Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Убаво вика Џонтра... видете ако цел тим игра квалитетно, тогаш Погба ќе е еден од најдобрите играчи на теренот, али еве да речеме ако ви се повтори прошлата сезона каде не се знаеше кој јаде а кој пие, и Погба ќе се изгуби начисто. Сеуште не е фудбалер кој
ќе може да го понесе целиот тим на грб...Да не беше Дибала прошлата сезона, кур што ќе видевме титула, сигурно ќе одеше во Рим или Неапол.
Сеа може ќе речите дека никој не бара од Погба да го носи цел товар на тимот, али по некоја логика од најскапите фудбалери тоа и се очекува, ако му стесне утре на тимот, мора тој да се покаже во најдобро светло.

Многу пцофки паднаа прошлата сезона на негова сметка до кај таму 11-12 коло :)
Убаво сега добиваш лајкчиња од колегите, а зимата кога го кажав истото, ми се насобравте сите да ми објаснувате како не сум знаел што зборам. :D

Пред 6 години Мурињо од Пандев ја извади најдобрата негова сезона давајќи му повеќе тактички задачи , па шо останало за Погба кој е технички скоро совршен фудбалер. Ќе го среди и дисциплински и ќе му ги поништи тие салтанатски непотребни дриблинзи и 95 % сум сигурен дека ќе го вклопи во брзиот англиски фудбал. На Погба му треба малце простор за да пушти ала Чави топка , со Ибра ќе се страшен тандем ако се вклопат , а ќе се вклопат.

Има потенцијал да биде во најдобрите 3 играчи во светот , ако му проработи лејчето не сумњам дека ќе го постигне тоа.

Е па ти, од 3 години се расплака и откажа. Дете си, не ти замерувам. Одмори малце.

.
Малецок , за муабетите на Тандерот за до Мај што беа ти зборев , расеан си не ти текнува :D . Сега се вратив од пазарење и ќе одморам малку , фала на советот . Ај бујрум на мастика :) .

Убаво сега добиваш лајкчиња од колегите, а зимата кога го кажав истото, ми се насобравте сите да ми објаснувате како не сум знаел што зборам. :D

Свршавам на лајковите... :X3: Незнам кој ти се собрал, ама сигурно НЕ си го читал фан клубот кога игравме труло :)

Пред 6 години Мурињо од Пандев ја извади најдобрата негова сезона давајќи му повеќе тактички задачи , па шо останало за Погба кој е технички скоро совршен фудбалер. Ќе го среди и дисциплински и ќе му ги поништи тие салтанатски непотребни дриблинзи и 95 % сум сигурен дека ќе го вклопи во брзиот англиски фудбал. На Погба му треба малце простор за да пушти ала Чави топка , со Ибра ќе се страшен тандем ако се вклопат , а ќе се вклопат.

Има потенцијал да биде во најдобрите 3 играчи во светот , ако му проработи лејчето не сумњам дека ќе го постигне тоа.
Бреј ама споредба...
Ај вака може, пред 6 години Мурињо во тим го имаше Балотели, во тоа време ист ко Погба сеа, потенцијал до максимум, младо талентирано детиште до негде исфорсиран од Мино Раиола, скоро идентична ситуација ко сеа со Погба.

Што му викаше Мурџо, Марио не праи глупости, тој праи глупости, и уопште не го слушаше туку си тераше по свое. Да не ја повторувам случката од мечот со Рубин Казан мислам, 15 минути му зборел на полувреме да не праи фаули пошто нема друг шпиц, овој у 46та минута црвен картон.

Ќе се излингури Мурињо со Погба, ништо нема да му праи туку ќе го остаи да си праи што сака у средина а за него и Ибра ќе ринта цела екипа.

извадок од Мојата Автобиографија од Ферги наш :) последната реченица кажува се !!

2ae278921f6e6db5176357e758bb8b43.jpg

извадок од Мојата Автобиографија од Ферги наш :) последната реченица кажува се !!

2ae278921f6e6db5176357e758bb8b43.jpg
Акчли , полемиката е дали циганот , кој моментално ни го продаваат за 120 миљони е тој подобриот од сите заедно ?

Една работа за Погба мора да се знае во однос на ова што го зборувате како сељачки однос, курчење кон соиграчи извадено од тој фамозен момент со Сисоко и што ли уште не. Погба во Јуве во овие четири години никогаш, ама баш никогаш не крена глас на соиграч, не се правеше петел на теренот и не им делеше лекции на останатите. Знае да се изнервира, да се опцуе сам себе често или да си зборува некогаш онака нервозно додека се движи, ама ниту Пепе или било кој друг играч со ниско реноме од Јуве не доби лекција од Погба на теренот, а да не зборуваме за останатите искусни фудбалери.

Е сега тоа 90% е работа на клубот и тренерот што сигурно му дале до знаење дека тој таму е никој и ништо и дека не е негова работа на теренот да критикува, да распоредува и да дава наредби. Си има на клупата тренер, си има капитен на теренот, во поголем дел од мечевите го имаше Пирло на теренот на таа задача и затоа Погба не се осмели да си ги пречекори овластувањата. Нејсе, поентата ми е дека Јунајтед треба да го направи истото, односно да даде до знаење што и како и нема да видите никакво курчење кон соиграч или изигравање некој си џек на теренот. Репрезентацијата не е никаков репер со оглед на тоа што очигледно Дешамп не ги држи конците како што треба.

Погба ти е како дете кое ако му дадеш слобода на главата ќе ти се качи, ама ако го ставиш на место таму каде што припаѓа, ќе ја спушти главата долу и ќе игра ненормално добро на теренот. Е сега тука на тест се раководството на Јунајтед и пред се тренерот, ама штом се толку заангажирани за Погба имаат испланирано се така да и не би се заморувал многу со тоа што и како би изигравал на теренот.

Бреј ама споредба...
Ај вака може, пред 6 години Мурињо во тим го имаше Балотели, во тоа време ист ко Погба сеа, потенцијал до максимум, младо талентирано детиште до негде исфорсиран од Мино Раиола, скоро идентична ситуација ко сеа со Погба.

Што му викаше Мурџо, Марио не праи глупости, тој праи глупости, и уопште не го слушаше туку си тераше по свое. Да не ја повторувам случката од мечот со Рубин Казан мислам, 15 минути му зборел на полувреме да не праи фаули пошто нема друг шпиц, овој у 46та минута црвен картон. Погба точно оти е арогантен на моменти , али во никој случај неможе да се спореди со Балотели.

Ќе се излингури Мурињо со Погба, ништо нема да му праи туку ќе го остаи да си праи што сака у средина а за него и Ибра ќе ринта цела екипа.

За Мурињо правиме муабет , не за Бенитез. Авторитет и респект има кај играчите , Јунајтед можеше да ги сонува овие потписи ако не беше назначен Мурињо за тренер. Да ти потпишат Погба и Ибра во тим шо не игра ЛШ , значи нешто. Балотели е сосема друг вид на мајмун , пукаше петарди во купатило за да види колку брзо ќе дојде пожарната. Вакви мајмуни еволуцијата не ги оправила , камоли Мурињо.

Треба да се вложува уште многу во Погба , али трансфер во Јунајтед му беше најдобра опција за негов личен развојот во кариерата. Ако некој може да го лансира до врвот , тоа е Мурињо. Со сигурност не фрлија 110 милиони за да го пуштат да прави шо сака.

Стрим за на мобилен ако му се наоѓа на некој да прати за утакмицава.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Последно уредено:
Ако Џонс е здрав, а Блинд и понатмау добива шанса пред него ....... Тогаш сварно немам зборови, нека го продадат и нека се донесе уште еден стопер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom