Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Hellz Guardian
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Напишав на сајтот една статија за Гери, кој сака нека ја прочита, малце подолга е :))

Гери Невил, вистинскиот непобедлив борец

Не знам за поновиве генерации ама јас сум среќна што имав можност да го следам Гери во неговите најдобри времиња, денешниве бекчиња можат вода да му носат. Еве за тие што не го сакаа, да видат каков човек се пензионираше. Иако и Видиќ е ок, има фурни леб да јаде додека изгради карактер како Хитлеров.
gary-neville-s-house-pic-cavendish-press-image-2-63824702.jpg

Една слика милион зборови :)

Значи Хитлер во пензија а? Се очекуваше ова, ќе го видиме на прославата во Мај, како ќе шета со пехарот за последен пак како играч. Многу ќе фали неговиот карактер, се надевам дека ќе остане во клубот, ваков човек е потребен во ова време на платеници, да покажува како се сака клубот повеќе од се, и дека Јунајтед е најбитен. Легенда, ќе фали неговата жар и „љубовта“ што ја имал отсекогаш со противничките навивачи. Пример за тимски играч на кој тимот му е пред се. Ќе фалиш мајсторе!

Напишав на сајтот една статија за Гери, кој сака нека ја прочита, малце подолга е :))

Гери Невил, вистинскиот непобедлив борец

Не знам за поновиве генерации ама јас сум среќна што имав можност да го следам Гери во неговите најдобри времиња, денешниве бекчиња можат вода да му носат. Еве за тие што не го сакаа, да видат каков човек се пензионираше. Иако и Видиќ е ок, има фурни леб да јаде додека изгради карактер како Хитлеров.
gary-neville-s-house-pic-cavendish-press-image-2-63824702.jpg

Една слика милион зборови :)

Ме наежи со статијава Џену, искрено.. Секоја чест за Гери, таков човек, со таков карактер и менталитет се раѓа еднаш на 100 год.
Штета што веќе нема да е дел од нашиот тим, но се надевам т.е. убеден сум дека ќе продолжи да доаѓа на Олд Трафорд на секој следен натпревар на Ман Утд и дека ќе продолжи да го сака клубот онака како што го сакаше додека беше дел од него.. Уште еднаш БРАВО за КАПИТЕНОТ.. :aplauz:

За жал се растури екипава...

Gary-Neville-Paul-Scholes-Ryan-Giggs.jpg

Очекувам сега ако ништо друго, на ОТ заедно со Роберт да го следат буквално секој натпревар на Манчестер Јунајтед.

За жал се растури екипава...

Gary-Neville-Paul-Scholes-Ryan-Giggs.jpg

Очекувам сега ако ништо друго, на ОТ заедно со Роберт да го следат буквално секој натпревар на Манчестер Јунајтед.

Ех младичи по 20-22 години :) А на кој Роберт мислиш?

Гери Невил !

ЛЕГЕНДА !

Му благодарам што беше дел од нашиот тим, што беше навивач на Јунајтед , што целиот играчки-живот го посвети на Јунајтед !
Засекогаш ќе остане запаметен и почитуван од сите нас , и со гордост ќе кажуваме за неговите играчки денови во иднина...

Тажно е кога ќе се дознае оваа информaција.....

Истовремено е и гордо да се биде навивач на Јунајтед и да се гледа како тимот се менува , како РАСТЕ и се РАЗВИВА !

Емоциите, меѓу навивачите и играчите и клубот - се тоа што Манчестер Јунајтед го прави тоа што е - ГОЛЕМА ЉУБОВ !!!!

Ах и така сум болен, ме растажи Гери уште толку ...Сабајле лежејќи во кревет го даваат нешто на Еуро Спорт 2, ама имаше нешто проблем со звукот и почнав да си мислам што се случува, но ни на крај памет не ми падна дека у сред сезона Гери ќе се пензионира, тоа е што е, иако веќе ја немаше брзината од претходно, кога и да играше го даваше својот максимум и морам да признаам, некад на живци ми одеше, но го даваше својот максимум, а славењето на головите против вечните противиници е нешто што ќе му го памтам дур сум жив.WE LOVE YOU GARY, WE LOVE YOU !!!!

Штета што една ваква легенда се пензионира You never be Forgotten Gary Alexander Neville.

браво легендо поштовање за тебе е ова е капитен
neville-finger.JPG
PA-8227442.jpg
article-1083809-0253371F000005DC-542_468x496.jpgпо будала од него само еден човек е
Gary Neville.jpgда се надеваме дека нема да стане ваков
АЈ СО СРЕКА ПЕНЗИЈА

Attachments

• 41574_281387164792_589692_n.jpg
    41574_281387164792_589692_n.jpg
    12 KB · Прегледи: 28
For Over 600 appearances whilst never giving any less than 100%.

For eight League titles, three FA Cups and the European Cup.

For being United through and through.

For that celebration against Liverpool.

For all the terrible facial hair.

For averaging a goal about every five years.

For being one of us.
In an increasingly fake world of fake emotion, fake pride and fake loyalty, The Neviller was for real; whether you liked it or not, what you saw was what you got.

Thanks for everything Nev!!!

Нека вади гладиоли во дворот сега, време беше...позз Невиле , најсреќен сум што си отиде...се бламираше последниве 2 сезони ко никој и конечно паметна одлука. Respect! А дека на времето беше најдобар бек, па така нешто, со голема помош на бекам, али ај тоа во друга прилика...
А новата 2ка (се надевам Рафаел) ќе биде уште една нова легенда на клубот...(освен ако не отиде во реал после 5 години за 125 милиони)...
Доаѓа време да ги испратиме старите вампири и новата генерација да владее следните 10-15 години..Најбитниот момент ќе биде транзицијата на Манчестер која секој фан мора машки да ја истрпи!!!

GLORY!!

искрено од секогаш сум го мразел Манчестер но без разлика на ривалството мегу нашите клубови и мојата омраза кон Јунајтед јас од сето срце му честитам на Невил за неговата блескава кариера.....веројатно најдобриот десен бек на Англија на сите времиња....стварно ке биди чудно да се гледа Јунајтед без него... уште еднаш искрени честитки од Невил...
Спортски поздрав се гледаме на 5ти Март :smir:

Крај на кариерата на еден од најдобрите десни бекови во историјата на Англискиот и воопшто светскиот фудбал! Вечна слава на големиот Гери Невил!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom