Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Незнам зашо не тргнете по Гундоган, топ играч според мене. А глеам никој не е заинтересиран
Ако пратиш малце, пред некој ден потпиша нов договор со Дортмунд и изјави дека останува во Борусија...

Вчера играле голф со Фергусон и Ван Гал, Вилсон нема ни 20 години а веќе има тело на 25-6 годишен. Само да успее да се наметне во првиот тим и годинава како лани.

2A50998A00000578-0-image-a-48_1436309028972.jpg

Tutto pronto, quindi, per l'annuncio ufficiale che dovrebbe arrivare domani. I legali sono al lavoro per stilare i contratti e risolvere gli ultimi aspetti burocratici e formali. Il futuro di Darmian è ormai scritto, il Manchester United sarà la sua nuova squadra

Утре потпишува за вас :)

На Скај Италија читам дека со агентот се договориле уште пред 4 месеца. Среќа некој од англискиве новинари пиша дека сме по Дармијан :icon_lol:

На Скај Италија читам дека со агентот се договориле уште пред 4 месеца. Среќа некој од англискиве новинари пиша дека сме по Дармијан :icon_lol:
Пиша Огден пред месец дена дека има контакти помеѓу нас и Дармиан...

Да? Може линк од текстот? Чисто информативно ме интересира. :)
How Manchester United could line up next season :Matteo Darmian

Having missed out on Nathaniel Clyne and Dani Alves, United have turned to Italy full-back Darmian. Able to play on either flank or as a wing-back, you might remember Darmian for the inch-perfect cross he provided for Mario Balotelli's winning goal against England last summer.
Picture: REX
by: Mark Ogden, Northern Football Correspondent
2:16PM BST 16 Jun 2015

Имаше и неколку твита само што пишуваше и дека прва опција бил Дани Алвес,ама доколку не се оствари тоа ќе дојде Дармиан со кого демек имало уште тогаш контакти.

Конечно после две години пауза правиме Ферги трансфери. Он најчесто купуваше фудбалери од клубови кои имаат напредок во играта, и играчи кои ја прават таа разлика, истовремено се млади таленти.
Примери има безброј, почнувајќи од Кристијано завршувајќи до Заха. Најважното е што во моментов си го стабилизираме пазарот, односно не ни ги преплатуваат фудбалерите, бидејќи сега имаме ЛШ квалификации, шампионски амбиции, одличен тренер, поизбалансиран тим итн. Лани да игравме ЛШ квалификации сум сигурен дека цената која ја плативме на Реал за Ди Марија ќе беше барем 15милиони евра пониска, платата на Фалкао 20% пониска,немаше да го имаме Рохо во тим, ама што е тука е.

Очекувам следни трансфер потези да бидат објавување на трансферите на Отаменди и Шнајдерлин.

Мислам дека на 1ви или 2ри Август ќе имаме слика од новите фудбалери и дресови на презентација.
Искрено се надевам дека на таа презентација ќе бидат Љорис, Дарамиан, Отаменди, Шнајдерлин, Швајни, Депај и Кејн.

Знам дека на крај ќе го пуштат Де Геа во Реал, ако овој навистина го сака тоа. Ама и можеби ќе му земат некои 25/30 милиони евра, или можеби заедно со Ван Перси, ќе искористиме за малку пари да го земиме Рамос(ако навистина сака да си оди од Реал).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom