Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро, а каде е Гигс? :tapp: И зарем Бербатов заслужува место овде? О мај гад.. :nesvest:

Велс е во UK, изборов кога е правен веројатно се има земено Манчестер како клуб од Островото, не само англиски :smir:

Пак овие :pos2:

He has a suspect :pos:

Ќе снимаат сега CSI Manchester. :pos2:

Велс е во UK, изборов кога е правен веројатно се има земено Манчестер како клуб од Островото, не само англиски :smir:
Затоа ми падна чудно Гигс да го нема. Дека пишуваше странски тим, ама сигурно цела Британија не спаѓа во него. Надвор од островот е правен.

Не знам шо не сум сфатил. Ние имаме слободни играчи у средина, ама секое коло истиот муабет е, дека нема кој да шутне. Нели гледаш дека, Керик, дава на Флечер, Флечер на Валенсија, овој ако не успее да центрира пак враќа, па ќе не блокираат и ја враќаме топката уште поназад. Нели сите тоа го приметивме? Кој да шутне? Со Бирмингем само Сколс шо шутна еднаш непрецизно, тоа беше. Џабе е шо има простор за другите кога нема финиш. Ви запнавте да го критикувате Руни. Со Виган имаше гол и асистенција, претходно со Хал гол и 2 асистенции, и на 2те утакмици беше играч на натпреварот. Тоа што шутира од ќошот на 16те, тоа му е стил на игра. Шо сакаш да прави акробации и сам да се дрибла??? Па не се сите исти. И сега изиграа 1:1 на скијачкиот терен, т.е нивата на Бирмингем и одма Руни не можел ништо да направи, а игра сам у напад. Па не е он програмиран ебаго секоја утакмица да растура. Иначе ни фифа играм ни фм, така да...

Руни уништува дел од акциите. Јас колку шо знам тој е најдобар реализатор во тимот, следствено сите други уништуваат, ама од Руни се чека голот, па ако промаши тој е виновникот. Кој е тој напаѓач шо не уништува акции? Твојот Роналдо шо промаши на 0:0 со Барса? Ај молим те кажи ми...па изгубија ли 1:0 на крај??? И јас сега ќе кажам дека Реал се глупи, изгубија од Барса пошто Роналдо промаши 1000%на шанса, а кога Ибра влезе за 5 минути им ја скина мрежата на Реал.

Валенсија и Гигс нигде не сум ги спомнал, ако не беа и они 2ца ќе имааме 15 бода помалку. А Руни претходните сезони да не даваше по 2 гола? Едноставно пеналите ги шутираше Роналдо, слободните Роналдо, па освен сезоната кога даде 40, да му ги одземеш пеналите, горе доле имаат исто постигнато. А шо правиме за пожртвуваноста? Додека Руни трчаше ко нездрав и се враќаше до ВДС, Роналдо кога ќе упропастеше акција, т.е неуспешен дриблинг, само ќе се завртеше назад и гледаше како примаме гол од неговата грешка. Ама никој ништо не кажуваше за него. А Руни кога врати кон Кушчак со Хал мислам дека беше, одма го направивте...се сеќава ли некој на голот на Анри кога Жерард додаде на својот голман, а овој истрча и постигна гол. Тоа е тоа.

Ван Перси и Фабрегас се веќе ѕвезди, нема шо тука, ама како шо кажах претходно, тие се поединци. Диаби, Насри и Едуардо ништо посебно, а Вермален одлично им дојде како замена за Туре. Епа колку го купија Аршавин не знам, ама пуштија и они еднаш срце :). Венгер е у позитива, ама Ферги освојува титули и направи највисок трансфер у историјата на фудбало, така да Венгер може капа да спуште. :). А за корнерите потполно се слагам, не знам стварно од кога немаме дадено, мислам дека Сколс даде у ЛШ, хаха, и памтам Бербатов промаши 2-3 у една утакмица кога го биеше ненормален малер. Видиќ, го заборавивме веќе него за корнери...

Братче, ај да не го п'неме фан клубо со километарски постове ќе ти пишам мснто на приватна порака, истото и там ќе го прааме маабет. Само ќе ти кажам оти ни ти си потполно у право, ни јас сам. Фудбалската игра зависе од ного ного факторе и ако беше така лесно сите ќе беа Манчестер Јунајтед :wink: Поздрав

Aко има и такви кои не го знаат ова, нека го дознаат.

Кога Фергусон ќе збесне...

Приказните за темпераментот на Алекс Фергусон се легендарни. Многу пати од соблекувалната на Манчестер јунајтед има излезено информација дека Шкотланѓанецот имал свое шоу во соблекувалната. Своевремено Дејвид Бекам доби копачка во глава, а англиските медиуми потсетуваат дека кога Фергусон бил помлад, знаел и физички да се пресмета со фудбалерите.
Во тие моменти никој не се осудува да му се спротивстави на Алекс Фергусон, ниту пак да му одговори.
- Тој не го прави тоа затоа што е лоша личност, туку за да ги разбуди и мотивира своите играчи. Го носи темпераментот на својот шкотски народ и тоа е видливо во одделни ситуации. И уште нешто, за него сите играчи се исти, има ист аршин и кон ѕвездите на тимот и кон членовите на младинскиот погон, така што секој може да дојде на удар - вели Немања Видиќ, за кого се шпекулира дека му стапнал на нерв на Фергусон.
Поранешниот фудбалер на Црвена звезда, Бојан Ѓорѓиќ, кој престојуваше и на „Олд трафорд“, исто така имал можности да го види манифестирањето на бесот на менаџерот на „црвените ѓаволи“. Раскажува дека во тие моменти Шкотланѓанецот руши се пред себе. Фудбалерите тоа го нарекуваат „фен“, а таблоидите тврдат дека такво нешто искусил и Немања Видиќ, кога му соопштил на менаџерот дека не може да игра против Лидс јунајтед во натпревар од ФА-купот. - Тоа е вистина, кога ќе полуди Ферги, тој урива се пред себе, касети, буквално што и да му се најде на патот. Едноставно, како ураган е - открива Ѓорѓиќ.

Воопшто не недостига.(мое мислење)Таков играч кој збореше против Ферги НЕ:nenene:
Туку има ли нешто во врска со долгот на Јунајтед?Прочитав една вест дека Јунајтед мора да се откаже и од Руни за да се покријат тие долгови.Не ја ставив овде затоа што сметам дека е еден вид на шпекулација па затоа прашувам во врска со тоа.
Не ми е јасно зошто Глејзерс не се согласат да го продадат Јунајтед на оние милијардерите кои беа заинтересирани да го купат.Така би биле покриени сите долгови и би имале можност да купием некој играч:toe:

:cuc: :cuc: :cuc:

But for me United miss Carlos Tevez just as much, if not more, than they do Cristiano Ronaldo,” Sheringham said, while speaking at the PokerStars amfAR Charity Poker Tournament which raised $97,500 (£60,500) for AIDS research.

Секако дека го изјавил ова :icon_lol: :icon_lol:

Инаку, Роналдо фали едно 2 пати повеќе од Тевез ако ме прашуваш мене.

п.с Ако Ливерпул дале 25 миљона за Чамак, шо се у поголемо срање со долговите од нас, ние можеме да дадеме и повеќе за друг играч.

Точно е дека заминувањето на Тевез е поголема загуба за Јунајтед отколку Роналдо. За некои е обратно само заради фактот дека едниот повеќе играше, а другиот повеќе беше резерва. Но тоа не е вина на Тевез. Сега кога не е резерва, може да се каже дека растура кај "комшиите", ама секогаш се ценат луѓето откога ќе ги загубиш. Впрочем и горната изјава на Шерингам е од Шерингем, не од некој од улица.

Криво ми е што не ни дадоа работна дозвола за Адем Љајиќ мислам дека ќе играше одлично во нашиот тим. Со среќа нека му е се преселил во Фиорентина!

Лелееееее како можете да зборите дека Тевез повеке недостига:jaj:па зошто беше на клупата повеке?затоа што и не беше во последно време баш во некоја којзнае каква форма.И Ферги повеке го преферираше Дими.Додека Роналдо беше.Не го бранам ни едниот ни другиот само тоа е реалноста...Роналдо повеке недостига...а зошто?знаеме сите,секогаш беше во форма,изнудуваше прекршоци,противникот го исфрлаше од колосек...:toe:

Криво ми е што не ни дадоа работна дозвола за Адем Љајиќ мислам дека ќе играше одлично во нашиот тим. Со среќа нека му е се преселил во Фиорентина!

Епа нека му е со срека...навистина штета.

Канал другар, жалам што ќе те разочарам

Фергусон не размислува за пензионирање

И ајде можеш да ми кажеш само како според тебе фали повеќе Тевез него Роналдо, со оглед дека даде феноменални 5 гола во пл цела сезона?И зашо толку го хејташ одеднаш Роналдо?Без навреди и сл. нормално да збориме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom