Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Да прашам нешто, не се лутете наеднаш. Не го гледав синоќа мечот, и го гледам резултатот, 2-2. :vozbud: Мислам, како е возможно да не изгубија???

Толку беа добри? Хмм, мислам дека титулата почнува да му се смешка на Милан. Следното коло ќе го растурат Јуве, forza Milan...

:cautious:
24904069.jpg

Баш затоа што проблемот е психолошки или како што рекол Алегри, во главите, а не во нозете, баш затоа промена на тренер би немала никаква поента.
Тоа е најмногу заради тоа што во моментов нема изводлива алтернатива за Алегри. Кој? Делио Роси да дојде да се тепа со играчите? Или можда ѕвездата Боатенг ќе го ферма појше Тасоти отколку Алегри?

Јасно е дека доколку се отпушти Алегри, замена до крај на созона ќе му биде Тасоти, а тоа ти е исти ку*ац или можда уште полош. Во вакви ситуации треба авторитет за да ги среди психички, а таков јас моментално не гледам достапен. Единствено можда авторитетно би им делувал и реална опција ни е Ван Бастен, ама па не сум ич сигурен за неговите тренерски знаења. Никаде не се докажал.

А играчите ако вистина се толку против Алегри, зошто после секоја потврда од управата на Алегри како тренер, излегуваат со пофалби и мислења дека Алегри треба да остане?

Да прашам нешто, не се лутете наеднаш. Не го гледав синоќа мечот, и го гледам резултатот, 2-2. :vozbud: Мислам, како е возможно да не изгубија???

Толку беа добри? Хмм, мислам дека титулата почнува да му се смешка на Милан. Следното коло ќе го растурат Јуве, forza Milan...

:cautious:

Те прашавме тебе нешто со Марли, не се праи луд.. Дај пофали се, да му еам мајката.
Освен што пробуваш Милан да го дупиш, во животот дупиш нешто и зошто не?

Те прашавме тебе нешто со Марли, не се праи луд.. Дај пофали се, да му еам мајката.
Освен што пробуваш Милан да го дупиш, во животот дупиш нешто и зошто не?

Што џаба го прашуаш, тој уште не ја открил ни убавината на десната рака, а камо ли да дупи нешто.

Што џаба го прашуаш, тој уште не ја открил ни убавината на десната рака, а камо ли да дупи нешто.

Глеам некако пренапнат ми делува, иде овде, троши енергија и лечи комплекси на погрешно место.. Затоа го прашав.. Ама го банирале од темава, па еве сеа во сандаче ми одговори.. Хомич е изглеа штом одговара во сандачиња..

Според мене повеке фалат Силва и Неста,отколку Ибра и Касано.Многу сме лоши во одбраната.На 13 утакмици имаме пстигнато 20 а примено 18 голови.

Според мене повеке фалат Силва и Неста,отколку Ибра и Касано.Многу сме лоши во одбраната.На 13 утакмици имаме пстигнато 20 а примено 18 голови.

точно, најголем проблем ни е одбранта, другите позиции не ни се лоши, не се идеални, ама се доволни за да се брка трето место.
Што може да прават напаѓачите кога од старт веќе се примаат голови, колку може они да го оправат тоа што Бонера, Абијати, Абате, Антонини, Ачерби и Мекцес ќе го посерат. Работава му доаѓа ко секоја утакмица милан да има стартна негатива, тука веќе од старт паѓа моралот, се руши концепцијата, а не е Милан компактна екипа што игра заедно 5 години па да знае како да сврти утакмица, ние и на овие иксови што ги вадиме треба да сме среќни кога ќе види човек.

Ни треба прв штопер и тоа под итно. Според мене најпаметно ќе биде да се донесе Лусио како краткорочно решение, он знае како се доминираат овие шкљ-напаѓачи. Времето за барање идеален штоперски тандем од овие што се на располагање отиде, нека донесат проверен играч што ќе донесе ред во одбраната.

комшиско FORZA MILAN и ви посакувам да ги измочате пичките следнава недела !

Еј дај бе не го спомевете Неста, кај и да причитам, кај и да видам слика негова ми се плачит.

Не знам по која причина на Неста не му продолжија договор туку на Јепес.
Некои го обвинуваат Алегри дека не му бил во плановите за оваа сезона и да си бара нов клуб. Мислеше дека Силва нема да биде продаден, но на крај остана и без двајцата.
Колку е точно ова само Неста и управата си знаат.

Читајте што изјавува Неста, а не ’некои’... :)

Неста самиот не сакаше да го продолжи договорот,прочитајте малце пред да трескате зелени...

Има ли видео каде тој лично изјавува дека не сака да го продолжи договорот или е само шпекулации. Ајде да кажеме дека е вистина. А тоа не сакаше да го продолжи договорот си има причина која само тој си ја знае.

Aбе не отварајте стари теми, турите кур у гз на тие што несакале да продужат договор ко пичето Пирло! Несакал година сакал две године, нејќел две сакал три... нек си ебат коњите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom