Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
franck-kessie-milan_taog4rbhuprr120ok07ipi55f.jpg

He's climbin in your windows
He's snatchin your people up
Tryna rape em so y'all need to
Hide your kids, hide your wifes

Зaпaтa беше кaпитен цели 12 минути.

Screenshot_20170722-134059.png

Не ја гледав утакмицава, ама без разлика шо е пријателска и не значит ништо, колку добро изгледат резултатов шо многу ретко го гледаме во последно

Во некое друго време и место тешко до ваков резултат. Ни Баерн не е толку слаб ни ние толку јаки. Истиот тим пред некој ден изгуби од Дортмунд.

Тоа што денес Нијанг изигра добро и Кутроне постигна два гола не значи дека понатаму немаме потреба од класа напаѓач и еден замена. Бака сигурно си оди.
Нијанг да се продаде, една ќе изигра како што треба после никаде ќе го нема.
На Кутроне му треба искуство во сериа a. Не може до вчера да бараат проверен напаѓач од 100 мил и сега ај не си го имаме Кутроне. Има талент и е премлад за да биде партнер на Силва. Трета опција не му одговара и затоа на позајмица.

И пред некое време пишав бековите ќе ни се најголемо засилување. Од умрениот Де Шиљо што цела кариера има 5 асистенции до Родригез кој денес има две. Опасен е и од прекини.

Се почесто ќе гледаме вакви голови на Чаланоглу и Кесие. Иако постигнаа 4 голови, нападот не е како што треба. Не треба трансфер пазарот да зависи од овој натпревар и после ова да се сменат трансфер целите.

Untitled.jpg

Резултатот е резултат на играта,вака Милан нема згазено јак тим од Барса Л.Ш, дома...не ми е гајле дали била пријателска или трофеј берлускони.

Што значи здрава конкуренција во тим,Монтоливо,Запата и Нијанг 5 години како се тука вака немаат изиграно...мамицата нивна.

Мора убаво да се замислат што им треба и кој им треба Санчез,Калиниќ,Белоти сите тие што се спомнуваат,не дека сеа треба од една утакмица во транс да се паѓа ама квалитетот е евидентен и мора да ги земат во предвид сите околности,а не само да даваат пари за џабе.
Бака не влезе или е ова гудбај или нејќе да си иде и сеа се обидуваат да го истиснат од тим.....

Може е попаметно сега,ваков каков што е тимов да го остават до крај и ја направат фестеровата да почекаат до последни денови за да видат како ќе се развие пазарот,само да не избрзаат со 25-6 мил. за говедоно :facepalm: зошто тој е последен потребен барем во оваа ситуација.

franck-kessie-milan_taog4rbhuprr120ok07ipi55f.jpg

He's climbin in your windows
He's snatchin your people up
Tryna rape em so y'all need to
Hide your kids, hide your wifes
Нa пoчетoкoт мнoгу бев скептик зa негo,зa негoвите гoдини и квaлитет и дaли нaвистинa е игрaч oд 30 милиoни.Нo се гледa декa ке биде мнoгу битен зa Милaн.
Нијaнг сеуште е себичнo педерче и мислaм декa Милaн требa дa искеширa некoе милиoнче oд негo.
Oвoј Андре 38Милиoни Силвa ми е мнoгу,мнoгу сoмнителен,нo сеуште е рaнo дa судиме.

Оваа сезона очекувам огормен придонес во офанзива од страна на бековите. Ако се снајде и Конти според очекувањата има да газат по страна со Родригез и ќе му отворат и тоа како голема работа на Андре Силва. Швајцарецов и денес покажа дека е квалитетен играч што знае да игра цело време напред-назад, а богами има и опасен удар/центаршут и со лева и со десна нога. (y) Јас искрено го мислев за апла левак на кој десната нога му служи само за потпирање (како левата на Де Шиљо) али покажа момаков дека ќе биде осетно засилување, а и како не би бил кога 10 години импровизираме на таа позиција. Овој Кеси какво животно е има глави да летаат на терен. :D Физички издоминира денес иако Лугано и не се некое мерило за квалитет, но како за прва утакмица и за само 20 години покажа дека има квалитет во него и покрај тоа што е физички доста силен знае и да одигра нешто со топка. Кутроне ќе биде убаво да се задржи во првава екипа како трет напаѓач и да добива шанса на веќе решени утакмици или на оние првите небитни утакмици од Купот, а по потреба не би било лошо и да влегува 15ина минути во игра кога ќе се брка резултат.

Експертиза после утакмицата со Лугано. :tvg:

Пишав уште тогаш дека некои работи се очигледни уште на прва без разлика на противникот. Денес практично овие тројца го потопија Баерн за само едно полувреме, иако ова е само пријателски натпревар во кој што многу работи влијаат на резултатот. Лично мене многу повеќе од овие 4:0 ме радува тоа што Милан покажува игра каква што сме немале можда десетина години, а сето тоа се должи на новите засилувања кои што внесоа квалитет во тимот + ни недостасуваат Ромањоли и Сусо кои без дилема ќе го зголемат моменталниот квалитет на екипата. Треба да се признае дека денес и Монтоливо и Нианг завршија страшна работа и ја одиграа онаа 1/10 добри утакмици со тоа што црниов малку го расипа впечатокот во второто полувреме кога на два пати беше крајно себичен и наместо да подаде се реши да шутира без врска. Незадоволен сум само од Бонавентура кој што изгуби неколку топки на наша половина, а имаше и два крајно селски удари во ситуација кога можеше и мораше да прогира. Во Чаланоглу добиваме конечно играч што знае да даде квалитетна топка во простор, а добриот удар од игра и слободни му е само бонус. На Силва, Биља и Конти повеќе од очигледно е дека им треба утакмици/минутажа за да се вратат во натпреварувачки ритам и да станеме уште посилна екипа.

п.с Според Ди Марцио/Скај, Обамејанг не сакал да го продолжи договорот со Дортмунд затоа што сакал трансфер во Милан. :D

Mene i Biglia mnogu merak mi naprae, mnogu fudbal znae cuekov, elegancija u dvizenje i so topka, i start koj prae. Podobar prv vpecatok ne pamtim nekoj igrac da mi ostavil.
Vakov klasa igrac smo nemale od Sidorf.
Ovoj mislim deka kje ni bide najjakoto zasiluvanje letovo.

Montella: Bacca didn't play him because he won’t play on Thursday. It's clear that the choice of leaving Bacca out is also due to future transfer market moves. :coffee:

Di Marzio | Przemyslaw Bargiel will arrive in Milan on Wednesday to undergo his medical for Milan. Cost of the transfer is €500K

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom