Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Жан сфаќам на што мислиш ама возраста и искуството не ти држат вода :) Касиљас, Харт, Чех, сите почнаа да блескаат на возраст на Де Геа а и тој не е да нема искуство. Има и те какво и тоа во мечеви со голем притисок, како со Атлетико и за Шпанија. И Ферги вели дека го сакал Чех за кај нас ама го гледал на 19 години, мислел дека е млад и го зел ВДС. За фитнесот се согласувам, и со Чичарито беше истиот проблем, ама за месец два се среди се тоа со посебен тренинг. Еве на пример, спротивен факт - Бартез кај нас дојде како освојувач на светот и Европа со Франција, искуство еден куп а се избламира :)

Само фитнесот и јазичната бариера се проблеми со Де Геа, ништо друго. Еве изјава од Ферги каде што вели дека Де Геа е на посебен режим за брзо учење на разни фрази да разменува со стоперите.
Инаку вчера сфатив баш зошто го викале Давид ван дер Геа, фрлањата по топката му беа исти ко на ВДС, дури и исти гол прими, и на ВДС му се случуваа такви моменти ама ништо страшно, со Видиќ и Фердинанд во одбрана како стопери такви ситуации ќе се сведат на минимум.

П.С. Де Геа ќе брани на Комјунити Шилдот против Сити.

Јазичната бариера мала тешкотија за Де Геа

Флечер и Берба се многу добри играчи ај да рече некој дека Керик и Гибсон не ги бива се согласувам :)
Море дркачу на Ман сити , реал и компанијата , престани да ми јадиш витамини овде за Керик вака , Керик така преку зољава си ! :mad: Види шо праеше Керик порано , сеа малце му е опадната форма психички е паднат , и ти доживуваш оргазм на туѓи фудбалери и во послаби/непознати лиги , престани да ми пекаш ко мало дете за лижалче .... o_O

Moe mislenje vo vrska so De Gea e deka Fergi ima dovolno iskustvo. Sigurno znae sto pravi koga kupuva igraci, taka sto mislam deka De Gea ima svetla idnina vo Mancester.

Види генерале , јас не сум песимист за Де Геа , туку така општ заклучок од некои коментари и шо мислат за него..а за искуство ..има и тоа најмногу од сите голмани шо ги имаме моментално , иако е 20 год.Има играно у европа , бранеше за еден од подобрите клубови у Шпанија ..(на такво искуство мислев на на години)
Линдегард на пример шо искуство има ?
А за тоа како ке се справи со Самба ..Тери..и другите бикови ..ке видиме сепак играта со глава на наштите дефанзивци е ...класа над сите , и да за тоа шо е слабичок ..теретана ...финтнес тренери и шо ти знам јас друго ..па ке си дојде на место..
Не сам ни помислил оти си песимист околу него. Напротив, ти прв спомна песимизам, па јас си га ставих мувата на капата и сакаах само да ти објаснам дека мојто мислење за Де Геа не е песимистичко туку надежно, оптимистичко - тва шо ти го викаш у последната реченица, дека ќе си дојде на свое место. Ама не сега, не оште првата сезона барем! Има најного искуство од сите голмане шо ги имаме? Дај не зајбави. Оти бранил у Европа, а 20 години е. Ќе кажеш од 14 бране у Лига Европа. И бранил за еден од подобрите клубови у Шпанија, а сега треба да бране за најдобрио у свето, и не ЛЕ, туку ЛШ! Сфаќам оти Линдегард нее бранил у некој поголем клуб ни па ЛЕ, ама со самото тва оти е 6-7 (или колко и да е) години постар од него има исто толко години повеќе искуство, ако веќе сфаќаш шо е искуството. Е сега, квалитето е друг. Мош Линдегард никојпат не гоо имал тај потенцијал шо го има Де Геа, а се надевам оти Де Геа ќе го надмине на квалитет Линдегард сразмерно на годиинте, ама у моменто ситуацијата е таа... У редо е и тва за дефанзивците, а сега само спомни си шо ќе биде ако пред него игра друг (пример од сношти) или шо би била улогата на голмано ако чека се на Видич и Рио.
Јас само сакам да немаме причина пак да го прааме тај маабет и да си докажуваме кој бил у право а кој не, без разлика кој ќе бране. Оти ако дојде до тва, причината ќе биде топката зад грбот на Де Геа или Линдегард. :)

Гледам некои не се задоволни што не купуваме 10тина играчи во секој преден рок,или погрешен тим избрале или многу фудбал менаџер играат во слободно време.Некои пак му дадоа шут карта на Берба,што има врска тоа што е мрза, човекот си има чувство за гол едноставно знае каде да се постави.Што ако беше некој кој ќе трча како мува без глава цел натпревар.Ете земете го Ањелка тој бетер од Берба е го мрзи и да се радува кога ќе постигне гол па ги сврти сите големи тимови.И баш ме интересира кој би го заменил Бербатов,Чича и Руни со 1.75-6 м тешко дека можат стандарно да се добри во воздушни дуели,едниственa замена во моментов за него е Македа но сеуште мислам дека не е спремен да се носи со предизвикот да биде замена за Берба.Ќе видиме можеби грашам.Друга работа што кој к** ќе му е корпулентност на голман.Сите знаеме дека голман во 5 метри (па и во 16 метри штом се работи за нафрлени топки) е цар така да врска нема што Де Геа бил слаб и со пубертетска брада или можеби ќе му треба за да го надскока Тери?Кондиција ќе му треба а за снага не е неопходно.Доволно е да се сетите каков пилиштар беше Касиљас кога дебитираше за Реал и потазе пример со Муслера.

Во ред е да се дискутира ама се некако им барате маани на играчите и на раководството,незнам што ќе правевте да навивате за Битлси :pos:

UNITED!!!
--- надополнето: Jul 24, 2011 5:52 PM ---
Верувајте дека одма ќе се надмине јазичната бариера кога ќе го види Ферги разлутен како рис одма ќе му стане јасно како одиграл,не му треба ни Шпански ни Англиси :P

Гледам некои не се задоволни што не купуваме 10тина играчи во секој преден рок,или погрешен тим избрале или многу фудбал менаџер играат во слободно време.Некои пак му дадоа шут карта на Берба,што има врска тоа што е мрза, човекот си има чувство за гол едноставно знае каде да се постави.Што ако беше некој кој ќе трча како мува без глава цел натпревар.Ете земете го Ањелка тој бетер од Берба е го мрзи и да се радува кога ќе постигне гол па ги сврти сите големи тимови.И баш ме интересира кој би го заменил Бербатов,Чича и Руни со 1.75-6 м тешко дека можат стандарно да се добри во воздушни дуели,едниственa замена во моментов за него е Македа но сеуште мислам дека не е спремен да се носи со предизвикот да биде замена за Берба.Ќе видиме можеби грашам.Друга работа што кој к** ќе му е корпулентност на голман.Сите знаеме дека голман во 5 метри (па и во 16 метри штом се работи за нафрлени топки) е цар така да врска нема што Де Геа бил слаб и со пубертетска брада или можеби ќе му треба за да го надскока Тери?Кондиција ќе му треба а за снага не е неопходно.Доволно е да се сетите каков пилиштар беше Касиљас кога дебитираше за Реал и потазе пример со Муслера.

Во ред е да се дискутира ама се некако им барате маани на играчите и на раководството,незнам што ќе правевте да навивате за Битлси :pos:

UNITED!!!
немаат друга работа најдуваат мани за надворешниот изглед :confused: Јадни души :sick:

Незнам, можда грешам... Неможам да „се потпрам“ на примерите на Чех, Харт, Касиљас... Целта ми беше да кажам оти преголем притисок му се создава на тва дете. Иде как ослободител, как некој шо одма ќе го замене ВДС, как сите проблеме да се решени со сигурност. Ако парите се дадени не значе оти и проблемо е решен, туку оти сме купиле само костур на решение коо треба да го градеме на основа на нашио клуб. Се надевам нема да видеме дека е така как шо викам јас, оти тогај веќе топката ќе биде у голо. А очите повеќе ми одат накај Линдегард. Понатам, ќе видеме шо ќе покаже Де Геа и как ќе се развива. :)

Како сте фатиле критики за Де Геа човек ќе помисли примил три гола на првенствен меч со Свонси. Можам да замислам што ќе биде само по првиот меч на наследникот на Ферги доколку не победиме, ќе барате бесилка или електрична столица за човекот. Некои луѓе треба да знаат дека кога ќе се рече замена за ВДС не значи дека новиот играч ќе продолжи во истиот стил и форма како Едвин. Де Геа уште 3 тренинга не направил со тимот, 3 збора не знае англиски, се сели во комплетно нова средина и сакате одма ист ефект како со ВДС. Епа не може. Вчера мислам дека тоа што можеше да го го одбрани го одбрани и одигра сосем солидно. Голот на Гибс не го фаќаа ни ВДС и Чех заедно, одличен и извонредно прецизен удар беше. Нека се привикне, ќе одигра уште 2-3 контролни натпревари, почекајте до после мечот со Сити, па ако е за критика тогаш кажете.

Како сте фатиле критики за Де Геа човек ќе помисли примил три гола на првенствен меч со Свонси. Можам да замислам што ќе биде само по првиот меч на наследникот на Ферги доколку не победиме, ќе барате бесилка или електрична столица за човекот. Некои луѓе треба да знаат дека кога ќе се рече замена за ВДС не значи дека новиот играч ќе продолжи во истиот стил и форма како Едвин. Де Геа уште 3 тренинга не направил со тимот, 3 збора не знае англиски, се сели во комплетно нова средина и сакате одма ист ефект како со ВДС. Епа не може. Вчера мислам дека тоа што можеше да го го одбрани го одбрани и одигра сосем солидно. Голот на Гибс не го фаќаа ни ВДС и Чех заедно, одличен и извонредно прецизен удар беше. Нека се привикне, ќе одигра уште 2-3 контролни натпревари, почекајте до после мечот со Сити, па ако е за критика тогаш кажете.
Арно ви вика чоеко ;)

ама јас единствено засилување го сметам само Јанг..... После дебито на Де Геа ама ич не очекувам он да бране у ПЛ. Как прво 20кг е. Ептен ми стоо слабичко и жгуљаво, без разлика колко талент има. Па и толко му се годиинте, енос му е почнало брада да му никне, глеете нее ни избричанко. Коо ќе му се забоде некој как Самба у 16, има да го јаде у кичмата. Треба 10 котаара пченка да изеде за да биде как прво физички подготвен да бране у Англија. И дете е оште, не зајбавајте. Преголема одговорност му се дава со наште очекувања. Доваѓа как број 1 и му се создава огромен притисок оште почетоко. Памтејте ми збооро дека Линдегард ќе биде мангата шо ќе стане голманиште.....

U N I T E D !

Не не постот ти е баш песимистички тоа да знаеш(за Де Геа), оптимизам имаш само за Линдегаард.
Месец време јас у теретана станав дупло поснажен и повеке мускули одколку што бев предтоа и тоа непланско вежбање на „диво" Што да кажеш кога околу него има тим од фитнес експерти и нутриционисти кои ке го стават на посебен третман и за месец дена можат да ти го направат Рамбо(што е безвеза, ке го доведат до потребното ниво) Нема искуство? Ке падне под притисок? Кој менталитет ти треба само за на 18-19 години да браниш низ цел пат во ЛЕ и кој менталитет ти треба да го поднесеш и да се справиш со притисокот кој ти го нуди финалето, и притоа ја освои титулата. Имаше солидна сезона во Атл Мдр каде што се понашаше како лидер иако беше дечак. Не е Де Геа одбран за во Јунајтед само заради рефлексите и заради тоа да бидат сите голмани русокоси. Одбран е пред се заради неговиот менталитет кој е толку бизок како оној на ВДС и неговиот огромен талент, а и вештини. И баш очекувај дека ке брани во ПЛ речиси цела сезона. и Ако според твојот збор Линдегард ке станеше голманиште, што тогаш даваа пари за втор најскап голман?

^
Големи пари даваа и 2007 за Нани, Андерсон и Харгривс, па на ниеден не им беше загарантиран првотимски статус. Ако не се докаже, нема да игра јасно е тоа, туку јас сум оптимист и верувам дека долго ќе биде прв голман и ќе го докаже талентот уште оваа сезона.

^
Големи пари даваа и 2007 за Нани, Андерсон и Харгривс, па на ниеден не им беше загарантиран првотимски статус. Ако не се докаже, нема да игра јасно е тоа, туку јас сум оптимист и верувам дека долго ќе биде прв голман и ќе го докаже талентот уште оваа сезона.
Добро така е, нема веза за парите нормално дека ке мора да се докаже и ке се докаже затоа што има што да покаже.(хахахаха како поезија испадна xD!) нема веза, важно Де Геа е права ствар. Крај. Толку :P :))

Хахаха ископав некои многу смешни клипови снимани од нашите фудбалери и објавени на MUTV, а некои па официјални интервјуа за време на турава, изволте :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom