Једина непознаница за Белоти е само тоа дали може да ја повтори ланската сезона. Го гледав и во Торино често и во репрезентација, тоа е страшен играч, искрено јас мислам дека шансите за флоп кај него се многу мали, освен ако не се заебе со некој Песеже/Сити трансфер. Се гледа квалитетот одма кај него, нема промашување. Секако е напаѓач од константни 18-20 гола во било кој тим каде би бил прв напаѓач.
А ако случајно пак дае некои 28-30 гола као минатава сезона, тоа е више 100 милионски играч на овој пазар. Плус со јако Светско догодина, гарант некој гигант би платил 100 милиони.
И Каиро ова го знае и јас мислам дека е спремен да го игра ризикот, да го чува Белоти со надеж дека ќе земе 100 милиони. Цената не може многу да му падне, млад е. Коа би чекал, добивката му е поголема според мене.
Ама, овде иде самиот Белоти на стејџ. Ако денес му каже на Каиро дека сака во Милан, а не да сака, умира за сеа да дојде и да биде хедлајнер на новиот Милан после вакво лето, тогаш овој ќе сфати дека е попаметно да преговара со Фасоне за да не чува таков играч во тим. Плус, капитен им е, не е паметно да го чува ако овој сака во Милан.
Каиро во текот на денов ќе дае некоја заебана изјава во Лотито/Галијани/Зампарини стил (тие се такви гуруа за легендарни изјави) као: Ипак барам 100 милиони, мислам дека Милан ги нема, ако сакаат нека се јават, Белоти ќе остане и продолжи договор, вреди као Ван Бастен бла бла бла..
Овој трансфер зависи само од Белоти више, реков и пред некое време. Само тој може да се донесе во Милан ако стварно сака.
Уствари.. искрено, малце ме плаши што ќе бидат вклучени уште двајца, поготово едно црно чумуросано копиле кое може да ја дрви дека сака во Премиер и да ја влече со прифаќањето да замине во Торино. Се надевам дека се подразбира дека Палета и Нијанг имаат прифатено трансфер во Торино, зошто мамицата мамина на двајцата има да им ја ебам.