Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
човек не е поентата да форсираш... они и онака ќе се пробијат кога тогаш.. само на ваква утакмица каде треба да ирга искусен напаѓач, па дури и слеп да е некој ќе погодеше барем еден гол.. а дека форсираме, тоа да.. ај сега Кристанте да играше или па Мастур подобро :D
Бојан или Робињо никогаш немаше да влезат во таа шанса и тоа е факт.

Неам време да ти објанувам basic football на тебе,терај те си како сакате. Испцујте ги сите до еден за наредниот викенд да ги величите.

Се беше против вас момци денес. Сигурен сум наредната година ќе се вратите посилни и подобри тоа е сепак направивте голем подвиг во Милано.

позз

Бојан или Робињо никогаш немаше да влезат во таа шанса и тоа е факт..

Барем Робињо ќе трчаше и ќе погодеше еден пас од 20-те што ги промаши Нијанг! (y) Утакмицава се беше на одбрана,а жалосно таа беше крш поставена ни налик на онаа на Сан Сиро,ова како сите ѕвези да беа денес и никој не трчаше.Ама јбга наредна година повеќе знаење! :)

Барем Робињо ќе трчаше и ќе погодеше еден пас од 20-те што ги промаши Нијанг! (y) Утакмицава се беше на одбрана,а жалосно таа беше крш поставена ни налик на онаа на Сан Сиро,ова како сите ѕвези да беа денес и никој не трчаше.Ама јбга наредна година повеќе знаење! :)
Робињо немаше да се состави со топката ако играше од почеток бидејќи тогаш Барса ја контролираше играта.

Ова у последните минути што го видовте не дозволувајте да ве залаже затоа што Барса ја препушти играта и нормално беше топката да е повеќе кај Милан.

1 минута гледај па 3 минути стримот кочи беше кај мене и успеав да ги забележам работиве,вие што глеавте?

А сега Робињо Нианг и Кркиќ тема на муабет, а тоа што мајка бараше Алегри да излага на терен со Шарави Боатенг и Нианг ? никому ништо. Изиграва херој место да нареди 5 од старт у одбрана и 4 у дефанзивен среден ред. Мурињо со тим левел над моменталниов Милан пред 3 години играше дефанзивно против нив а нашиов изиграва некоја будала

Прашање...

Зошто со 2-0 од првиот меч, Алегри излезе со 3 играчи од нападот да се надигрува со Барселона на Камп Ноу?

Прво полувреме ми помина у барање асален стрим.
Второ полувреме најдов асален стрим, ма да сеа заклучувам дека боље ќе ми беше воопшто да не догледам..
И ве молам, кој ќе најде нека го постира фаталниот Нианг, уште еден фејспалм да си удрам пошо некако не ми се доволни изглеа.

АБЕ НА ТОЈ НИАНГ СВЕ НАЈМИЛО ДА МУ ЕБЕМ! КРФТА НЕГОВА ЦРНЕЧКА!!!
Му ебем изгорениот племето негово неспособно, нек си ебе матер зуби да не му видим... и онаке другото не се гледа, све женско у фамилија а! Од тОООООООООООООООООООлкав гол бе циган еден неспособен да не дадеш гол све да ти ебем а, еден на еден нека гледа дома како се реализира... нека види Пато како го напрае тоа против Барса! Он иднината... куров иднината он, нек си ебе мајката у пичка..

И АМБРОЗИНИ СТАРО АРО и на него све да му наебем... кокошкар, нека иде нека си гледа фамилијата дома кој кур игра уште фудбал, неговото заврши, освои што можеше да се освои, усра што можеше да се усере на лето ајт у пичку матер!

Прошла утакмица (2-0) гледавмо еден Милан, сеа гледавмо сосем друг Милан!
Толку грешки, толку успаничени (освен Монтоливо)... да неможат пас да сврзат ја незнам ова!

Да сум Берлускони сеа сите под казна ЧЕЉАВИ !!!
Опни мајка машинката на сите, да не се замараат више со фризурите, ѕвезда, линија, две линие...

АБЕ НА ТОЈ НИАНГ СВЕ НАЈМИЛО ДА МУ ЕБЕМ! КРФТА НЕГОВА ЦРНЕЧКА!!!
Му ебем изгорениот племето негово неспособно, нек си ебе матер зуби да не му видим... и онаке другото не се гледа, све женско у фамилија а! Од тОООООООООООООООООООлкав гол бе циган еден неспособен да не дадеш гол све да ти ебем а, еден на еден нека гледа дома како се реализира... нека види Пато како го напрае тоа против Барса! Он иднината... куров иднината он, нек си ебе мајката у пичка..

И АМБРОЗИНИ СТАРО АРО и на него све да му наебем... кокошкар, нека иде нека си гледа фамилијата дома кој кур игра уште фудбал, неговото заврши, освои што можеше да се освои, усра што можеше да се усере на лето ајт у пичку матер!

Прошла утакмица (2-0) гледавмо еден Милан, сеа гледавмо сосем друг Милан!
Толку грешки, толку успаничени (освен Монтоливо)... да неможат пас да сврзат ја незнам ова!

Да сум Берлускони сеа сите под казна ЧЕЉАВИ !!!
Опни мајка машинката на сите, да не се замараат више со фризурите, ѕвезда, линија, две линие...

А бе Нијанг погоди статива, не го утна цел гол. Повеќе од сите сакаше погодок. Дечкото има 18 години. Тимов ќе се гради и ќе созрева. Не е крив Нијанг колку што се Амбросини и Констант. Едноставно беше погрешно да се стартува со ваков тим, младите подлегнаа на притисокот, стариве не издржаа. Како и да е на лето да се закрпат дупкиве имаме солиден тим за во иднина.

Прашање...

Зошто со 2-0 од првиот меч, Алегри излезе со 3 играчи од нападот да се надигрува со Барселона на Камп Ноу?

На хартија е 4-3-3 ама на терен е сосема поинаква поставеноста.Ел Шарави и Нианг се враќаат да помогнат и во одбрана,а на моменти Нианг и Боатенг знаат да си ги заменат позициите па во таква ситуација Боатенг е тој што се враќа назад за да покрие.Можеби требаше да се излезе со ‘‘поцврста‘‘ средина но прашање е и тоа колку ќе беше добро со оглед на тоа што овие играчи на Милан немаат искуство во натпреварите од ЛШ и очигледен беше стравот/тремата.Кога јас би ја бирал формациајта би го избрал следново:
Абијати​
Абате Запата Мексес Констант​
Боатенг Амброзини Монтоливо Мунтари Фламини​
Ел Шарави​
Ова спред мене би било подбро но како беше она...‘‘после војната сите се генерали‘‘. :)

А бе Нијанг погоди статива, не го утна цел гол. Повеќе од сите сакаше погодок. Дечкото има 18 години. Тимов ќе се гради и ќе созрева. Не е крив Нијанг колку што се Амбросини и Констант. Едноставно беше погрешно да се стартува со ваков тим, младите подлегнаа на притисокот, стариве не издржаа. Како и да е на лето да се закрпат дупкиве имаме солиден тим за во иднина.
Не играј курот, Констант ги изеде... што сакаш да напрае појќе? И голот што го даде Виља барем се потруди да пресече се пушти клизач за разлика од Мексес што едвај пружи нога... и не го браните Нианг, што ако погодил статива исти курац е, не дал гол! 18 години имал, голем кур... НАПРЕД игра, пенал позиција има... све да му наебем и на него и на Амброзини!

Не играј курот, Констант ги изеде... што сакаш да напрае појќе? И голот што го даде Виља барем се потруди да пресече се пушти клизач за разлика од Мексес што едвај пружи нога... и не го браните Нианг, што ако погодил статива исти курац е, не дал гол! 18 години имал, голем кур... НАПРЕД игра, пенал позиција има... све да му наебем и на него и на Амброзини!

Констант можеше слободно и да не игра вечерва, сите глупости беа по неговата страна. Изгубен скроз заедно со капитенот.

И што ако Нијнаг дадеше гол немаше да не напаѓаат и 1:1 ќе беше на крај?
требаше да почне со
Абате-Мексес-Запата-Де Шиљо
Боатенг-Монтоливо-Мунтари-Констант
Нијанг-Ел Шарави

Амброзини една изигра како што треба десет е загубен. Не знам што е причината што не игра Ночерино не е сврзал 3-4 натпревари како сакаат да ја врати формата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom