Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Констант и Де Шиљо одлична партија прикажаа, Боа класика 10 топки потроши, барем еднаш да го погодеше голот не за друго. Добро е што не изгубивме ,добро ќе влијае пред гостувањето кај Андерлехт.

Милан-Аталанта 0:1
Удинезе-Милан 2:1
Парма-Милан 1:1
Милан-Интер 0:1
Лацио-Милан 3:2
Палермо-Милан 2:2
Наполи-Милан 2:2

Ова се 7 утакмици на кои што губиме значајни бодови по грешки на Абијати/Амелија....грешки какви што не прават ни голманите во трета Македонска лига.Еднаш кажав и сега пак ќе кажам - Габриел да брани пред овој со наркомансакта фаца и оној месечарот што ни е втор голман.

Алегри на клупа ги држи Емануелсон и Робињо/Пато,а на нивно место играат Ночерино и Боатенг.Овој вториов веќе не можам да го поднесам...колку пати ќе шутне толку пати да и го закачам на Мелиса !
Одбраната се надевам дека нема да ја промени со уфрлање на Бонера/Антонини и ако веќе прави некаква промена нека му даде шанса на Запата пред Ачерби,а двајцана сакати што ги спомнав ни на клупа нејќам да ги гледам.
Поголема минутажа треба да му се дава на Нијанг,а не на статичниот Пацини затоа што Милан нема играчи за да игра со шпиц каков што е Пацо.

Габриел​
Де Шиљо Мексес Запата Констант​
Де Јонг Монтоливо​
Бојан Робињо Шарави​
Пато​
Ова е тоа што сакам да го гледам со тоа што за позицијата на Де Шиљо замена ќе биде Абате,за позициите на Мексес/Запата замени Јепес/Ачерби,за Де Јонг замена Амброзини,за тројката зад Пато замени Боатенг/Ночерино/Емануелсон и замени за Пато да бидат Нианг/Пацини.​
п.с Не мислам дека е премногу офанзивна оваа формација затоа што на центарот нон-стоп стојат Монтоливо и Де Јонг,а од одбраната најмалку 3 играчи секогаш се на нивните позиции.​
Абијати да цркне.

:гомце:
Де Шиљо Мексес Ачерби Констант
Монтоливо Де Јонг Емануелсон
Робињо
Пато Ел Шарави

Ова за против Јуве мислам. Не е добитна комбинација, тука да не се резилиме пред светов.
Исто немат да ми пречит ако Амброзини е на место од Емануелсон.

Абе јас ти кажувам дека батево прими денеска 5 гола денес.Друго не коментирам.

Eпа ја ти кажувам дека Тотенхем комплет беше општ хаос, као да играја со 10 фламини-овци и дека Хуго беше крив само за еден гол...

И дека Хуго е 3 класи бољи голман од Абијати, и 2 класи бољи од било кој што би можеле да го купиме на зима па и на лето...

Иначе Наполи кој го ебе си извлече ботче, ова циганиве кој ќе ги чита цела недела у фан клубов ...

Единствено нешто позитивно од сезонава е што Ел Шарави стана играчиште.

А за кој стана играчиште??..за утре други ден ПСЖ да напрчи 40 милиончиња и да го купи??..штета е што во ваков никаков Милан стана играчиште тоа е работата

Абијати е најслаб голман у свет. Од стално бил и ќе остане камен. порано се шлепаше на јаката одбрана, сега кога неаме такво нешто доаѓа до израз колку е уствари неписмен.
Боатенг и Ночерино крајно време е да си ја акнат главата од ѕид. Ако им пушти некој клип од лани да видат за што биле способни и сега што прават може да се самоубијат. Едниов мислеше дека е на тренинг и може да шутира колку сака и од каде сака, а другив го изгуби секој ебан дуел во кој влезе.
Зошто толку го пљукате Де Јонг не ми е јасно, си игра одлично човекон, цело време покрива и за недостатокот од одбрана, плус денес и место Ночерино играше.
Камерите го фатиле Галијани после голот на инлер како изговара ГОМНО ГОЛМАН :pos:
Не е далеку од вистината човекот.
Ако имаат шанса во Јануари Љорис,или па Перин еден од нив да земат......крај краева не гледам зошто и Габриел да не добие шанса,Господ знае полошо од Амелија и Абијати не може да избрани.

А Де Јонг ако го плука некој треба да се лечи во ментална установа,заедно со Алегри кој не го става доволно,исто како циганчето Нијанг,ни две ни три влезе ја довлечка од центар до шеснаесетник топката ја пукна,за малце гол ќе дадеше. Така се прави а не ко Пацини прими топка,трти се со гзот,или онаа машината за трошење топки ѓубретенг,да и го начукам на женска му у секоја ебана дупка.

Алегри по подолго време кажал нешто паметно,пред мечот со Наполи,рекол дека играчите кур ги боли дали ќе изгубат или ќе победат и дека ако продолжат така Милан ќе заврши во Серија Б,и максимално е во право.

Алегри по подолго време кажал нешто паметно,пред мечот со Наполи,рекол дека играчите кур ги боли дали ќе изгубат или ќе победат и дека ако продолжат така Милан ќе заврши во Серија Б,и максимално е во право.

Он е сам крив за тоа..

Ако ги боли кур, значи у екипа, нема желба за победа, нема мотивација, нема дисциплина ред и мир пред се..

Тоа не е моја работа нели ??

The incident took place last Tuesday (13th of November 2012), when Allegri suddenly decided to stop the training match at Milanello. He reportedly said the following to the players:

"I haven't seen a single tackle in the past 20 minutes. The problem is not in your legs, it is in your heads.
You’re not all here with your minds and that is why we are losing. To you it makes no difference whether we win or lose and that cannot happen at a club like Milan. If we carry on like this, then we’ll end up in Serie B."

Allegri reportedly continued his outburst for a bit before letting the players continue training.
Allegri wants the players to work harder in training, and to be more determined and grittier in the matches.
Тоа е таа изјава.
Се појави и една руга демек намерно играле лошо за тој да биде сменет. Значи ни играчите не го сакаат.

El Shaarawy: "I have won a vacation for next summer, and now I will go and tell it to Ambrosini." :D
Allegri: "If my decision to let Niang play was a message to Pato? No, it wasn't anything like that.

Mexes recovered 26 balls, completed 47 passes. Constant recovered 25, completed 47. De Jong recovered 18, completed 48.

Амброзини треба да им вети одмор или јаки женски и на Боатенг, Пато и Робињо ако дадат по 5 голови немора 10.

Он е сам крив за тоа..

Ако ги боли кур, значи у екипа, нема желба за победа, нема мотивација, нема дисциплина ред и мир пред се..

Тоа не е моја работа нели ??
Абе реално Алегри е подолго во Милан отколку 80% од тимот,на играчите тоа ако не им е доволен авторитет незнам што треба да им биде,да земе да ги мава ко Лино Червар ?

Срамота е да дозволат тренер ваква изјава да даде,се гледа и на терен дека не се концентрирани,бројат овци ебате. А и се знае кои се тие што забушаваат,Кувратенг,Робињо без никаква мотивација,Бонера и Анте го имаат главниот збор,тоа е доволно за еден тим да биде нефункционален и да биде на табела кај што се наоѓа Милан..

И Алегри ги промашува тактиките,ама крај краева играчите играат на терен,тоест не играат.

Ако се незадоволни нека кажат,само се мислам дека не се замараат тоест дека е во право Алегри кога кажува така,ќе ја лапнат дебелата плата а тоа што го срамат дресот не е битно.

Да прашам нешто, не се лутете наеднаш. Не го гледав синоќа мечот, и го гледам резултатот, 2-2. :vozbud: Мислам, како е возможно да не изгубија???

Толку беа добри? Хмм, мислам дека титулата почнува да му се смешка на Милан. Следното коло ќе го растурат Јуве, forza Milan...

:cautious:

Да прашам нешто, не се лутете наеднаш. Не го гледав синоќа мечот, и го гледам резултатот, 2-2. :vozbud: Мислам, како е возможно да не изгубија???

Толку беа добри? Хмм, мислам дека титулата почнува да му се смешка на Милан. Следното коло ќе го растурат Јуве, forza Milan...

:cautious:
Јас мислам дека тебе перманентен бан ти се смешка од темава.

Имаш пријава за провокации по 100 пат на темава,ако не добиеш бан ќе добиеш соодветен одговор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom