Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Psg mojt da se vmesat tocno, ali spored mene na Belotti Milan mu e daleku podobra opcija, poso i kaj nas ima sansi da flopnit, ama vo Psg sansite mu se daleku poglemi za toa zosto menuvat liga i ojt vo tim koj so raspolagat so kvaliteten i dokazan spic, a kaj nas ostanvit vo istata liga vo koja sto gazel samo go menuvat timot i plus i so eden napajgac da igrame toj ke e izbran pred silva taka da toj si znajt...
Edino so tamu ke igat Ls ali sppred mene to ne trebit da go zemat vo pbzir zs e mlad i imat vreme da se dokazuvat.

Друго е Торино друго е Милан. Толку е различен начинот на игра на двата тима, што исто е како да сменува лига.
Во Торино е истурен шпиц во тим кој игра на контри и цел тим игра за Белоти. Почетна и крајна точка за подавање кога има контра. Затоа се изнададе голови. Оти тој сигурно ќе биде проигран кога се дешава напад/контра напад на Торино.

Точно дека не менува лига, ама менува концепт на игра.
Во Милан треба да растура бункери, да измрдува одбрана. Играч кој нема да биде лесно да се покрие. Ни треба некој ко ДелПиеро или Шевченко таков тип на играч. Таков беше Мората.
Агуеро е таков играч.
Белоти е Диего Коста/ Фалкао напаѓач.

Ама со оглед колку се смени сега средината и одбраната и колку играчи имаме што можат да креираат шанси дури и Бака ќе заврши работа и сигурно ќе има над 20 гола ако остани прв избор.

Само не треба се изглупираат со Калинич. Подобро е Бака да го оставаат. Хрватот во ништо не е подобар.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

На толку потрошени пари да останеш со Бака....

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Florentino Perez: "#ACMilan is waking up. For fifty years our rival was Milan, not Barca or another team."

ЛОЛ прашај ги стручњаците на форумов стари,се се тоа просеци :rolleyes:

Кој Калиниќ бе,кој црни Калиниќ 20 мил. ако потрошат на него шлагот на тортата ќе биде направен од говна. Па дури и Бака да го продадат не се исплати носење на контињеров,мувла играч. Боље некој млад нека земат што не е пред умирање,плус после никако нема да можат да се ослободат од овој. Класичен Соса тип на дил е ова.

Пре 80 мил би дал за Белоти ако не го даваат за 60 и би го оставил Бака во тим отколку цепкање на "неколку квалитетни играчи",одењето на Нијанг и Палета е безценето во секој случај.

Торино веќе почнаа да бараат замена, некој од Запата, Симеоне, Вието.

Калинич е далеку од класа, ама не е ни гомно. Бака со ништо не е подобар и не покажа дека може да остане и следна сезона. При прво вадење од игра ќе се налути. А да се потсетиме дека во тимот се` уште го имаме и Нијанг.

Двајца треба да донесат од кој ќе е еден поевтин и ќе биде за ротација и играч со искуство во лига на европа. За 25 мил моментално нема подобар избор.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Која е поентата да замениш играч со ништо подобар играч? Калинич ништо не може да понуди повеќе од Бака. А ако збориме за искусен напаѓач во ЛЕ подобар од Бака нема. Ќе има сега поквалитетен тим позади него, ќе има подобри услови и повеќе голови гарант.

Једина непознаница за Белоти е само тоа дали може да ја повтори ланската сезона. Го гледав и во Торино често и во репрезентација, тоа е страшен играч, искрено јас мислам дека шансите за флоп кај него се многу мали, освен ако не се заебе со некој Песеже/Сити трансфер. Се гледа квалитетот одма кај него, нема промашување. Секако е напаѓач од константни 18-20 гола во било кој тим каде би бил прв напаѓач.

А ако случајно пак дае некои 28-30 гола као минатава сезона, тоа е више 100 милионски играч на овој пазар. Плус со јако Светско догодина, гарант некој гигант би платил 100 милиони.
И Каиро ова го знае и јас мислам дека е спремен да го игра ризикот, да го чува Белоти со надеж дека ќе земе 100 милиони. Цената не може многу да му падне, млад е. Коа би чекал, добивката му е поголема според мене.

Ама, овде иде самиот Белоти на стејџ. Ако денес му каже на Каиро дека сака во Милан, а не да сака, умира за сеа да дојде и да биде хедлајнер на новиот Милан после вакво лето, тогаш овој ќе сфати дека е попаметно да преговара со Фасоне за да не чува таков играч во тим. Плус, капитен им е, не е паметно да го чува ако овој сака во Милан.
Каиро во текот на денов ќе дае некоја заебана изјава во Лотито/Галијани/Зампарини стил (тие се такви гуруа за легендарни изјави) као: Ипак барам 100 милиони, мислам дека Милан ги нема, ако сакаат нека се јават, Белоти ќе остане и продолжи договор, вреди као Ван Бастен бла бла бла..

Овој трансфер зависи само од Белоти више, реков и пред некое време. Само тој може да се донесе во Милан ако стварно сака.

Уствари.. искрено, малце ме плаши што ќе бидат вклучени уште двајца, поготово едно црно чумуросано копиле кое може да ја дрви дека сака во Премиер и да ја влече со прифаќањето да замине во Торино. Се надевам дека се подразбира дека Палета и Нијанг имаат прифатено трансфер во Торино, зошто мамицата мамина на двајцата има да им ја ебам.

Beloti mu kazal navodno na Cairo deka saka u Milan, ali od pocit kon klubot nema da forsiral transfer, tuku klubot da resi dali ce go prodade ili ne.
Kalinic povtorno go napustil trening kampotna Fiore, do vecer bi trebalo da se oficijalizira.

Џабе фрлени пари се ова за Калинич. Можеа многу попаметно да се искористат.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

А за тактичкиот дел некој спомна поназад.

Со овие трансфери и ростер, јас мислам дека Милан ќе проба да игра со 3-5-2, евентуално со 3-4-3 против послаби противници. Јас би сакал таа 3-5-2 да биде 3-4-1-2, со Чалханоглу/Бонавентура треквартисти. Познавајќи го Монтела, Сусо ќе му игра од средњак до лажна деветка/second striker и океј ми е тоа.

За Белоти, не мислам дека е Фалкао тип на напаѓач и мислам дека со Силва се компатибилни. Белоти е прилично брз и пробивен за онаа градба, знае со топка, има преглед, знае и да додае (10ина асистенции имаше лани). И можда најбитно кај Монтела и кај овие формации: многу трча, ко сивоња е и помага низ цел терен и во одбрана. Мислам дека ако играат заедно со Силва, Белоти ќе трча појше, а овој ќе биде poacher. Како и да е, и двајцата не се еднодимензионални играчи и ќе отворат појше варијанти.

Ако стварно се земаат двајца напаѓачи сеа, а не крило и напаѓач (крила више не се ни спомнуваат), гарант ќе играме со двајца напред. И ако е така, јас би го задржал Кутроне во тимот. Секако, доколку успееме да го продаеме Бака претходно.

Последно уредено:
Според мое мислење 4DEF-1DM-2MID-1AM-2ST исто така добра според моменталниот ростер.
Донарума;
Конти, Бонучи, Мусачо, Родригез;
Кеси;
Чалханоглу, Бонавентура;
Сусо;
Силва, Белоти.

Абе да ти ебем и Белоти и Калинич, ни тој ни па тој вреди толку пари, видоа има Милан пари и пумпај дупло цените.. Опни ги тие пари на Варати и што ти треба напаѓач, ќе си терамо со Силва и Бака...
Или ако више очајно бараат напаѓач ене го Агуеро или Санчез, двајцата на излезна врата.. а и сигурно некој од нив може да се донесе за 60-65 м. што е секако поефтино и многу подобро решение од Белоти...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom