Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ми мирисa декa гoлеми се шaнсите Бaкa дa oстaне,Аубa пaднa у вoдa,ценитенa Мoрaтa и Белoти се некaкo нереaлни и незнaм дaли нaшиве ке нaјдaт НЗС сo Реaл или Тoринo.Кaлинич ни е нaјсигурен,back up трaнсфер нo е пoследнa вaријaнтa и мислaм декa е нaјнепoжелен зa дa ни биде јaгoткaтa нa шлaгoт.Или мoжеби ке изненaдaт сo некoј друг сo кoј уште не сме пoврзaни.Ке видиме.

Мене лично Калинич ич не ми е по кеиф, да беше лани, да со Калинич да не поврзуваат али сеа? Башка Фиорентина сеа ако го дадат Бернандески и Калнич ќе им отиде цела сезона јабана а не верувам дека двајцата ќе ги дадат.

Друга работа е што

Калинич 84 натпревари 33 гола, Бака 76 натпревари, 34 гола. Не знам зошто би земале полоша или еве во најмала рака иста класа на играч, башка што има 29 години. Иначе статистикиве се откако двајцата играат за Фиорентина/Милан тоест за сезоните 2015/2016 и 2016/2017

Пре би го земал Калиниќ за 30 милиони него ли Мората за 70-80

Каков Калинич не зафркавај, за 2-3 сезони ќе оди во пензија и ќе вреди 0 а на Мората пак без проблем ќе му извадат барем 50-60 милиона ако решат да го продадат некогаш

Мада јас мислам нашиве ќе се договорат за Белоти 60м + Палета и Нианг им е доста на Торино

Последно уредено од модератор:
Каков Калинич не зафркавај, за 2-3 сезони ќе оди во пензија и ќе вреди 0 а на Мората пак без проблем ќе му извадат барем 50-60 милиона ако решат да го продадат некогаш

Нас не ни треба некој кој ќе го продадемо 50-60 милиона за 2 године, одкога ќе им завршимо работа на Реал да го купат Мбапе.

Ако више се трошат тие паре, нас ни треба квалитет у тимот, и ја пре би го земал Калиниќ па макар играл и една година за 20-25 милиони и за останатите 50 за екстра играч од средина ( Барса ги сака Верати и Паулињо, сигурен сум дека би го дале Ракитиќ за оваа сума) , одколку да ги спичкамо на нежниот што му беше резерва на Манџукиќ, само затоа што играл у Реал. Вау, прашај ги ПСЖ дали можат Хесе да го продадат за пола од они 40 мил што им ги платија на Реал.
Калиниќ е сигурна работа, ја знае лигата, тренерот наш го познава, нека изигра сезона две дур не се земе некој појак партнер за Силва ако и од овој бидне нешто уствари.

Значи Калиниќ + Ракитиќ еве да речемо, или Санчез или Фабрегас > Мората

Нас не ни треба некој кој ќе го продадемо 50-60 милиона за 2 године, одкога ќе им завршимо работа на Реал да го купат Мбапе.

Ако више се трошат тие паре, нас ни треба квалитет у тимот, и ја пре би го земал Калиниќ па макар играл и една година за 20-25 милиони и за останатите 50 за екстра играч од средина ( Барса ги сака Верати и Паулињо, сигурен сум дека би го дале Ракитиќ за оваа сума) , одколку да ги спичкамо на нежниот што му беше резерва на Манџукиќ, само затоа што играл у Реал. Вау, прашај ги ПСЖ дали можат Хесе да го продадат за пола од они 40 мил што им ги платија на Реал.
Калиниќ е сигурна работа, ја знае лигата, тренерот наш го познава, нека изигра сезона две дур не се земе некој појак партнер за Силва ако и од овој бидне нешто уствари.

Немора да го продаваме, ама поентата ми беше дека од таков играч тешко можеш нешто да изгубиш. Во најлош случај ќе ги вратиш парите (мора и од тој аспект да се гледа, нема Кинезите да фрлаат 200м секој трансфер период) а гледајки како цениве од сезонава во сезона одат се нагоре + ако има добри сезони може и во ќар ќе испаднат на крајот. Од друга страна Калинич е доста постар ипомалку квалитетен, една посериозна повреда на негови години и отиде во аут цела кариера (25-30 милиона)
Мората сосема коректно го искористи времето на терен и во Реал и во Јувентус, има искуство лигата како Калинич + натпревари од ЛШ

Хесе во ПСЖ дојде за 20-25 милиона ако не се лажам и не доби скоро никаква шанса таму..
Значи нека зимаат еден од Мората и Белоти + Санчез на позајмица со право на откуп и доста е

На крајот ни Обамејанг ни Мората ни Белоти ќе ги земат. Ќе го соберат Санчез и ќе ја изгазат лигата :)

На крајот ни Обамејанг ни Мората ни Белоти ќе ги земат. Ќе го соберат Санчез и ќе ја изгазат лигата :)

Зборевмо за Ренато не за Алексис :)
Со Ренато тешко дека ќе ја изгазат лигата

Хесе отиде во тим каде што имаше конкуренција од Кавани и Ди Марија. Исто и Мората.
Мората е 40 мил играч ништо повеќе, а за да го имаш мора да го претплатиш.

Кај нас кој и да дојде ќе биде прв избор. Ако одиме по статистиката по број на одиграни натпревари во прв тим, тогаш Мората не изгледа лош играч.

Белоти се труди и е прав борец и засега тоа му успева. Се погоди во вистинско време на вистинско место за да се докаже.

Зборевмо за Ренато не за Алексис :)
Со Ренато тешко дека ќе ја изгазат лигата
Знам знам, ама викам од нигде никаде со скроз четврт напаѓач ќе изненадат дури се тегнат со овие. Инаку и јас мислам дека со Ренато нема да ја изгазат лигата :)

Против Баерн Монтела ќе ја проба 3 5 2 формацијата. Донарума Запата Мусачо Бонучи Конти Родригез Биља Кеси Хакан Силва Бака. Ова е најдоброто што може го извади моментално во кина.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

ајТ! :ojeaa:

20139922_1258432380949603_7141117714890446412_n.jpg

Дали тоа Јуве стигнаа до тоа дереџе да се радуваат на "засилување" ко Де Шиљо, а ние лапаме играчи ко Бонучи и не поврзуваат со првокласни играчи? :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom