Како фан на Манчестер секако ми е мило за победата али лесно можеше и да биде поинаку.Како и да победа си е победа или уште еднаш се потврди она:ЦЕЛТА ГИ ОПРАВДУВА СРЕДСТВАТА! Навивачите на Арсенал можат повеќе да бидат бесни на својот Диаби отколку на судијата на за пеналот над Руни.Дефинитивно имаше контакт, а дали Руни ќе ја стигнел топката или не тоа и не е баш важно, фаул си е фаул.И малку коментар за нашиве играчи:
Флечер цар во средината, најдобра партија шо сум ја гледал од него досега.Дефинитивно е наследникот на Сколс.
Руни права 10-ка игра пожртвувано, се враќа назад, го даде пеналот...и стигна со бројката од 4 гола по 4 одиграни кола со што се потврдува дека ќе биде сезонава наш играч борј еден.
Гигс малку почнува да ме нервира али ОК е во второто помогна неговото искуство.Мислам дека сепак повеќе треба да седи на клупа и да игра од 70 мин. натаму.
Фостер дефинитивно е СЛАБ на удари од далечина и треба да поработи на тоа.Ако беше ВДС сигурно ќе го одбранеше ударот на Аршавин за 1:0.
И за крај според мене играчот на Манчестер на овој натпревар, кој друг ако не
ЕВРА 
.

е невиден.Појак лев бек Манчестер немал во последнава деценија!!!!
Останатите на висина на задачата.
Многу значајна победа која сигурно ќе го подигне моралот на екипата за следните предизвици кои ги очекуваат: Тотенхем, Бешикташ, Шити...
Честитики и одиме напред кон нови победи :helou: