Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
sto odbranil daj staj da vidime
a inaku fiorentina ne veruvam da kiksne na 2 natprevari od 4 nie imavme sansi koga oni kiksnuvaa i nie kiksnuvavme
a nie igrame so inter taka li?

МИЛАН
Ливорно-Милан | сигурна победа ...
Милан-Интер | малце тешко ама верувам во победа ...
Наполи-Милан | сигурна победа ...
Милан-Удинезе | тешко ама мора да се победи ...

ФИОРЕНТИНА
Фиорентина-Самдорија | овде мора двојка
Каљари-Фиорентина | овде мора Х (се бори Каљари за опстанок а и во супер форма се)
Фиорентина-Парма | чиста победа на Фиорентина
Торино-Фиорентина | и овде ќе биде тешко мора да им лапне барем бод Торино

Dobra igra Pato mu go namesti skoro golot na Inzaghi stativa i si dade gol samo Inzaghi a inaku Kaka ZVER a za Gourcuf neznam nemam zborovi odlicna topka bravo za nego i za site do kraj vo isto tempo samo Fiorentina da kiksne 2 pati :)

МИЛАН
Ливорно-Милан | сигурна победа ...
Милан-Интер | малце тешко ама верувам во победа ...
Наполи-Милан | сигурна победа ...
Милан-Удинезе | тешко ама мора да се победи ...

ФИОРЕНТИНА
Фиорентина-Самдорија | овде мора двојка
Каљари-Фиорентина | овде мора Х (се бори Каљари за опстанок а и во супер форма се)
Фиорентина-Парма | чиста победа на Фиорентина
Торино-Фиорентина | и овде ќе биде тешко мора да им лапне барем бод Торино
mislam deka toa e premnogu nadezno
neli mislite deka e podobro da igrame vo kup na uefa pa berluskoni da se iznervira pa da zememe jaki igraci kako baern i da si ja zememe titulata

64692_Medium.jpg

Добро знам дека ќе биде тешко со Интер ама ако играме како денес зошто да не победиме, ако ние ги победиме сите 5 натпревари тогаш се што останува е да се молиме Фиорентита да киксне.
А тоа може да се случи, Фиорентина брка и КУП УЕФА така да имаат две грижи, а и кога тогаш ќе им падне формата немжат да го издржат тпа темпо.

И назнам што памет имаш ти, ако не одат лига на шампиони губат 70мил. и после што кој кур ако освојат куп уефа, или интертото ?
Како и да е после се ова Милан и да иде и да неиде во лига на шампиони пак ќе има измени во тимот.

Еве ти малце околу можните трансфери ако не те мрзи читај
Италијанскиот спортски весник 'La Gazzetta dello Sport' ги представи сите можни засилувања за ова лето. Не одамна Галијани го потврди останувањето на Анчелоти на клупата на Милан.Gazzeta најави појачување на секоја позиција на Милан, a најблиску до трансфер се Фреј, Роналдињо и Замброта од Барселона, а и тандемот од Челзи Шевченко - Дрогба.

ГОЛМАНИ :
Ова лето Galliani и Braida ке одат во потрага по прв голман a шанса са бројот еден највише имаат Гомеш (ПСВ), Артур Боруц (Селтик), Хуго Лорис (Ница), Диего Алвес (Алмериа). Дида ќе си заработи отказ (зема 4мил.€ на сезона), а на позајмица ќе отиднат Абиатиi, Сторари и Копола. Сепак прва опција останува голманот на Фиорентина Себастијан Фреј кој се очекува летово да га напушти Фиорентина.
Калач значи си останува а и Фиори
Место да ги дадат сите тројца голмани што ги имаат сеа да донесат некој добар и Абиати на клупа топ ќе биде ама они си знаат.

ОДБРАНА :
Сезонава одбранава ни е катастрофа, а и повредите си го направија своето. Преговорите со Замброта се оддамна завршени , само се чека договор со Лапорта и Галијани околу оштетата која Милан треба да га плати. Со својте добри настапи Marzorati за екипата на Емполи можно е да се врати во Милан а младиот Дармиан ке биде промовиран во прв состав. Главна мета ова лето во одбраната на Милан ке биде Мексес. За замена на неговите услуги Милан ќе го понуди Џилардино и ако треба ќе доплати. Во Милан сметаат дека е супер замена за Малдини, за кој не се знае дали ќе остане во Милан или ќе се пензионираi, а сигурно е дека отказ ќе си добијат и Фавали, Сержино и Кафу. (а може и Шимич)
Ништо не се спомнува за Дигао братот на Кака кој беше вратен во Милан како замка да не замние Кака во Реал, а и до некаде им успеа :) исто така не се спомнува ништо ни за одличниот Грими кој Милан го купи пред 2-3 сезони и шета уште по позајмици ама верувам дека ќе дојде и неговото време, значи ќе продолжи и идната сезона по позајмици.

СРЕДИНА :

Во средината недопирлива е супер тројката на Милан и Италија Амбросини, Пирло и Рино, кој поради замор не можат да останат цела сезона во топ форма. Милан ќе покуша да го донесе Фламини од Арсенал, кој преговори со него почнаа оддамна. Фламини не е мета само на Милан туку и на Баерн и на Старата Баба :D ама Милан е во предност. На лето ќе се одлучи и иднината на Гуркуф кој не покажа многу, а и не доби многу шанса, па според мене поубаво нека си иде вака само ќе се упропасти и така нема да добива шанса ич ако дојде Роналдињо, или нека го дадат на позајмица во некој послаб италијански клуб, како што направија со Борило.

НАПАД :
За идната сезона во Милан се сигурни Пато, Кака`, СУПЕР ПИПО и Палоши. За Роналдо не се знае уште, за тоа ќе одлучи неговата повред. Не се знае уште ни за Џилардињо, кој не верувам да остане уште една сезона на клупата на Милан. Се зборува дека најповолна дестинација би му била Фиорентина и неговиот бивши тренер Прандели. Во Милан сметаат дека сигурно ќе дојде Шевченко, и сигурени се во доаѓањето и на Роналдињо. Берлускони најави уште еден играч од светка класа меѓу кој се Дрогба (Челзи), соленката Адебајор (Арсенал) или Гомез (Штудгарт). - кој луѓето од Милан го нарекуваат новиот Бироф.
Не се знае со Бориело што ќе биде, поубаво тој нека го замени Џилардињо супер игра оваа сезона, ама изгледа Милан ќе го остави уште една сезона во Џенова. Не се спомнува ништо ни за Аубамеанг значи ќе си продолжи во Б тимот.

ТРЕНЕР :
Цела сезона се шпекулираше дека поради слабите игри на Милан ќе си замине Анчелоти и на негово место ќе дојде некој од Мурињо, Липи, Донадони, Ван Бастен но сепак Галијани го потврди неговото останување и по слабата сезона така да и идната сезона ќе го гледаме Анчелоти во Милан.
Тој е првиот најуспешен тренер во Милан, ама доколку не се пласира Милан во Лига на шампиони ќе стане и првиот кој не успеал да се пласира во Лигата на шампиони со Милан. :D

Ќе биде штета клуб како Милан да не иде во лига на шампиони, гледате како не беше интересно оваа сезона без Барн и Јуве што ги немаше. Што ако иде Фиорентина во лига на шампиони големи муда нема ни групи да пројдат исто како Лацио, а Милан за идната сезона ќе се ујача и ке биде поинтересно за гледање.

btw ...
И остај ги оние од Манчестер не гледаш дека се глупи и немаат појма од фудбал. Секој што се разбира фудбал ќе си признае дека Гатузо е супер играч се бори за тимот, борбен е, не остава да му земат топка и ако му земат се бори да га врати, ќе стори се за да га добие назад загубената топка.
Што врска има ако прави фаули ? таков си е, не е само он, има и мн. како него, Виера, Емерсон, Амброзини, Маскерано ... тоа за мене се вистински играчи што даваат душа за нивниот тим.
Има и мн. други играчи од одбраната а и од нападот како Руни.
Тие се оние вистински борбени фудбалери а не оној педерон Роналдо од Ману прав маникен, ја во живот не сум видел поголем плачко од него а нема ни да видим, (ама што си игра убаво си игра) ама култура - 0

abe vidi......na hartija milan ima pojak tim od inter i od cela serija a ali nekako mnogu slaba forma imaat vo serija a...........ova e vistinski izdanie od milan moze i podobro no........
fiorentina moze da kiksne ali milan ako kiksne so inter i se otide u pm...........
GOLMANI
za golman u milan mislam deka treba da dojde loris ili ochoa(bi trebalo da go znaes)a i frey e mnogu dobar golman ali nekako mnogu kako da e nizok..........site ostanati golmani sto se na listava kaj tebe se zakon pa koj i da go zememe ke bideme ok
a inaku fiori mislam deka treba da si odi i kako tret golman da go zemat daniel offredi pa moze ke zaigra nekogas za prv tim.....kalac mnogu me nervira so toa kiksovite i mislam deka treba da mu dadat sut karta a dida da go ostavat kako vtor golman(normalno ako saka no da mu ja namalat platata)a so storari nisto ne pravime treba da se prodade ili da se iskoristi pri nekoj transfer na primer kako mamka za akvafreska
ODBRANA
zambrota e mnogu dobar no toj ke ni bide resenie za 2-3 godini neli e podobro da se zeme nekoj koj sto moze da igra vo milan nad 5 godini ali nema veze..........za ovoj marzorati imam videno samo na google naa ona sto e za transferi deka go dale na pozajmica vo empoli.........darmian bi trebalo negde da se nakalemi.......za mekses ne veruvam deka ke go dadat ovie roma.......a otkazi mora da dobijat favali,cafu,serzinho(eventualno penzii)zaedno so maldini a simic moze da se iskoristi za nekoj transfer........ a onoj konjot sto go zemavme(digao)bi trebalo da go zememe vo prv tim
a grimi mislam deka e dobar i da se vrati da mu pomogne na jankulovski bidejki nego mnogu povredi go macat.....a moze da se zeme i onoj od katanija leviot bek
SREDINA
za sredinata na milan nemam zborovi.......seedorf e mnogu dobar no nisto ne se znae bidejki ako ide roni moze da si ode............rino u nikoj slucaj ne smee da si ode bidejki toj e najgolemiot borec na terenite za nego nema zagubena topka.........a za flamini mislam deka ne e pametna idea bidejki rino i ambrosini imaat isti zadaci kako nego pa zatoa ne mora ali dobro bi ni dosol mlad igrac(sveza krv).......za gurkuf zakon e deteto mnogu se nerviram koga ne go pustaat pa zatoa neka go nakalemat vo nekoj klub po moznost italijanski...........na broti direkno da mu se dadi otkaz
NAPAD
spored mene nie imame mnogu dobar napad gila,pato,kaka,palosi(mislam deka prirodnata pozicija mu e sredina pa zaedno so roni bi trebalo da igraat vo sredina ali toa si go znae anceloti)bidejki ako gi stavat dvajcata vo napad samo na pato bi mu davale sansa od klupa:toe:............pato za dve tri godini ke se razvie vo eden od najdobrite fudbaleri(ako ovaa sezona dade 10 gola dugata ke dade 20 pamti mi go zborot)palosi bi trebalo da go dade na pozajmica pa da mu ostavi mesto na borielo(ali mislam deka dzenova bara 10 milioni za pola prava vrz nego pa ne se znae dali ke zaigra vo milan)za gila mislam deka treba da ostane bi trebalo formata da mu se podobri za drugata sezona a aubamejankovci da gi pratat vo nekoj klub kade sto bi bile prvotimci pa da vidite sto pravat.........za transferi moze da si go zemime gomez bidejki e 23 god i moze da igra 10 godini a i + e zver..........pa taka bi trebalo da se izjasnam za toa koi napagaci bi trebalo da igraat dugata sezona borielo,pato,gomez,gila i eden mladinec da se zeme a inzaghi da mu se dade penzija(ali on fiksno ke saka da igra uste 2 sezoni pa taka da znam deka ke ostane vo milan ali spored mene bi trebalo da si ode)
TRENER
bi trebalo da ostane anceloti bidejki e zver i malcee poveke da go pusta gurkuf
abe jas sakam da igra milan ali znaes kako e koga ke izgubis verba
a drugata sezona fiksno e nasa serija a pa za toa uste odnapred treba da si ja cestitame :pos::pos:

Milanez` :wink:

Секоја чест за Кака`, Инзаги, Пато и сите други.

ako sakas citas ako ne sto sakas pravi
a inaku efe ja formacijata spored mene za drugata sezona
frey,zambrota,nesta,bonera,jankulovski,rino,pirlo,roni,kaka(neznam kako ke gi igra anceloti no spored mene bi trebalo da igraat i dvajcata vo sredina),pato,gomez/borielo
na klupa kaladze,digao,oddo,grimi,ambrosini,marzorati,abiati,offredi,paloschi,seedorf,inzaghi,ronaldo,emerson

na pozajmica dvajcata darmian,dvajcata aubameyang,paloschi,gurkuf i uste nekoj mladinec

@lozari_istok

Тие што ги наведов голманите а и играчите не се по моја желба тие се играчи што Милан ги следи цела сезона и на крајот од сезоната Милан ќе се обиде да донесе некој од нив во тимот.

Ochoa го знам повеќе од менаџер ама и сум гледал и на клипови како брани плус е млад и може во тимот на Милан да остане 10 години.
Еве ги неговите топ 10 одбрани -
Во одбраната не ми прави и мене мерак Замброта и се соложувам за левиот бек на Катанија - Варгас, ама сепак не сме ние тие што одлучуваат.
А Дигао е играч од дамна на Милан ама беше даден во Римини неколку сезони на позјмица и кога се шпекулираше дека Кака ќе оди во Реал Милан го врати брат му во тимот.

За средината малце грешиш пишав погоре дека се чусвува замор кај играчите и неможат да останат цела сезона во топ форма затоа би требало да се земе Фламини за да се ротира со Рино/Амбро

... и Анчелоти мора повеќе шанса на Гуркуф ама МОРА !!! :D

Абе ти 21 год. си имал ... а толку си глуп :D
Што мајка ќе ни прави турчинот во Милан ? ќе си го пафта низ соблекувална.(или не е турчин? )
И шо ако има 28 год. само во Милан има играчи над 28 год ?
Во секој тим има .... некаде повеќе некаде помалце, ај кажи кај нема ?

a edno vreme milan se interesiraa za ochoa a od koj menager go znaes football manager li obicniot?
pa i jas toa go mislev za flamini ali site trojca da se rotiraat tesko
btw ochoa bi go licelo vo zeleniot dres na milan

Абе ти 21 год. си имал ... а толку си глуп :D
Што мајка ќе ни прави турчинот во Милан ? ќе си го пафта низ соблекувална.(или не е турчин? )
И шо ако има 28 год. само во Милан има играчи над 28 год ?
Во секој тим има .... некаде повеќе некаде помалце, ај кажи кај нема ?
mislam deka e od burkina faso ili nekoa zabegana drzava ali na onoa klipovite mnogu gi mota

a edno vreme milan se interesiraa za ochoa a od koj menager go znaes football manager li obicniot?
pa i jas toa go mislev za flamini ali site trojca da se rotiraat tesko
btw ochoa bi go licelo vo zeleniot dres na milan

haha haha haha haha haha

Луд си бе, што има врска од кој менаџер го знам, на секој менаџер го има а и не исто менаџер и живо.
Милан едно време беа заинтересирани за него ама ништо се откажаа брзо.
Абе немора па и тој да го земат, сите што им се на листа им се добри и се помлади од 28 год. така да кој и да дојде со убаво нека е :D

@lozari_istok

Тие што ги наведов голманите а и играчите не се по моја желба тие се играчи што Милан ги следи цела сезона и на крајот од сезоната Милан ќе се обиде да донесе некој од нив во тимот.

Ochoa го знам повеќе од менаџер ама и сум гледал и на клипови како брани плус е млад и може во тимот на Милан да остане 10 години.
Еве ги неговите топ 10 одбрани -
Во одбраната не ми прави и мене мерак Замброта и се соложувам за левиот бек на Катанија - Варгас, ама сепак не сме ние тие што одлучуваат.
А Дигао е играч од дамна на Милан ама беше даден во Римини неколку сезони на позјмица и кога се шпекулираше дека Кака ќе оди во Реал Милан го врати брат му во тимот.

За средината малце грешиш пишав погоре дека се чусвува замор кај играчите и неможат да останат цела сезона во топ форма затоа би требало да се земе Фламини за да се ротира со Рино/Амбро

... и Анчелоти мора повеќе шанса на Гуркуф ама МОРА !!! :D

au ama brani deckovo..:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom