Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Во врска со Велбек погоре што меле на празно дечкото остајте го многу вакви почнале и се откажале секогаш е Фергусон тој што ги демантира сите со изборот на своите играчи па така ќе биде и сега.
Така е ... Велбек ќе биде следниот Џемба - Џемба или Клеберсон ... а до тогаш Бутнер ќе му држи часови на Велбек како се влага го 16ник и како се дава гол. Првин се почнува совет од Голман како се фрла, гледам тоа го има научено сега е совет од одбрана Бутнер добар пример... па после нешто од Пауел можда .. па на крај совети од Чикарито како се чита игра и како се поставува за да се постигне гол . Велбек има наголема минутажа од сите со намал ефект .

Меѓу штурите коментари заборавив да напоменам дека денеска чичарито покажа една дарба што на ниеден тренинг неможе да се види, што би рекол еден коментатор: знае каде ќе се движи топката... или стручно кажано позиционирање, последен таков играч во јунајтед беше Ван Нистерлој, контакт играч, немора да трча немора да се движи ја гледа акцијата и во вистински момент бега од фластерот и се позиционира контакт пред асистенцијата, е тоа е внучко дарба :)

Гелдам сите фанови на други Премир лигашки клубови се бунет по жребот за ЛШ, сме имале лесна група. Па мислам залужвиме лесна гурпа по еден ваков маратон шо ни следвит.
581494_449902701719787_439335037_n.jpg

уф,уф,уф.. Ако извадиме 5 победи и 1 Х ние сме најјаката екипа во Англија.. :D Ама нема шанса.. На Енфилд и на мостот победа ептен тешко.. :) Па дури и во Њукасл ќе бде ептен заебано...

Сигурно се преправал дека не е фит, за да потренира со жена му малку. :icon_lol:
Мене да ми е жена таа,ќе ја врзам дома за парното и нема мрдање.Ма какво врзување бе на клоци ја фаќам и искачам низ Манчестер,тие таму се палат ко мајмун по бананче:D
Бај д уеј,како може не ми е јасно некој да се лути за играта на Велбек кога момакот изигра маестрално.Се бореше,изнуди пенал,имаше неколку шута добри меѓу кои беше и оној волејот на почетокот.Имаше влезови ,добра контрола на топка,сврза добри цик-цак проигрувања по левата страна таму со БиуУиУутнер и Гигс,па и со Чикарката.Топ сме одлична игра,мислам дека со Турците нема да имаме некои поголеми маки,само онакви киксови во одбрана како кога остана Коне сам не смее да се дозволат...не за друго,Елмандер не е Коне:D

Се е добро кај Велбек, едино што ме нервира е што не се навреме ослободува од топката, значи пресекува акција, излегуваат 3 на 2 и овој ја носи додека не му приде некој и не му ја земе, а претходно може да бира лево или десно да ја даде.. Денес имаше 2-3 такви ситуации каде можеше и требаше побрзо да реагира!

Велбек е сеуште млад,има надеж дека ќе биди подобар.Не за џабе Фергусон му пружи толкава доверба,па овде ќе се правиме експерти.
-Да можеби не прави нервозни вклучувајќи ме и мене, се прашав во себе..... колку ли му се потребни на овој шанси за гол да постигне...? :cautious:
Но,сепак од друга страна е корисен играч којшто одзеде неколкупати топка.Неговото присуство мислам дека позитивно влијае на терен,покрива голем простор,врши пресинг и успешен е во одземањето на топки....
Велбек не е лош играч како што го прикажувате овде. Што е до мене фудбалот е тимска игра,така да ако 1-2 играчи се лоши на терен другите 8 играчи треба да го "прикријат" тоа.

уф,уф,уф.. Ако извадиме 5 победи и 1 Х ние сме најјаката екипа во Англија.. :D Ама нема шанса.. На Енфилд и на мостот победа ептен тешко.. :) Па дури и во Њукасл ќе бде ептен заебано...

А шо викаш за 2 порази и 5 победи? :D

ibdZSloJjfv8GP.gif

Видете го копитово како намерно одеше за да го згази Нани по колено. Сељачана.

ibdZSloJjfv8GP.gif

Видете го копитово како намерно одеше за да го згази Нани по колено. Сељачана.
Море треба да има разгледување на снимка,и по натпревар, да има казна и за ова,не само за прекршок.

Аце и Англиски зборувал.. :D

И пенали од сеа строго Нани, или РвП, ама како што знае и умее, без поткопувања и финти.. :)

Море го подобрил англискиот многу брзо,ги учат у холандија од градинка англиски ,иначе според цурана на гугле транслејт бјутнр ке да се изговатра исто ко шарлиз терон шо ја викаме ние а она е чарлиз трон усвари ,еве линк стиснете листен http://translate.google.com/?q=ALEXANDER BUTTNER&sugexp=chrome,mod=16&um=1&ie=UTF-8&hl=en&sa=N&tab=wT#nl/mk/Alexander Büttner
--- надополнето: 16 септември 2012 во 01:27 ---
Линк некаде каде да ја симнам целата утакмица,или само второ полувреме.
http://eve ali samo ako imas akaunt

Дури незнам кој да изберам играч на утакмицата, ама ного е жално да кажеш дека Керик беше дупка коо беше професор... да кажеш дека Велбек беше дрво, а беше најзабележителен... да кажеш дека Гигс беше старец коо беше Брзиот воз... да кажеш дека Чичарито е дебелар коо е роден у шеснајсетник на раб на офсајд... жално е тие работи да ги кажеш ако веќе си га гледал утакмицата... И најжално е да кажеш дека се е у ред со Нани и дека се е само шпекулации коо дури преку телевизор ќе га видеш неговата фрустрација, шо е еднакво на неговата неизненадувачка себична и лигава игра, и покрај тва шо имаше и добри потези...

Евра нема шо да се гриже за неговото место засега, оти у секоја смисла е Кока Кола за БАТ (јас ќе го викам така), ама покрај тва шо и годините ќе го згазат брзо, мислам оти и Бат ќе го згазе брзо.

Друго шо е жално е шо имаме клупа од кај мене дома до кланицата (ного е далеко) и как ќе ги направеме сите тие играче да играт и да бидат среќни знаејќи оти у денешнио состав го немаше Руни, Флечер, Џонс, па и тие од клупа шо не флезеа,,, (три запирки) а конкурентите (Сити и Челзи) треба да се крпат как пелени у 18ти век.

И знаате ли шо е најжално? Дури и Талат да проговоре, му нема спас на Ливерпул наредно коло! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom