Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Еј нормално е да го хејтате пошто сите пораснавте со Коби, и преку гла ви е најверојатно од споредби, ама ако го сакате најдоброто за тимот Леброн е решението

Абе јас само пренесов што се шпекулира. Иначе у право е Флегматичен, доколку дојде би дошол најдобриот кошаркар моментално.

Пред некои време тука пишав дека од клубов ќе се обидат да го донесат Иги кој нема намера да го продолжи договорот со Денвер, а клубот не е подготвен да му ги усполни барањата. Амнестијата на Коби е очигледна и дека наредната би му била и последна година(после ваква повреда). По ваква повреда нема да му биде лесно. Не сакам сега да ми реплицирате дека Коби е единствен кој може да се врати од ваква повреда, можат но ретки се таквите, тие се во „цутот“ на младоста, Коби е веќе во поодмиати години. Неговото тело неможе да ги прифати овие стресови, релативно е млад но напорот кој тој го вложи во последните три години многу му се одрази на неговото здравје.

Ако го донесат Игудала само ќе продолжат да “постат“ со титули.

Ако го донесат Игудала само ќе продолжат да “постат“ со титули.
Зошто бе добар е Иги, само ќе треба и уште еден да донесат на позиција 3ка некој добар шутер и речиси сигурно ќе бидеме први следната година само да останат Хауард и Гасол. :)

Зошто бе добар е Иги, само ќе треба и уште еден да донесат на позиција 3ка некој добар шутер и речиси сигурно ќе бидеме први следната година само да останат Хауард и Гасол. :)
Рачунај дека Гасол старее и ова се последните негови “добри“ сезони. Игудала не е формулата за шампионска титула, не е лидер како Коби, Леброн, Дурент и слично. Повеќе од извесно е дека некој ќе дојде во Лејкерс, е сеа кој ќе биде тоа ќе видиме, јас сакам некој од најјакиве да дојде, како Леброн, Дурент, се молам да не направат некоја грешка со играчи како Игудала или Џош Смит па да се чешаат после. Не дека се лоши играчи овие али сепак за да бидеш шампион ти требаат играчи со шампионски карактер. Јас стилот на игра на Џејмс не го сакам, но дечкото е моментално најдобар играч и сеедно дали ќе дојде или не јас ќе си навивам за Лејкерси. Нормално, ако дојде малце чудно ќе ми биде да го гледам Леброн во дрес на Лејкерс али ќе пројде и тоа. Али да ги оставиме овие муабети за после сезоната, рано е за трансфери и слични ствари, ипак се е ова во доменот на шпекулациите.

Игудала и Смит се тип на играчи нешто како Скоти Пипен. Сами не би можеле да го носат тимот до титула но би биле и те како корисни покрај некој од најдобрите играчи моментално. Како што Пипен беше покрај Џордан на времето.

Еј нормално е да го хејтате пошто сите пораснавте со Коби, и преку гла ви е најверојатно од споредби, ама ако го сакате најдоброто за тимот Леброн е решението
Гледањето спорт не е само околу победубањето, имањето забава дур го гледаш е далеку побитна работа. (барем според мене)
Пропатно во секој спорт постои некое ривалство, кое го прави спортот далеку поинтересен.

Заебете вие и најдоброто за тимот, и се остало..
Не иде човекот кој си хејтал цел живот и си го гледал како најголем непријател, да те прави среќен кога ќе игра во твојот клуб.
Ние живееме за моменти кога нашиот тим ќе победи, и ќе им збориме in your face на фановите од спротивниот табор (кој спротивен табор ќе го иаме во случајов.. бостон?!), со кои сме се препуцавале и докажувале цело време.
Знам дека звучи филозофски и досадно муабетов, ама никогаш не би гледал спорт во кој ќе има дрим тим, и ќе ги гази сите останати. Па макар тоа бил и тим за кој предходно долг период сум навивал.
Едноставно ќе изгубам интерес и ќе прекинам да го пратам спортот.

Оти непријател, никогаш не се сретнале во плејоф, никогаш не биле спречени баш од Леброн кон остварување на целите. Ако мислиш непријател, тогаш треба да има тимски ривалитет, а тој во последната декада го имаат со Спарси и со Феникс (Стив Неш), а за Бостон то е завршена работа, не можам јас, па и вие , фаној од пред 15 години да речиме дека имаат ривалитет со Бостон, пошто бил пред 30 години и ко сум почнал да ги гледам ЛАЛ , Бостон беа просечен тим во Источната Конференција и воопшто не ми значи тоа традиционално ривалство.
Стварно не гледам рационална причина зошто Леброн е непријател на Лејкерси или најголем ривал на Коби.

Да добро, до негде си во право. Мајами не биле директен конкурент на Лејкерс. Ама сите тие расправии, статистики и останато помеѓу Коби и Леброн, Лејкерс и Мајами јас ги гледам ко ривалство.
Сепак Неш дојде на залезот на кариерата, кога има далеку појаки момци од него.
Леброн ако дојде, доаѓа во зенитот на неговата кариера, каде што малтене сам може да стигне до финале, и да освои прстен. (лажам бе, жими ку*ов може :D)

Ја мислам дека Данкан, Пирс, па и поновиве момци Дурант, Леброн.. не би ги личело во дресот на Лејкерс.

Мора од друг тим да се набави играч, мислиш дека преку драфт ќе развијат некоја ѕверотиња? Последно Бајнам го одбраја како солиден пик во сезоната кога не се пласираја во плејоф. Коби преку размена дојде, ама тешко дека некој пак ќе дај идна ѕвезда за ништо.
Лејкерс одат на тоа да бидат постојано конкурентни, не можат да си дозволат да губат фанови и затоа инвестират во созреани играчи, а не да врват низ повторна изградба на тимот шо ќе ги кошта 5 години и милиони долари. Па дури и годините после Меџик имаја солиден тим со Ван Ексел, Еди Џоунс и Дивац, доволно силни за во плејоф, но потполно неспособни за титула, и сето тоа за да не бледнее името.
И Шек можда на некој не му личел за во Лејкерс, па сите знајме кој беше исходот од тој договор.

Ако евентуално би дошол Џејмс, за мене (како фан на Барса) чувството би било слично како сега Барса да го доведе Роналдо :D. Ако јас би бирал, од чисто субјективни причини би го одбрал Дурантулата, но и еве да речеме да го донесат Џејмс, ќе ја голтнеме кнедлата и ќе продолжиме да навиваме :D.

Доволно беше плеј оф дури и многу на сите победи што ги имавме со играчите оваа сезона во која ниеднаш не беше комплетен ростерот на тимот...:tapp:

Моментот кога ќе мораш да навиваш за ЛеКвин... ;)

Можда и тоа е подобро од ова сега што се дешава.

И исто така најверојатно договорот на Коби ќе биде амнестиран со цел да се обезбеди место во селари кепот за уште еден суперстар. Значи не е ништо официјално, не ме сфаќајте погрешно али доста се зборува околу ова периодов. Можен е распад на триото од Мајами, Вејд у Чикаго а Леброн како што реков во Лејкерси.
Логично е ова, односно варијанти од ова. Коби може и да се „пензионира„ нормално ако тој самиот се согласи. Клубот ќе му го одкупи договорот, односно ќе се договорат за надоместот... и мислам дека така нема да мора да чека цела сезона за да се врати во клубот. Рој направи така, Портланд го пушти од договорот за да се пензионира... после потпиша со нов клуб (сакаше во ЛА, ама не испадна тоа).
Пак ќе кажам дека тоа може да се случи само ако Коби се согласи на тоа (и на нов многу поевтин договор следната сезона).

Иначе растурањето на Мајами се гласини, не верувам дека ќе се остварат. Зошто би напуштале клуб со кој освојуваат титули? Нема логика.

Тесна беше оваа, си легнав после прва четвртина :pos:
Ко од шала 30че, недај боже да запнат.. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom