Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Нема да има казна за Погба, нема удар во зафатот.

Нема да има казна за Погба, нема удар во зафатот.
Сериозно вакво е правилото?
Како и да е и да не го казнат, прв пат кога ќе го видат на терен веројатно ќе јаде црвен, пошто ова му се повторува (Ален).

Сериозно вакво е правилото?
Како и да е и да не го казнат, прв пат кога ќе го видат на терен веројатно ќе јаде црвен, пошто ова му се повторува (Ален).

Не знам дали е правило, ова е моја претпоставка. Не гледам никаде да се крева прашина за ова засега. По мое, ова е фаул во напад, жолт за Погба. Сите ситуации во кои во кои играчи биле ретро казнувани се лакти и газења, али за влечење црвен картон или ретро казна? Полошо беше она на Руни.

Не ми текнува што е финтата со Ален.

"Do you want to buy him? Are you an agent?" Mourinho replied to an Italian journalist who asked about Darmian's role. "Do you work for the Italian federation?
"When you have Antonio Valencia playing as a right winger you cannot defend with two players, you need that third player to give some cover inside and to keep some balances, and he [Darmian] did that well.

"But then losing, you take Darmian out and play Mkhitaryan left winger, covering a little bit and Valencia right winger, covering a little bit, and you risk everything. But I was watching the game, we were losing, I was looking always to the same side - I have a problem with my neck because I was always looking to the left side - and I watched so many yellow guys in front of me I thought let's go for it, let's try."

Мое мислење е дека тоа на Погба не беше за црвен, па затоа и нема потреба од дополнителна казна од ФА. Вака ќе си јадеше жолт од судијата, доколку го приметеше инцидентот и тоа е тоа.

21.01. 16:00PLStokeManchester Utd

01.02. 21:00PLManchester UtdHull
05.02. 17:00PLLeicesterManchester Utd
11.02. 16:00PLManchester UtdWatford

Четири релативно лесни натпревари..очекувам минимум 3 победи..кое ќе не внесат во топ4 и ќе затнеме многу муцки...ма да мој личен минимум е топ 3 за оваа сезона.

Потоа титулчето во лига купот ќе придонесе за дополнителна сплотеност во тимот и за понатамошно успешно привршување на последната сезона во циклусот наречен пост-Ферги транзиција.

Брајт из д фјучр, мајнен другарензи ;)

Мое мислење е дека тоа на Погба не беше за црвен, па затоа и нема потреба од дополнителна казна од ФА. Вака ќе си јадеше жолт од судијата, доколку го приметеше инцидентот и тоа е тоа.
Настрана тоа дали е или не еза црвен.
Какво циганско и лузерско понашање е тоа?
Исто со позицијата на Погба сум загрижен. Вчера играше како 10ка. Тиња невидена беше. Поради него и Ерера (иако овој се опраи второ) го изгубивме мечот. Ова е пораз за мене со оглед на тоа против кои 11 игравме. Да се вратам на муабетот. Кога средината ни е стабилна и играта е. Погба мора да намали со тие циганските себичења и мавањето со глава во ѕид. Он со тврдоглавоста сакајки да ја извади ситуацијата, он повеќе заглавува.
Вчера едноставно немаше хемија, можеби притисокот си го направи своето, али ако не се дораснати да издржат дерби притисок, што ќе прават пред финале ЛШ на пример? Сите на дијазепам?
Мечот вчера е вратка за првиот меч зошто очигледно тогаш требаше да изгубиме.

Она копиле од судија едвај чекаше да свири пенал, колку само сезонава не досудија пенали за нас во онакви ситуации. Им ебам тоа лигушката федерација смрдена.

Последно уредено:

Четири релативно лесни натпревари..очекувам минимум 3 победи..кое ќе не внесат во топ4 и ќе затнеме многу муцки...ма да мој личен минимум е топ 3 за оваа сезона.

Потоа титулчето во лига купот ќе придонесе за дополнителна сплотеност во тимот и за понатамошно успешно привршување на последната сезона во циклусот наречен пост-Ферги транзиција.

Во последните 3 кола гостуваме на Тотенхем и Арсенал. Значи не е битно дали ќе сојдеме во топ 4, туку треба и да се одлепиме од 5тиот и 6тиот, оти со минимална предност ништо чудно пак да извисиме на крај.

Стоук на гости ниту малку не е лесен противник, дури мислам потешка утакмица ќе биде од претходнава.Инаку не смеат сега да потпаднат под притисок и да се откажат, зошто е многу мала разликата од Топ4 и и 5то и 6то место, а сезоната е долга.Истотака треба да се искористи лошата форма на другите екипи, срамота е покрај ваков сити арсенал па и ливерпул, ние 5ти или 6ти да завршиме.

Нема лесен натпревар, веројатно Стоук ке бидат најтежок противник од наредниве 4. Домашните натпревари треба да ги добијат, а Лестер би требало да бидат за нијанса полесен противник од Стоук.

Наредново коло играат Сити и Тотенхем, така да, со победа против Стоук, би требало да се приближиме на некој од овие 2 екипи.

https://www.facebook.com/ManUtd.True.Red.Devils/videos/10154630879329279/

Не знам за вас, ама мене ми беше ова момент на натпреварот.Јес да ја нема брзината и work rate Ибра, ама има дупло поголем придонес од Руни, не се плетка , има многу добар decision making(освен што некад знае да себичи, ама вчера беше ок у тој дел) и знае да даде пас кој ќе отвори одбрана.Второ што си кажа Duncan Castles дека у него гледаат лидер е дополнителна причина да се игра на дерби натпревари.

Инаку дефинитивно требаше Рашфорд место Марсијал да влезе, мислам дека душата ќе му ја извадеше на детето.Како и да е испадна како што испадна.

ПС:Не знам за вас, ама јас никаде не видов некој медиум да го обвини Клоп за дефанзивен пристап на утакимцата.:toe:Сите знаеме што следеше после утакмицата на Енфилд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom