Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Па добар играч е Лаксалт бе, ако го зимате за 14+4 како што видов погоре е предобар трансфер, без заебанции. Супер си игра детето, иначе младинец во Интер беше али нашиве го моткаа по позајмици и на крај Џенова го откупи. Стандарден е и во Уругвај, дефанзивно е коска, напред солиден, реално за Стриниќ (ако споредуваме бек со бек) е Роберто Карлос.

Мислам крило игра овој,не бек.
Како и да е другарчево е тежок просек,нешто ко политано кај нас.
Ништо спектакуларно и далеку од играч за голем тим.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Абе ако земете у предвид дека лани изгубивме 500 бодови до ноември/декември, игравме практично без напаѓач цела сезона + се замаравме со селски екипи у ЛЕ, и на крај се вративме од мртвите и опасно се доближивме до тоа 4то место - оваа сезона имаме шанса бе за 4то место.

Имаме напаѓач кој ќе ги буши посраните екипи и барем на хартија гарантира 20 гола, нешто што лани не направи мизерни.
Имаме достојни замени кои очајно фалеа лани, со што и се зголемува конкуренцијата во тимот и веќе нашите "ѕвезди" нема да се комотни (ова доколку склопиме уште 2 трансфери - Кастиљехо и Лаксалт).
Мислам дека тоа што сме потценети и тивко работиме ни иде во прилог. Другиве екипи играат ЛШ и верувам, тоа ќе ни биде ветар во грб.

Се надевам дека Бонавентура ќе биде на клупа, едноставно преку кур ми е човекот.

Родригез има играно десен бек у Волфсбург или грешам?

Абе не е спектакуларно ама добра опција од клупа е да го имаш. Широк ростер треба.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Conti will be back and starting for Milan around October-November, according to Sky.

Тажно беше лани да се глеа колку е спора левата страна со Родригез, Бонавентура и Чалханоглу, веројатно најспора у топ 5 лигите. Брз е Лаксалт и може да покрие повеќе позиции, за Лападула и 4-5 милиони е топ трансфер.

Лаксалт е играч кој е земен да ја игра целата таа лева страна и преку него искористија оваа сезона да ги земат тие 11 мил од Џенова. Се пишува дека со овие трансфери не завршува трансфер периодот, туку ќе донесат уште двајца, а тоа е играч од среден ред и напаѓач. Медицинските прегледи на Лаксалт и Саму се утре, а презентациите во петок.

Тој играч од среден ред ако го донесат само да не е некој што ќе ја исполни бројката и ќе се направи услуга на некоја екипа.

Премногу опции за бек, плус Мусачио и Ромањоли по потреба играат таму, а тука е и Борини тој и на двете позиции може да игра. [emoji16]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Лаксал многу подобра опција и од Борини и од Стринич, таке да може и двајцата да летаат што е до мене...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

На СП за Уругвај играше како бек

На СП за Уругвај играше како бек
Пошто немаа класичен Лев бек уругвајците па беше приморан таму да го игра. Може да покрие на LB ама не му е тоа природна позиција.

Лаксалт не ми прар ќејф, системски играч за тоа 3-5-2 формацијата уште од Гасперини у Џенова што ја тераат.

Не гледам кај би играл кај нас пошто имаме два леви бека а сигурно нема десен да игра.

Једино ако не го спремаат Родригез за у ПСЖ или Арсенал, за што имаше шпекулации.

Е сеа ако го планираат чисто за клупа и замена за лево крило не ми смета, за на клупа е добар.

Добро им текна дека и шпиц ни треба, али тоа нема и немора да биде скуп и звучен трансфер, али средњак јак мора да се земе, само незнам кој би можел да се земе со позајмица и одкуп, пошто реални да бидемо со СМС нема ништо да биде.

На крај краева кој сака нека биде они си знаат, свекако сега сме подобри од лани рачунајчи ги Лаксалт и овој сељакот од Виљареал.

Само Рабио да не е

Мора еден ваков трансфер ко Лаксалт, аманет од Галијани е ова.

Раскинат договорот и со Монтоливо. Ќе продолжи во Парма најверојатно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom