Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Со овој ростер Лејкерси би требало да бидат доминантни во западот ама ете промена на тренери повреди си го направија своето , дојде тренер што не занае да игра одбрана а имаш повредени играчи без кои нападот не функционира најдобро ... се е тоа одраз на оваа ситуација .
Јас мислам дека ако го оставеа Bickerstaff како тренер до крајот на сезоната мислам немаја да згрешат ќе беше некако ситуацијата како Мајк Вудсон од Њу Јорк играчите се порелаксирани и мислам истата ситуација ќе беше и кај нас ќе имаше повеќе слобода во играта како во офанзива и во дефанзива но што е тоа е мораме да кркаме тоа што сме си надробиле ќе влезиме во плејоф а таму со господ напред оптимиста сум мислам дека барем до финале на Западна конференција можиме да стасаме секако доколку трудот е тука и залагањето на останатите играчи!

Прво скокни па кажи оп.
Не е 50% сработена работата дур не кикснат Јута. Од ко ќе кикснат викајте дека 50% е сработена.
Посебно што ако ги тепаме САС, ќе играме најверојатно со ОКЦ..

ако ги тепаме САС, ќе играме најверојатно со ОКЦ..
SAS намерно ќе темпираат за 2ро место, Поповиќ бега од ЛА како од грешен ѓавол пред сите плејоф-и.
И со право САС се совршен противник за ЛА, не можам детално ни стратешки ни статистички ова да го елаборирам во јасна форма... едноставно чуствувам дека е така.

Искрено повеќе сакам да ЛА да игра серија против САС одколку воопшто да иде во плејоф.

Јас мислам дека ако го оставеа Bickerstaff како тренер до крајот на сезоната мислам немаја да згрешат ќе беше некако ситуацијата како Мајк Вудсон од Њу Јорк играчите се порелаксирани и мислам истата ситуација ќе беше и кај нас ќе имаше повеќе слобода во играта како во офанзива и во дефанзива но што е тоа е мораме да кркаме тоа што сме си надробиле ќе влезиме во плејоф а таму со господ напред оптимиста сум мислам дека барем до финале на Западна конференција можиме да стасаме секако доколку трудот е тука и залагањето на останатите играчи!
Многу тешко со ОКС, многу тешко. Совршен противник сме за нив, имаат и бекови и крила кои совршено ја искористуваат слабоста на ЛА да брани влезови од брзи играчи, и не само во транзиција. Вестбрук и сите други имаат партии на кариерата против ЛА... Затоа и се нервирам кога ЛА играа толку слабо сезонава што не можеа да си дозволат да го играат Морис редовно барем 10мин по утакмица. Многу му фали искуство а нема ЛА подобар дефанзивен бек од него. Од Блејк ми се лоши кога го гледам (иако се труди)...
Туку ај да не јадеме бурек додека не се расчистат работите.

Во право си за Бикерстаф, многу поедноставна кошарка играше и се гледаше по резултатите. Д'Антони е грешка полоша од Браун, овој тим на ЛА е антитеза на цел тренерски концепт на Д'Антони... тоа за нападот, а насочувањето на играта во одбраната му се сведува на мрштење кога тимот ќе заебе работа.

Џим Бас е елементарна непогода за клубот. Разгаленото синче требаше да има доволно осет да го остави Купчак да го води клубот.
Мајк Браун беше грешка а сега Д'Антони е уште поголема грешка, не е фер и за нив што ги судиме по оволку малку време ама јас ова го тврдев уште на почеток кога ги ангажираа. За вакви тренери треба плеј како Пол, Роуз, Лилард... Стив Неш на 40г не е тоа.
Требаше или да ангажираат Брајан Шо, или ако сакаа проверен тренер, Рик Аделман. Зошто и триаголникот со Шо, или Принстон-от со Аделман совршено одговараат на тим како овој на ЛА, без добар класичен (и млад) плеј и со доминантни центри или центри кои одлично додаваат. Тоа ќе беше прав погодок.
Или дилање на Хауард за добар пакет од плеј-3ка-5ка, па носење на Стен ВанГанди (ама тоа тек од следна сезона).

Вака останува само Коби да го носи цел тим на своите ОГРОМНИ муда. Ќе видиме до кога...

Abe mozi i so OKC da zemat, samo Westbrook treba da ima barem 4 od negovite patentirani losi utakmici:)

Абе да влеземе па што биде нека биде. ОКС ќе се фаворити против нас и искрено мислам дека ќе не дупнат, 4-1 моја процена, али никогаш ништо не се знае, спорт е и се е возможно. Оклахома некако годинава не ми игра некоја шампионска игра, први ќе бидат на Западот али сето тоа по заслуга на Спарс кои свесно им го препуштаат тоа место инаку тие ќе си беа први. Ми делуваат како да им фали нешто, како да ги погоди трејдот на Харден... Но и ваква Оклахома е прејака за Лејкерс, едноставно нашата игра им одговара и те како, Вестбрук испод 30ка не е против нас. Башка имаат добри офанзивни скокачи, Ибака и Колисон, а знаеме дека тоа е болка на Лејкерс годинава, офанзивните скокови и примените поени од втора шанса.
Абе сеа глеам, има шанси и 7ми да бидеме. :ROFLMAO:

Se si mislam deka mozat da gi iznenadat koga ke zemam vo obzir deka lani vo 3 od 5 utakmici vlegvaja vo poslednata cetvrtina so prednost i OKC praveja prilagoduvanja vo odbranata i nastapvase na scena "ofanzivniot" um na Brown, i normalno sledese celosen kolaps. E sega site mislam se slozvame deka OKC se osteteni so trejdot na Harden, pa tovarot poveke odi na Durant i Westbrook, i Ibaka e podobren, no i ova ne e lanskiot tim na Lakers. Odbranata i lani i ovaa godina e prosecna , tuka nema somnez, no napadot e daleku podobar i topkata ne stagnira tolku. Smetam deka X faktorot ke bide Gasol. Od 4 utakmici sto se izigraja godinava , edinstvenata pobeda dojde koga igrase Gasol. Znam deka malku e 1 utakmica za da se zemi za primer i deka regularna sezona so plejof nema vrska, no sepak mislam deka krajniot ishod ke zavisi od negovata igra vo serijata , normalno dokolku ima serija:).
Izvinete za latinicava, neam mak podrska

1 kosarkar za edno poluvremo uspea 32 komada da im dade. Ne mi se veruva kolku ocajna odbrana igra Lejkers, ej, NBA tim se, so del od najdobrite defanzivci u ligata i im se desava ova, znaci treba da si uzasno los trener Saboter za da ova ti se desava.

Абе секогаш се погодува некој што ги полни, 32 поени има малиот досега постигнато, скоро се што шутна погоди.

Каква одбрана играат:гомце::facepalm:,па у мало кај мене појака одбрана се игра бе.

Што се деси со Коби??? Не знам не сум у тек слушнав само се повредил...

Ти ебам бркот,човекот неможе да игра,он не го седнува на клупа...па да одмореше малце можда и немаше да дојде до ова...ти ебам и победа и се....

Абе некни наведив дека нема искусено поголема повреда во кариерата и сега ова се деси, како круна на цела малерозна сезона, која најмногу ја одбележаа повредите во тимот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom