Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не игра Мата 10ка, игра среден ред заедно со Ди Марија денеска. А Флечер зад нив. :) Ептен сум скептик, упм веќе.
Нa 10 е пoзициoнирaн и при нaпaд тaму се пoстaвувa...Прoблемoт е штo игрaчиве се гушaт вo срединaвa,се немa течен прoтoк нa тoпкaтa,сaмo висoки тoпки се игрaaт

Да да , уште минатата тоа си го помислив , Јанг и Валенсија делуваат како да немаат поим што им е работата. Јанг особено ,до сега 10пати го остави на цедило Блекет.
Како да не го остави бе човек, кога Јанг играл лев бек? Тоа што на овај тактичаров му прднало да го игра Јанг лев бек, па и не е крив Јанг ич според мене.

Да да , уште минатата тоа си го помислив , Јанг и Валенсија делуваат како да немаат поим што им е работата. Јанг особено ,до сега 10пати го остави на цедило Блекет.
мислам дека е очигледно , максимално се збунети не знаат што да прават напред па цело време враќаат назад до одбрана а овие до ДДГ. Ете гледај ги Руни и Мата кои воопшто не постојат на терен ради фактот што им е дадена задача која не ја разбираат т.е. ни мене не ми е јасно што играат поготово руни.

валенсија----џонс----еванс----блекет

јанг-----мата-----флечер-----димарија

----------перси---------руни------------

ова еве нека го сврти, немора ни измена да прај ни ништо. Минимум 2 гола им даваме со ваква поставеност до крај. Ама на кого....:facepalm:

Како да не го остави бе човек, кога Јанг играл лев бек? Тоа што на овај тактичаров му прднало да го игра Јанг лев бек, па и не е крив Јанг ич според мене.
не е крив ‘‘тактичарот‘‘ , крив е јанг , него му е кажано дек игра ВИНГ факинг БЕК. Треба да трча назад веднаш штом види дека средината ја изгубила топката и да се формира задна линија со 5 одбрамбени играчи. Али не трча ,касно се враќа и се прават шанси за барнли.

Воопшто не е до играчите, до формацијата е, до ЛВГ. Стварно се гушат, без идеа се. Никој (освен Ди Мариа) нема муда да повлече потег, да направи нешто "поризично", да проба да креира акција.

Премногу споро се игра, демек на сигурно. На сите играчи, прво што им паѓа на памет е да ја вратат топката на де Геа или до најблискиот слободен играч. А за тоа мислам дека е виновен ЛВГ. Тој им ја има всадено таа "сигурна" игра.

Ова ко да не е Манчестер, стварно не можам тимот да си го препознам. Абе порано бушевме бе, секоја втора акција беше шанса за гол. Ова сега е мизерија.

Не ми е јасно зошто Јанг изведува корнери покрај Руни.

Мене не ми е јасно зошто Јанг изведува корнери кога последните 2 сезони се на се 3 центаршутеви има погодено, од кои 2 на пријателските?

Пуштете си некоја сериа,не си ја мачите душата со ова.

Имам чувство дека ке падне гол од 70 до 80 мин ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom