Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе, од Камерун е и играл фудбал... и не дека пред 2 год почнал да игра баскет, туку тогаш прв пат фатил баскет во рака. ;)

Ја да сум на местото на Купчак, и некако да падне прв пик... овој го бирам одма.

Да да, едитирав веќе, пишува и во видеото. :D
Мене лично ептен ми се допаѓа дечково, а пази, има уште мнооооооооогу да напредува, каков ли ќе биде кога ќе напредне...

ny8q5x.jpg

Ама како што разбрав нема да иде на драфт оваа сезона.

Ништо не е дефинитивно до пред драфтот. Ни за Ембид, ни за другите.
Ама генерално, ако го проектираат во првите 3 пика треба да е глуп ако не се пријави за драфт. Во последните неколку драфтови има примери за играчи кои во следната сезона многу им паѓа рејтингот после повреда или излегување од форма (или расправа со тренер). Како низок пик, договорот му е загарантиран на повеќе години и за многу повеќе пари (плус други бенефиции).

(фантази дел): Башка фан е на Лејкерси, и јавна тајна е дека ЛАЛ него сакаат да го драфтуваат на овој драфт, дури и пред Вигинс и Паркер. Многу случаи има каде ЛАЛ го добиваат тоа што сакаат од драфтот, сетете се како Коби драфтуван го земаа од Шарлот за Дивац. Така и овој драфт се надевам на Ембид, без разлика колку ќе ги кошта тоа ЛАЛ. Момакот е високо потенцијален франчајз играч, вреди било каква цена за него. Било каква.

Јас мислам дека многу мали се шансите да биде драфтуван оваа сезона. Ипак човекот игра кошарка само две години, не може туку така да иде на драфт. Треба уште да вежба и да учи, така да мислам дека уште две години ќе биде на колеџ. Или па ептен ако напредне може следната сезона да се пријави на драфт.

Канзас е тим со јака конкуренција во ротацијата. Самиот Ембид дури во последниве месеци добива поголеми минути за играње.

Се дешаваат повреди, се дешаваат разни работи а огромна е разликата во плата и гарантиран договор меѓу низок пик (па уште топ3), и висок пик (или па во втора рунда каде ништо е гарантирано во договорот).
Ризикот му е голем, ако одложи драфт заради уште колеџ. Тоа се вика од готово вересија. Се заебаа вака неколкумина.

Ниеден агент достоен на професијата, нема да го остави да не учествува на драфтов... ако остане топ3 пик во проекциите на повеќето предвидувања. Се е можно, ќе видиме.

Но ова што го гледам од него е озбилно. Ова се вештини кои моментално ги нема во НБА, центар со широк избор од пост потези, со знаење и осет кога и како да ги употреби. А тек две години игра кошарка, замисли каде ќе му крајот ако секој ден со него работи Џабар и цел тим од тренери?
Во Лејкерси ќе има одлични шанси да напредува и да добие голема минутажа. Ако еден Роберт Сакре игра по 20-30 минути во тимот, зарем за Џоел Ембид ќе има проблеми? ;)

80% сум сигурен дека Ентони ќе дојде во Лејкерс летово. Ова е според се што видовме во последниве 2-3 години од тимов.

Искрено се надевам дека нема да дојде... освен ако не се нафати да игра за мали пари (отприлика некои 12мил. по сезона).

Ванлок брат, не дека не сакам да дојде или слично, него ти кажувам што читам по америчките форуми. 99% се сигурни дека нема да иде на драфт оваа сезона, иако како што рече ти никогаш не се знае...

Ако би бирал меѓу драфт пик и Ентони, би го одбрал Ентони пошо не би се надевал многу на почетник кој не знам како би играл во НБА. Послениве неколку години покажаа дека пиковите не се достојни на својот ранг и некој што е слабо рангиран, игра одлично и обратно. Не би градел тим врз кој било драфт пик, кој сака нека е. Ентони е веќе проверен, да има фрки и он ама сметам дека ако Лејкерс не го нацентрираат кон успех и стабилна нагорна линија кон титула, ретко кој друг клуб може. Добро, ете не мора да е Ентони, нека е друг одличен играч, само не драфт пик.

Јас сум повеќе за пострплив приод. Јоел Ембид и нова династија, со стрпливо градење на нов тим. Ентони, ако некако дојде, го гледам најмногу како мамка за втора ѕвезда. Премногу проблеми има дечкото за да успее таму каде работите би зависеле најмногу од него. Не е лидер. Уште полошо, не е ни тимски играч.

во тема за лејкерс за прв пик се збора.. е си врти тркалото ;)

иначе ембид не бил спремен за нба лајфстајл, не ни знаел да вози батето, да се храни како шо треба, вежба ова она.. 2 години само во америка, се набрзина му дошло... но веројатно со искусни луѓе околу него ќе се одлучи да оди на драфтот пошто милиони се во прашање не е заебанција, неможиш да знајш шо ќе се случи во иднина ( оден е мултимилионер сега, а да останеше колеџ уште една година, малку потешко )

иначе во колеџ незнам колку повеќе можи да напредува против просечни колеџ момци кои физички ги демолира и едноставно нема тука многу конкуренција.. друго е во нба, нормално тим шо ќе бира прв или втор на драфтот е во 'градежен' процес и не размислува за плејоф барем во наредни 2 години така да ембид многу повеќе би напредувал вака отколку 2 сезони во колеџ

Па во право е, се врти тркалото.
Само во ЛАЛ некако со инерција се врти, убрзува надоле и после успорува нагоре кога ќе дојде... ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom