Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Кажи ми кој играч освен Хендерсон денес барем проба да даде прецизна дијагонала, да префрли цел терен со пас од 50тина метри. Да напоменам, прецизна.

Зошто па би морал некој да го префрли цел терен? Ниту играта на Ливерпул треба да се темели на такви пасој. Не е ни битно. Не го гледам придонесот во играта на Хендерсон. Шо би изгубил Ливерпул да го нема во стартни 11? Греота е тој да биди стартер, а на пример Џини да дреми на клупа.

wowowowowowowo извини Шоути што го викале Јурген Клоп, па ќе кажува на што треба да се темели играта на Ливерпул.
Би изгубил капитен.

Извини шо имам поинакво мислење и извини шо (можда) поинаку гледам на фудбалот од Клоп. Ти мислиш дека играта на Ливерпул треба да се темели на креативноста на Хендерсон?

Не, јас мислам дека креативноста на тимот треба да се темели врз сите играчи од средниот ред кои што се способни да креираат а такви се Кутињо, Хендерсон, Лалана, Џан па можеби и Џини.[DOUBLEPOST=1500489252][/DOUBLEPOST]И не дека не смееш да имаш различно мислење од Клоп, верувај и јас имам за многу работи.

Д
Прво полувреме мизерија денес. Освен неколкуте добри потези на Салах, ништо вредно да се спомни. Второ полувреме се живна одма, со влегвањето на Кутињо, Џини, па можам да речам и Грујиќ.

Хендо прво полувреме беше прав очобол. Поарен од него ми се чини беше и факинг Џеј Спиринг, па можда и Џонџо Шелви. Ми се темнеј во глата ко ќе го видам како се врти како мува без гла ко ќе е со топката. Јес да „правило“ во фудбалот е дека треба да се подај топката на најблискиот, ама Хендо освен то шо трча, не прај друго ништо корисно за тимот.

Да не не сме гледале иста утакмица? Хендо денес очобол? Па едино он што погоди некој добар пас.. Како тоа не треба да сме играле на такви топки, коа 2-3 од нив отворија одличен простор за Трент, а тој му намести одлична топка на Стариџ. А пак од друга страна велиш Грујиќ ги живнал. Ги живна со 2та паса укурац пратени у аут? Или со шутот што едвај дооде до голман? Еден шут само што извади добар и тоа беше..

Кутињо е у форма. Рингишпил им праеше. И Салах исто ме бендиса(y)

Со оглед на успесите на клубот, вервам дека поќето имаме различно мислење од Клоп :) Небитно, крај краева мојата поента нека биди дека со онаква игра како во првите 45 минути денес, ќе биди прав бонус ако завршиме во топ 4 ова сезона. Знам дека фали Мане, фали Емре (ако воопшто добива голема минутажа годинава), ама се на се, играта воопшто не ме импресионира. А Хендо како капитен, се вклопва во бледилото.

Не, јас мислам дека креативноста на тимот треба да се темели врз сите играчи од средниот ред кои што се способни да креираат а такви се Кутињо, Хендерсон, Лалана, Џан па можеби и Џини.[DOUBLEPOST=1500489252][/DOUBLEPOST]И не дека не смееш да имаш различно мислење од Клоп, верувај и јас имам за многу работи.
Емре креатор, да.

Д

Да не не сме гледале иста утакмица? Хендо денес очобол? Па едино он што погоди некој добар пас.. Како тоа не треба да сме играле на такви топки, коа 2-3 од нив отворија одличен простор за Трент, а тој му намести одлична топка на Стариџ. А пак од друга страна велиш Грујиќ ги живнал. Ги живна со 2та паса укурац пратени у аут? Или со шутот што едвај дооде до голман? Еден шут само што извади добар и тоа беше..

Кутињо е у форма. Рингишпил им праеше. И Салах исто ме бендиса(y)
Можда и не сме гледале иста утакмица, шо да ти речам :) најверојатно имам малку поинаков "светоглед" за фудбалот од другите овде :)

Можда и не сме гледале иста утакмица, шо да ти речам :) најверојатно имам малку поинаков "светоглед" за фудбалот од другите овде :)
Али што се разбираме ние од фудбал...

Ако речам пак ништо поќе од Џонџо Шелви и Џеј Спиринг, треба да се расправаме пак :D

Секако дека е исто со Џонџо и Џеј, можеби за нијанса полошо од пасовите на Шумуликовски.

Македонскиот Стиви Џи? :) Немој, тој е вон конкуренција :) шала на страна, нека почни еднаш сезоната, ќе видиме :)[DOUBLEPOST=1500654120][/DOUBLEPOST]Ај и да дополниме, официјално Робертсон нов (резервен) лев бек, новата 26-ка, новиот Чарли Адам :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom