Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
:back:

Немав пишано одамна, затоа сакав само да ве поздравам... плус и винампот ми ја погоди сега песната, така да. чао пес

Дај не заебавај...Јас повеќе би сакал да гледам добра игра,отколку да победуваме со еден пенал и да не направиме ниту една подобра шанса во текот на мечот.Се додека би имале добра игра и би стварале шанси,и ако нападот би ни бил ефикасен би победувале со игра. И нема да ни се дешаваат Торино и Лече....Што вредеше ако имавме добра игра коа не дадовме гол?
А ти што викаш дека Милан победувал со 1-0,да,ама тогаш Милан беше симбол за одбрана! А ова што го видов со Торино,поготово во 2 полувреме не личеше на ништо...
Треба да сфатиме дека Каладзе,Малдини и Фавали више не се играчи за во Милан...Секоја чест за досега,ама не можеме да бараме од Малдини да го стигне Росина или не дај Боже Лавеци...Тим кој претендира за титула,па и две,мора да има еден најјак состав...први 11 кој ќе се знае дека се вистина ПРВ ТИМ! А Анчелоти досега некако лута и со формација и со избор на играчи(јес да некогаш има проблеми со повреди,ама јбг нека најдат адекватни замени...):toe:
не најтрагично ми е што купуваат напаѓачи ко луди и средина а игра само со еден напаѓач тогаш тука нешто нечини дали е до трансвер политиката дали е до трењерот !:nenene:

Абијати аут - Дида ин
Каладзе аут - Сендерос ин
Мислам дека во моментов не кочат овие двајца играчи.
Абијати колку само можеше да го одбрани првиот гол али тоа е.
Каладзе станал бетер и од Вратислав Грешко.
А и Портсмут не е тим за потценување, имаат опасни напаѓачи и како што ни е одбранава спора може да го кркнеме, а и Малдини нема да ни игра, така да ништо чудно да го видиме Фавали. Како и да е со реми сум задоволен.:)

Добро де овие измени сакаш нејкеш ке ги видиш со Портсмут не се жести :)

Абиати ќе немаше потреба уопште да интервенира на тој гол ако Каладзе не потфрлеше во дуелот со тој кељавиот.Пеналот каков и да е исто иде на негова душа,што фактички го прави негативец на утакмицата.
По тоа шо го видов од Сендерос на минатата утакмица од уефа не верувам дека е приближно добар да игра место Каладзе,нарочито ако се земе у обзир колку беше тромав и непокретен и како лесно го проаѓаа во директни дуели,додека кај Каладзе проаѓање е мисловна именка.

Добро де овие измени сакаш нејкеш ке ги видиш со Портсмут не се жести :)

Абиати ќе немаше потреба уопште да интервенира на тој гол ако Каладзе не потфрлеше во дуелот со тој кељавиот.Пеналот каков и да е исто иде на негова душа,што фактички го прави негативец на утакмицата.
По тоа шо го видов од Сендерос на минатата утакмица од уефа не верувам дека е приближно добар да игра место Каладзе,нарочито ако се земе у обзир колку беше тромав и непокретен и како лесно го проаѓаа во директни дуели,додека кај Каладзе проаѓање е мисловна именка.

Јес да пеналот е на негова душа пошто не ги прибра рацете ко шо треба, ама па и прво топката го удира во тело, според правилата не е пенал. Е сеа ако уствари нема пенал, не е баш фер да оди на негова душа, повеќе е на душа на судијата.

Ама како и да е ќе речам една работа јас. Грешки прај секој, да игра незнај секој. Да го споредваме Сендерос со Каладзе не иди во предвид. Да не беше класа играч Каладзе немаше да е стартер во Милан. Па незнам колку пати сум го видел Каладзе да натрча некој и со ризичен старт да спречи опасна акција, безброј пати.

Мислам дека има моменти кај шо треба да прифатиме дека има поголеми експерти од нас и не случајно тие ги имаат одлуките.

А со Портсмут одиме со втора постава, како и на сите Уефа мечови. Ќе ги гледаме Шева, Инзаги, Емерсон, Дида итн.

Осеќам у четврток Шева ке пука!

Ако не во четврток, кога.:)
Сендерос ми е крајно сумлив.

Рамос, Муту, Вилијамс Галас ... што им стана на Милан бе никогаш како оваа сезона не биле во офанзива за познати фудбалски ѕвезди.
Ми заличуваат на Реал :(

Сакам уигран тим, добар тим, сложен тим, тим на легенди, а немам голема желба за тим на фудбалски ѕвезди. Тие носат пари и тоа многу, али не е гарантирано дека носат и титули. На едно место толку одлични фудбалери и тие сите го сакаат најдоброто за себе, секој сака да се покаже и можноста за компетентет и сложен тим е помала според мене.

Не дека не би ги посакала Рамос, Муту и Галас во Милан ама во тим со Кака, Роналдињо, Шева, Пато, Бориело, Бекам, Замброта, Пирло, Гатузо, Сидорф ... не се толку потребни, но уште некоја голманска фудбалска ѕвезда ни фали :icon_lol:

Абе албум со сличиња.

Милан отсекогаш биле такви, беа сменати претходниве неколку години. Зборам за Милан на Берлускони. Секогаш Милан купувал ѕвезди, Бастен, Баџо, Веа, Шевченко, Инзаги, Неста и многу други примери сеа да не се распишвам.

Мене па ако ме прашаш, подобро да имам одличен за една-две сезони Замброта, отколку да имам надежен за по 5 сезони кој и да било. Не е лоша политиката на Милан со старците како сакате речете. Поарно на клупа да имам за 20 минути спремен одличен фудбалер отколку просечен за 90 минути спремен. На клупа не седи секој играч то да ви е јасно, а во прв состав не би менвал многу.

Не викам дека се старци јас, него се фудбалери во најдобрите можеби сезони за играње.
Јас го сакам многу сегашниов тим на Милан и не би менувала многу. Освен мене што ми смета Шева и не сакав да се врати. Барем за овие месеци додека е во Милан се испостави дека повторно си ја грее клупата истото она што го правеше и во Челзи. Џабе дојде. Барем засега. Ако се смени нешто понатаму ќе се изненадам. Ќе видиме...
А годинава купивме доволно мислам треба повеќе да се работи на тактиката и на тоа барем да се смени формацијата на игра, веќе ми е преку глава од тоа со еден напаѓач да играме. Многу дефанзивно, али Анчелоти си го фура тој стил и точка.
За купување на нови фудбалери дури да се размислува за наредна сезона.

Али нас никој не не прашува си има Берлу пари си троши:)

Рамос, Муту, Вилијамс Галас ... што им стана на Милан бе никогаш како оваа сезона не биле во офанзива за познати фудбалски ѕвезди.

Сакам уигран тим, добар тим, сложен тим, тим на легенди, а немам голема желба за тим на фудбалски ѕвезди. Тие носат пари и тоа многу, али не е гарантирано дека носат и титули. На едно место толку одлични фудбалери и тие сите го сакаат најдоброто за себе, секој сака да се покаже и можноста за компетентет и сложен тим е помала според мене.

Не дека не би ги посакала Рамос, Муту и Галас во Милан ама во тим со Кака, Роналдињо, Шева, Пато, Бориело, Бекам, Замброта, Пирло, Гатузо, Сидорф ... не се толку потребни, но уште некоја голманска фудбалска ѕвезда ни фали :icon_lol:

Па од одвие што ги наброи, еве да не речам сите,80 % не покажуваат знаци на уиграност и не носат резултати...па што ако се големи имиња?!

Шева-нема играно вкупно 1 натпревар,нема постигнато гол, значи што има врска ако е големиот Шевченко?
Бориело-повеќе беше повреден отколку што играше,и коа играше постигна само еден гол....
Сидорф-според мене не треба да игра...која корист ја донесе до сега тој?Мислам за сезонава....
Пирло-на првите две утакмици од оваа сезона,па и лани не покажа ништо од мајсторството...за понатаму ќе видиме...
Бекам-ќе биде во Милан само 3 месеци и прашање колку и дали воопшто ќе игра...
Замброта-секоја чест за него и за Дињо,засега се покажуваат како добри инвестиции..
За Кака и Гатузо нема потреба да пишувам...

Сидорф-според мене не треба да игра...која корист ја донесе до сега тој?Мислам за сезонава....
Играше на позицијата на Пирло, значи нешто ново за него. Со оглед на резултатите на Милан ете ја и користа од Сидорф.....ако бараш неуиграност, си го згрешил играчот.

Бекам-ќе биде во Милан само 3 месеци и прашање колку и дали воопшто ќе игра...

Нормално дека ке игра, и тоа почесто зашто знам дека на првиот негов меч ке покаже се што знае и ке даде се од себе. Потребен ни е овој играч, може да упатува топки во контра и да префрлува кон Роки по десната страна.

Играше на позицијата на Пирло, значи нешто ново за него. Со оглед на резултатите на Милан ете ја и користа од Сидорф.....ако бараш неуиграност, си го згрешил играчот.

Прво..кој го замени подобро Пирло кажи ми? Гатузо или Сидорф што играше на негова позиција? Ама со оглед на играта на Пирло : да прави асистенции и да игра добро во одбрана?
И второ- кој играше подобро и кој заслужува да игра пред другиот : Фламини или Сидорф? Каков плејмејкер беше Сидорф коа не направи нитуедна асистенција? Јас му го памтам само голот против Лацио..

Нормално дека ке игра, и тоа почесто зашто знам дека на првиот негов меч ке покаже се што знае и ке даде се од себе. Потребен ни е овој играч, може да упатува топки во контра и да префрлува кон Роки по десната страна.
А од каде си ти толку сигурен дека ќе игра,па уште почесто?!
Јас знаејќи ја политиката на Анчелоти,мислам дека ако водиме на пр. 1-0,тој ќе го извади Фламини или Сидорф да речам и ќе го стави Емерсон... а ако губиме ќе стави напаѓач... Бекам само ако водиме 3-0,или можда Уефа(иако тогаш во купот ќе бидат елиминационите утакмици,така да ако е тесно,ни таму нема да игра..)
Значи Бекам ќе дојде во Милан,како звучно име,ама не знаеме како ќе се снајде...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom