Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

@аце_настески Значи ако Руни наредна сезона игра шпиц за негова замена Ингс мислам ќе биди добитна комбинација пошто одлично е вклопен во БПЛ и ќе биди доста евтин, а доколку Руни игра на позиција полушпиц ќе треба некој многу подобар да се купва за шпиц од Ингс, во овај случај јас сум за Лаказет.

Ингс исти Чичарито, барем нека го вратат Мексиканецот, повеќе дресови продава.

Зa физичкaтa игрa пример и Верaти не е нештo физички кoј знaе штo aкo се слoжувaш сo мене. Мaдa aкo е игрaчoт умешен и технички дoбaр физикусoт не игрa гoлемa улoгa...Сепaк јaс не рекoв декa не требa уште еден, сaмo ме нервирa тoa штo Блинд се прaви нулa, a брaтoт нaјстaбилен и нaјкoнстaнтен е...И тукa фaли еден пoгoтoвo штo Керик е вo гoдини o ќе требa рoтaцијa зa негo сaмo. Јaс би сaкaл Фелaини дa се прoбa нa тaa пoзицијa зa кoјa гoвoриме и дa гo видиме негoвиoт приoдoнес. Желбa нa сите ни беше Стрoтмaн oвде, aмa сегa не требa дa ризикувaме сo негo...
Верати не е физикус ама е ментален и во глобала груб играч кој игра и на сила а и е добар техничар.Стротман не ми бил мене никогаш желба не знам зошто.Фелаини би сакал и ја да го видам како би изгледал ограничен на одбрана ама некако е премногу нелогично да се случи тоа кога е во прашање Ван Гаал.Најконстантен е,ама дека е најстабилен уопште не се сложувам со тебе.Блинд би можел да биде играч за ротација ама дека треба цело време да игра не се сложувам иако му е миленик на Ван Гаал треба малку да сфати дека е дојден во Англија а не во Холандија.Ја кога би бирал би го одбрал Кондогбиа.

Зa физичкaтa игрa пример и Верaти не е нештo физички кoј знaе штo aкo се слoжувaш сo мене. Мaдa aкo е игрaчoт умешен и технички дoбaр физикусoт не игрa гoлемa улoгa...Сепaк јaс не рекoв декa не требa уште еден, сaмo ме нервирa тoa штo Блинд се прaви нулa, a брaтoт нaјстaбилен и нaјкoнстaнтен е...И тукa фaли еден пoгoтoвo штo Керик е вo гoдини o ќе требa рoтaцијa зa негo сaмo. Јaс би сaкaл Фелaини дa се прoбa нa тaa пoзицијa зa кoјa гoвoриме и дa гo видиме негoвиoт приoдoнес. Желбa нa сите ни беше Стрoтмaн oвде, aмa сегa не требa дa ризикувaме сo негo...

Јас сум тој што го "критикува" Блинд, ако може така да се каже. Никако не би изедначил Блинд со Керик, НИ-КА-КО.
Керик поседува нешто што досега од Блинд го немам видено. Продорен пас нанапред. Долга топка кон напаѓач.
Ако ти текнува, Гери Невил го критикуваше за тоа што секогаш го одбира посигурниот пас, а тоа најчесто е пас лево или десно, никако нанапред. И ова беше по првиот меч со Сити.

Месеци покасно, ова е пасинг мапата на Блинд. Запази ги пасовите у final third ...
Читај, НЕМА ЕДЕН ПАС НАНАПРЕД.А гледај колку пати бил на позиција на 10-ка и имал можност за таков пас.

qZ7oeuI.jpg

Идеме на дефанзивниот дел. И тука е толку далеку од Керик. А тоа што викаш дека неговиот дел поминува незабележително, тоа е затоа што неговите лоши утакмици ретко кој ги потенцира. Ја па му ја памтам секоја грешка, и кога викам дека не е за во мечеви во кои секоја грешка се казнува, го мислам тоа. Али го сакам у тим, може да дојде до голема корист во систем на ротирање.

Еве, за што зборам.

Првиот гол против Свонси, кога лошо го процени летот на топката.

TzZ9yOD.jpg

Вториот гол против Свонси. Овде едно добри 15 секунди немаше претстава дека има играч зад него.

KNkSe6I.jpg

Да не го збориме првиот дел од сезоната, кога мака мачевме да изнесеме топка, и ни играа пресинг Вест Хем, Лестер и остали смешни екипи.
Му го памтиш пасот наназад кон Де Геа со Вест Хем кога му намести 1 на 1 на Енер Валенсија, али среќа, овој ја опали у 7 ред у публика? Се воздржувам со критики кон него, заради тоа што знае од среден ред да се убаци напред, и најчесто да поентира.

Нејсе, сума сумарум, Блинд е солиден играч, али во никој случај да го узвишуваме дека е со најконстантен перформанс.
Ерера е цело ниво над него.

Би сакал да биде како Керик, али, ако сакаме нешто повеќе наредната сезона, се плашам дека ке мора да се свртиме кон друг играч, кој ке донесе резултат веднаш. Некој кој не е склон да се исклучува на моменти во мечеви, зашто, како што вика секој менаџер на тим кој влегол во ПЛ, ова не е Чемпионшип, овде се казнува секоја грешка.

Јас сум тој што го "критикува" Блинд, ако може така да се каже. Никако не би изедначил Блинд со Керик, НИ-КА-КО.
Керик поседува нешто што досега од Блинд го немам видено. Продорен пас нанапред. Долга топка кон напаѓач.
Ако ти текнува, Гери Невил го критикуваше за тоа што секогаш го одбира посигурниот пас, а тоа најчесто е пас лево или десно, никако нанапред. И ова беше по првиот меч со Сити.

Месеци покасно, ова е пасинг мапата на Блинд. Запази ги пасовите у final third ...
Читај, НЕМА ЕДЕН ПАС НАНАПРЕД.А гледај колку пати бил на позиција на 10-ка и имал можност за таков пас.

qZ7oeuI.jpg

Идеме на дефанзивниот дел. И тука е толку далеку од Керик. А тоа што викаш дека неговиот дел поминува незабележително, тоа е затоа што неговите лоши утакмици ретко кој ги потенцира. Ја па му ја памтам секоја грешка, и кога викам дека не е за во мечеви во кои секоја грешка се казнува, го мислам тоа. Али го сакам у тим, може да дојде до голема корист во систем на ротирање.

Еве, за што зборам.

Првиот гол против Свонси, кога лошо го процени летот на топката.

TzZ9yOD.jpg

Вториот гол против Свонси. Овде едно добри 15 секунди немаше претстава дека има играч зад него.

KNkSe6I.jpg

Да не го збориме првиот дел од сезоната, кога мака мачевме да изнесеме топка, и ни играа пресинг Вест Хем, Лестер и остали смешни екипи.
Му го памтиш пасот наназад кон Де Геа со Вест Хем кога му намести 1 на 1 на Енер Валенсија, али среќа, овој ја опали у 7 ред у публика? Се воздржувам со критики кон него, заради тоа што знае од среден ред да се убаци напред, и најчесто да поентира.

Нејсе, сума сумарум, Блинд е солиден играч, али во никој случај да го узвишуваме дека е со најконстантен перформанс.
Ерера е цело ниво над него.

Би сакал да биде како Керик, али, ако сакаме нешто повеќе наредната сезона, се плашам дека ке мора да се свртиме кон друг играч, кој ке донесе резултат веднаш. Некој кој не е склон да се исклучува на моменти во мечеви, зашто, како што вика секој менаџер на тим кој влегол во ПЛ, ова не е Чемпионшип, овде се казнува секоја грешка.

Чекај сега малце. Како заден везен неговата клучна задача е при наш посед да ја изведе топката од одбраната и да ги проигра тие околу него попросто кажано или да направи простор со таков пас и да отвори простор за другите и според мене добро е што тука ја врти играта и тоа е една од причините ако го анализирал ЛвГ зошто сака на лев централен левак, а на десен централен деснак, за да може и нив да ги игра и да направат продор до центар, а со тоа да отворат простор и за другите. Статистикава е зезната работа, поготово во натпревари ти игра Мата и Ерера пред тебе како плеј кој треба да го играш и кога пред тебе е Фелаини. Види ги добро натпреварите кога играме со Мата на 10ка или Руни, или пак и Руни кога му беше партнер во средина како се движеле топките. Каков осет да се отвори има Фелаини, каков осет има Мата или Руни кои го користат просторот и добиваат топка. Одма на ум за пас напред ми доаѓа голот на РВП не ми текнува против кого беше, а и уште една му намести таква кога овај промаши, пасот до Вилсон против КПР бочно кога му ја даде на Фалкао кога промаши и ред друг...и не е важно тоа. Блинд моментално игра заден везњи во буквална смислна на зборот, во спореда со тоа што го играл Керик на времето под САФ во 4-4-2 како дел од таа двојка во средината како подршка на Сколс и итн...каде имал повеќе простор и можност да проигрува понапред.

Не знам ова од кој меч е што го имаш постирано или просек од повеќе натпревари, мада не е важно, но тие движења на пасови лево десно на позиција на 10ка гарантирам дека се од натпревари кога го притискавме противникот кој играл бункер против нас и било претешко да се протне пас во казнен простор (како мечот со Сандерленд на пример, или Свонси кога ги стегнавме на 1-1)...

И за дефанзивниот дел. Точно е дека има направено грешки, но пример сликиве што ги постира при првиот гол тој не можеше да реагира зошто беше кус во скокот, а тука вината оди кај Шо кој го заборави Ки. Исто и на вториот гол сега баш гледам тој игра фластер на Сигурдсон, а Ки беше заборавен од Фелаини кој се заборави на центар...Добро ја чита играта на противникот според мене, доста пасови крати. Знам дека не е светска класа играч матрејал, но за прва сезона покажува напредни партии и константен е. Нормално е да греши во тек на меч, али досега нема имано огромен пад на формата како на серија играч што им се случи...

Сакам да испадне новиот Керик во тимот и покрај него има што да учи...Засега според мене најдобро засилување заедно со Ерера за годинава.

Ингс исти Чичарито, барем нека го вратат Мексиканецот, повеќе дресови продава.
До негде си во право само шо Ингс мислам дека повеќе ќе сака да се докажи, повеќе ќе се труди за разлика од Чичарито. И Ингс можи да се спореди со Чичарито ама со онај Чичарито во времето на Фергусон кој беше во форма.

Не знам, јас сеуште не сум убеден дека ке биде засилување од типот на Ерера, можеби ради фактот што игра на таква осетљива позиција. Дај боже втората сезона да му биде баш она што го очекуваме од него.

До негде си во право само шо Ингс мислам дека повеќе ќе сака да се докажи, повеќе ќе се труди за разлика од Чичарито. И Ингс можи да се спореди со Чичарито ама со онај Чичарито во времето на Фергусон кој беше во форма.

Руни,Ван Перси,Вилсон и Ингс би била супер напаѓачка четворка. Двајца искусни напаѓачи кои можат да решат утакмица во секој момент и двајца млади напаѓачи желни за докажување.

Ни Ерера ни Блинд не се играчи за Манчестер. Џабе си правите бајрам со умот. Нa средина треба играч кој знае да игра, и плус од кој кој што ќе се одбиваат противниците, а не партали како Блинд и Ерера.

Ни Ерера ни Блинд не се играчи за Манчестер. Џабе си правите бајрам со умот. Нa средина треба играч кој знае да игра, и плус од кој кој што ќе се одбиваат противниците, а не партали како Блинд и Ерера.
Да бе, од Чави, Иниеста, Крос, Фабрегас противниците одат во аут од одбивањето. Треба мидфилер што ќе знае да контролира темпо, добро техничкки поткован, агресивен во дуел но не мора да биде копач, а добар шут би било плус. Од овие особини на Ерера му фали искуство за темпото на игра, се друго горе-доле има. За темпото е тотално спротивен на Блинд. Едниов преферира брза игра а другиов спора.

Ерера со стилот на игра на Роџерс ќе му биде меѓу главните играчи во тимот.

Herrera e odlicen ne zaebavajte. Mozebi ja nema taa magija na Iniesta no se raboti za odlicen igrac. Ako prodolzi kako do sega ne bi mu ja cepkal pozicijata vo startnite 11.
Za mene najdobro zasiluvanje ni e sezonava.

Да бе, од Чави, Иниеста, Крос, Фабрегас противниците одат во аут од одбивањето. Треба мидфилер што ќе знае да контролира темпо, добро техничкки поткован, агресивен во дуел но не мора да биде копач, а добар шут би било плус. Од овие особини на Ерера му фали искуство за темпото на игра, се друго горе-доле има. За темпото е тотално спротивен на Блинд. Едниов преферира брза игра а другиов спора.

Ерера со стилот на игра на Роџерс ќе му биде меѓу главните играчи во тимот.

Лесно е во Ливерпул да бидеш еден од главните играчи во тимот. :D

Руни,Ван Перси,Вилсон и Ингс би била супер напаѓачка четворка. Двајца искусни напаѓачи кои можат да решат утакмица во секој момент и двајца млади напаѓачи желни за докажување.
Ван Перси во многу лоша форма е, не знам шо ќе биди со него наредна сезона и плус ако играме 4-3-3, 4 напаѓачи се премногу...

Како бе премногу? Колку се таман, 2? Ко демек никој нема да се повреди и сите во формс ќе се цело време. Небаре пес е ова .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom