Не знам шо не сум сфатил. Ние имаме слободни играчи у средина, ама секое коло истиот муабет е, дека нема кој да шутне. Нели гледаш дека, Керик, дава на Флечер, Флечер на Валенсија, овој ако не успее да центрира пак враќа, па ќе не блокираат и ја враќаме топката уште поназад. Нели сите тоа го приметивме? Кој да шутне? Со Бирмингем само Сколс шо шутна еднаш непрецизно, тоа беше. Џабе е шо има простор за другите кога нема финиш. Ви запнавте да го критикувате Руни. Со Виган имаше гол и асистенција, претходно со Хал гол и 2 асистенции, и на 2те утакмици беше играч на натпреварот. Тоа што шутира од ќошот на 16те, тоа му е стил на игра. Шо сакаш да прави акробации и сам да се дрибла??? Па не се сите исти. И сега изиграа 1:1 на скијачкиот терен, т.е нивата на Бирмингем и одма Руни не можел ништо да направи, а игра сам у напад. Па не е он програмиран ебаго секоја утакмица да растура. Иначе ни фифа играм ни фм, така да...
Руни уништува дел од акциите. Јас колку шо знам тој е најдобар реализатор во тимот, следствено сите други уништуваат, ама од Руни се чека голот, па ако промаши тој е виновникот. Кој е тој напаѓач шо не уништува акции? Твојот Роналдо шо промаши на 0:0 со Барса? Ај молим те кажи ми...па изгубија ли 1:0 на крај??? И јас сега ќе кажам дека Реал се глупи, изгубија од Барса пошто Роналдо промаши 1000%на шанса, а кога Ибра влезе за 5 минути им ја скина мрежата на Реал.
Валенсија и Гигс нигде не сум ги спомнал, ако не беа и они 2ца ќе имааме 15 бода помалку. А Руни претходните сезони да не даваше по 2 гола? Едноставно пеналите ги шутираше Роналдо, слободните Роналдо, па освен сезоната кога даде 40, да му ги одземеш пеналите, горе доле имаат исто постигнато. А шо правиме за пожртвуваноста? Додека Руни трчаше ко нездрав и се враќаше до ВДС, Роналдо кога ќе упропастеше акција, т.е неуспешен дриблинг, само ќе се завртеше назад и гледаше како примаме гол од неговата грешка. Ама никој ништо не кажуваше за него. А Руни кога врати кон Кушчак со Хал мислам дека беше, одма го направивте...се сеќава ли некој на голот на Анри кога Жерард додаде на својот голман, а овој истрча и постигна гол. Тоа е тоа.
Ван Перси и Фабрегас се веќе ѕвезди, нема шо тука, ама како шо кажах претходно, тие се поединци. Диаби, Насри и Едуардо ништо посебно, а Вермален одлично им дојде како замена за Туре. Епа колку го купија Аршавин не знам, ама пуштија и они еднаш срце

. Венгер е у позитива, ама Ферги освојува титули и направи највисок трансфер у историјата на фудбало, така да Венгер може капа да спуште.

. А за корнерите потполно се слагам, не знам стварно од кога немаме дадено, мислам дека Сколс даде у ЛШ, хаха, и памтам Бербатов промаши 2-3 у една утакмица кога го биеше ненормален малер. Видиќ, го заборавивме веќе него за корнери...