Џиџи го немаше. Тоа е играта со нога што е многу битно за модерен фудбал. Како голман со рефлекси и слични работи да Џиџи е можеби најдобар на свет. Ама пре би искрено да имам голман што знае и со топка да игра. Ко што кажа Милан доби плус си Мањан не изгуби толку колку што се плашевме. Се надевам нешто слично ќе можат да направат со замените на Кесие и Ромањоли.

Денес имаше асистенција каква може само да сонува емигрантот во Париз.

Сега за сега, никако не може да се каже дека Милан изгубил на таа позиција. Сепак, во прилог на Донарума има многу аргументи. Прв е тој дека Донарума бранеше во катастрофален Милан и со исклучок на ланската година што беше посредена екипа, сите останати сезони Донарума го носеше Милан на плеќи. Тон бодови Милан има извадено и спасено благодарение на него, тон.
Сигурно некој ќе извади попедантна статистика за тоа колку бил ангажиран Донарума во тек на натпреварите што ги играл, ама сигурно беше далеку повеќе. Мањан сепак има солидни соиграчи пред него и организирана игра што не дозволува противниците да го напаѓаат премногу.
Дај боже да не доживееме некоја од оние опсади од по 3-4 минути во финиш на натрпевар, па да треба да дознаеме стварно од какво тесто е, ама Донарума во тие ситуации си ја покажуваше класата без збор.

Доста натпревариизвадено Донарума, ама тоа што е лош со нога не може да се негира. Засега Мајк и нема толку многу работа, за да се направи споредба.

Пиоли некогаш и не знае да го извади тимот според формацијата на противникот. Против вакви како Сампдорија со Ринкон и повеќе играчи во среден ред му требаше уште еден играч, за да се олеснат задачите на другите двајца кои не можеа да играат против физички посилни и побројни играчи во тој дел.

Откако го внесе Кесие не беа толку оптоварени овие од среден ред и се олесни и транзицијата. Да имаа подобри играчи од Ребич и Салемакерс, Сампдорија немаше да знае каде се наоѓа со тие неколку одземени топки.
Салемакерс на 5 метри од гол зел ја дрибла цела одбрана изгледа сакаше со топка да влезе во голот.

Имаме лесен распоред, повеќе одмор и не смеат да дозволат кикс со Салернитана и Удинезе. Да се искористи тоа што конкурентите играат ЛШ, а Наполи има два ЛЕ натпревари. :coffee:

Она што го промаши Ребиќ е резултат на неиграње, се надевам полека ќе фати ритам. Од друга страна, мислам дека Бенасер конечно врза неколку натпревари со ред каде е се подобар и подобар и мислам дека веќе го надмина пост-ковид периодот. Денес мислам дека не ни згреши пас, а беше и во добра шанса за гол.

Гледајќи го пијаниот Стрико нервозен покрај аут линијата ми се вратија флешови од тие неколку месеци кога го играше Сусо треквартиста и јас за време на летните припреми овде напишав дека конечно имаме тренер со лиценца, а не приправник. :facepalm: Тешко навраќање на траума во недела во 12 и 30.

Гледајќи го пијаниот Стрико нервозен покрај аут линијата ми се вратија флешови од тие неколку месеци кога го играше Сусо треквартиста и јас за време на летните припреми овде напишав дека конечно имаме тренер со лиценца, а не приправник. :facepalm: Тешко навраќање на траума во недела во 12 и 30.
Oдлично потсеќање на ликот од анкетата погоре.
e33b77a9289483b4221732cfefe29cbc.gif

Kolku samo dobiva sega na tezina krazbata so Spezia posle pobedata nad Inter i ovaa denesnava so Sampdoria vo situacija koga Inter i Napoli odigraa nereseno. Ne samo sto ke imavme +5 vo odnos na Inter, tuku i ke im natovarevme strasen pritisok pod koj sto ke bese interesno da se vidi kako ke se spravat vo gustiot za niv raspored. I so Napoli na San Siro solidno ne potkradoa sudiite, ama ona so Spezia bese dno dna, takov rezil ne veruvam da se povtori vo bliska idnina.

Inaku kako tim odnovo licime na nesto. Padnavme eden period vo timskata igra, no sega poleka no sigurno odnovo igracite na teren deluvaat kako edno. Verojatno golem udel ima tuka i toa sto igracite poleka ni se vrakaat od povreda i konecno uspevame da izvadime eden soliden roster od igraci spremni za nastap, iako seuste ne sme kompletirani kako sto treba. Iskreno, posle povredata na Tomori pomisliv deka sezonata za nas e zavrsena i deka ke dojde red i da visime za plasman vo LS, no odlicno se pokaza Kalulu pred se vo toj dosta delikaten moment za nas. Bez Kjaer, Tomori i Romanjoli vo isto vreme, a mislam i ne bas spremen Kalabrija vo toj period, izigravme beton vo defanzivniot del od igrata. Duri i ne mi e verno deka bez prvite trojca stoperi izigraa taka zrelo vo odbrana. Odlicno sraboten period od Pioli, cista 10ka.

Treta rabota. Kolku i da go cenam Ibra kako napagac, mislam deka negovoto e veke zavrseno. Ne samo sto toa go govori statistikata, tuku i na teren e apla ocigledno deka stariot ne moze veke. Apsolutno nema ostanato nisto vo nego sto moze da napravi razlika na teren. Trgni gi na strana nekoi retki blesoci na iskustvo i cista klasa, i imas edna golema nula. Nema brzina, nema dribling, nema duel igra 1 na 1, i go nema najvaznoto za ovoj Milan - presingot. Toa sto zema 3 pati pogolema plata od taa sto realno ja zasluzuva so igrite e baska muabet. Skroz druga tema na muabet se i povredite koi se pocesto i pocesto go jadat. Ne znam, da sum na mestoto na Maldini i kompanija bi mu se zablagodaril za se sto napravi do sega za Milan. Eventualno da se razmisli da se zadrzi za nekoja epten minimalna plata i minutaza, no kolku lik kako Ibra bi se nafatil na takvo nesto e ogromen znak prasalnik.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom