Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Па не ми е ова логично пошто еден од условите на Берлускони за да го продаде Милан беше кинезите во наредни 3 сезони да потрошат 350 милиони за трансфери. А и вкупната цена на продажбата д 740 милиони мим е превисока за да има ваква несериозност и само со 50 милиони да се настапи на меркатото.

Па не ми е ова логично пошто еден од условите на Берлускони за да го продаде Милан беше кинезите во наредни 3 сезони да потрошат 350 милиони за трансфери. А и вкупната цена на продажбата д 740 милиони мим е превисока за да има ваква несериозност и само со 50 милиони да се настапи на меркатото.
На тебе колку ти е логично да веруваш дека постојат вакви клаузули? Продавачот освен парите што ги зел, плус да диктира на купувачот како и на кој начин купувачот ќе користи стварта што му ја продал?(n)

Ако не вложат кинезите, договорот ќе го раскинат и Берлускони парите ќе им ги врати, или? :icon_mrgr:

A што убаво ви реков да не очекувате чуда од кинезите и да учите од туѓи грешки...

Ај лаганица сеа, шпекулација од некој си весник/медиум Leggo треба да ја сфаќаме сериозно?

Си кажа Фасоне дека не очекува бурно трансфер лето и тоа е тоа.

Ова е се шо треба да знаете за скапанициве ФудбалИталија.

Последно уредено:
На тебе колку ти е логично да веруваш дека постојат вакви клаузули? Продавачот освен парите што ги зел, плус да диктира на купувачот како и на кој начин купувачот ќе користи стварта што му ја продал?(n)

Ако не вложат кинезите, договорот ќе го раскинат и Берлускони парите ќе им ги врати, или? :icon_mrgr:
Па еден од условите беше некој да вложува во клубот. Ако беше за вака и берлускони ќе останеше ќе праеше италијански милан. Кажете што сакате за човекот ама стварно го сака милан.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk[DOUBLEPOST=1492800161][/DOUBLEPOST]Milan have presented today the voluntary agreement investment plan, which has been structured by Marco Fassone, to UEFA. It's a four year investment plan which is, due to the big investments expected to be made in the mercato, will still foresee liabilities after the first season (2017/2018). However, in the upcoming three years should meet the economic paremeters set by UEFA. UEFA should respond to Milan's four year plan by the 31st of May.[DOUBLEPOST=1492800271][/DOUBLEPOST]Mirabelli is ready to form a network of scouts that will follow talents in Europe and South America. Mirabelli will sometimes travel by himself to countries like Brazil and Argentina watch young talents directly. Instead of signing 10 good players Milan will try to bring 3-4 top players to raise the technical level of the team. Donnarumma, Suso & De Sciglio contracts' extension is a priority. Fassone and Mirabelli are working in maximum cooperation with Montella. The staff of Milan's youth sector, headed by Filippo Galli, are very likely to be confirmed in their roles [Sky].

Последно уредено од модератор:
Гали е јака фаца, стварно треба да му се даде признани за тоа како го води цел тој сектор.

Де Шиљо ако остане ќе мора да се ослободат од Абате , нема резон да продолжат двајцата, плус Калабрија што е уште еден десен бек и да им трокираат кариерите ради него. Тоа е тоа, веќе го нема Галијани да ги држи на сила него и Монтоливо и време е да се испратат кај што им е место.... Џенова и Болоња.

Цената за Деулофеу се движела околу 20 милиони што е скроз ок и прифатливо. Ако се поработи летово со него, да се даде физиономија на екипа со две крила(он и Сусо) и еден шпиц, за тие пари на коњ сме со солиден фудбалер со голем потенцијал .

Јас за напад Калинич го прифаќам со две раце, како што нема нешто многу достапни шпицови моментално на пазарот добро би легнал.
Не се акам од земја нешто посебно за Бензема, не ми се свиѓа, за Мората знам дека нема теорија да дојде во Милан, Аубемејанг ќе има преголема цена, а Погба во Манчстер тип на потег ми е куртонски, така да - не фала.
Калинич ми се свиѓа многу , реализатор прва класа е, мислам дека добро би се вклопил со две крила. Евентуално да се размисли за оној Шик од Сампдорија, и тој има многу потенцијал иако би било малку ризично пошто е млад и све тоа ама па зашто да не. Мора малку муда да се покаже.
Белоти не го ни спомињам, со таа клаузула за една сезона фудбал слободно нека си игра во Торино, а колку ми мириса на Черчи или Имобиле неговово во наредна прилика :D

И планот им е 3-4 Топ играчи да се донесат место 10 просеци. Што за почеток е одлично. И така основа има тимот Дефанзиец, лев бек, средина 1 креативец и шпиц место бака плус се разбира да се откупи Деулофеу. За 20 милиони е сосема пристојна и ок цена.

ova e najglupata spekulacija sto moze da postoi :)
kakov e toj uslov, ke ne kupite ama mora 100m evra da potrosite u edno leto, zasto ? I sto eve ako potrosat 50 a kupat strava igraci ? Ke mora da najdat nacin uste 50 da iskeshiraat za da go ispolnat uslovot ?

Oni moze i 200 ke potrosat, a moze i 60 u edno leto, sve zavisi od izborot na igraci sto ke go napravat i kolku tie ke chinat, ama ne e mozno nekoj da bide usloven vaka, da mora da potrosi primer 100 u edno leto. Edno e da postoi nekoja klauzula demek da bidat dostapni 100m evra, drugo e kolku ke se potrosat stvarno, ali sekako ne e mozno vakov uslov da bide postaven ili prifaten od bilo kogo.

И да постои, пример, што ако не се исполни, Берло ќе си го врати клубот у сопственост?

И да постои, пример, што ако не се исполни, Берло ќе си го врати клубот у сопственост?
Абе глупости се тоа какви услови какве пичке материне. Не беше во позиција да уценува Берло и да поставува услови. Тој одвај купци најде па услови ќе бара. Можи едино некој усен џентлементски договор да направиле дека ќе се трошат пари и ќе го зајакнат Милан и вратат на врвот. Писмено едноставно не е реално да постојат такви услови.
Туку сакав да те пингам прее
Ова со трошењето 150 милиони, класа играчи ау бау и на крај некоја мала сума и обични играчи те потсеќа на нешто? :icon_lol:

Гали е јака фаца, стварно треба да му се даде признани за тоа како го води цел тој сектор.

Де Шиљо ако остане ќе мора да се ослободат од Абате , нема резон да продолжат двајцата, плус Калабрија што е уште еден десен бек и да им трокираат кариерите ради него. Тоа е тоа, веќе го нема Галијани да ги држи на сила него и Монтоливо и време е да се испратат кај што им е место.... Џенова и Болоња.

Цената за Деулофеу се движела околу 20 милиони што е скроз ок и прифатливо. Ако се поработи летово со него, да се даде физиономија на екипа со две крила(он и Сусо) и еден шпиц, за тие пари на коњ сме со солиден фудбалер со голем потенцијал .

Јас за напад Калинич го прифаќам со две раце, како што нема нешто многу достапни шпицови моментално на пазарот добро би легнал.
Не се акам од земја нешто посебно за Бензема, не ми се свиѓа, за Мората знам дека нема теорија да дојде во Милан, Аубемејанг ќе има преголема цена, а Погба во Манчстер тип на потег ми е куртонски, така да - не фала.
Калинич ми се свиѓа многу , реализатор прва класа е, мислам дека добро би се вклопил со две крила. Евентуално да се размисли за оној Шик од Сампдорија, и тој има многу потенцијал иако би било малку ризично пошто е млад и све тоа ама па зашто да не. Мора малку муда да се покаже.
Белоти не го ни спомињам, со таа клаузула за една сезона фудбал слободно нека си игра во Торино, а колку ми мириса на Черчи или Имобиле неговово во наредна прилика :D
Добар е Шик, 25 мил евра му е клаузулата. Тука со цената е и Муриел.
А Имобиле ваков таков оваа сезона има 21 гол. :D

Bertolacci is back training with the group.:icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1492848770][/DOUBLEPOST]
Добар е Шик, 25 мил евра му е клаузулата. Тука со цената е и Муриел.
А Имобиле ваков таков оваа сезона има 21 гол. :D
Дa aмa Андерсoн имa 11,Милинкoвич и Лулич пo 7 aсистенции.

Последно уредено:
Бака да не промашуваше Сусо и Делуфеу заедно ќе имаа над 20 асистенции. :coffee:

Абе глупости се тоа какви услови какве пичке материне. Не беше во позиција да уценува Берло и да поставува услови. Тој одвај купци најде па услови ќе бара. Можи едино некој усен џентлементски договор да направиле дека ќе се трошат пари и ќе го зајакнат Милан и вратат на врвот. Писмено едноставно не е реално да постојат такви услови.
Туку сакав да те пингам прее
Ова со трошењето 150 милиони, класа играчи ау бау и на крај некоја мала сума и обични играчи те потсеќа на нешто? :icon_lol:
Па тоа де усмен џентлменски договор. Не беа шпекулации тоа. Изјави на Берлускони беа. Башка па ќе повторам продажбата беше 740 милиони. Не е логички да фрлиш толку пари за клуб а притоа да не онвестираш за трансфери.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom