У право е Пеџа за Вајналдум и Сако.Година дена низ муабети за Ливерпул трубам дека Вајналдум беше тотално непотребен трансфер.На средина мораше да легне некој класа играч или играч блиско до тоа,едноставно мораше.Исто така лев бек и уште еден штопер,без бркање на Сако и никакво купување на Клавановци и ебиветарци.За Матип единствено не се слагам дека е лош трансфер,напротив очекував многу помалку од типот,а засега не стои толку катастрофален и е секако подобар и од Ловрен и од секој штопер во Ливерпул.Овој Кариус уште по презимето се гледа што голман е.За доброто на Ливерпул дај боже да се управи и да стане Де Геа н.2 ама кур од таква работа.
За тројката напред немам апсолутно никаква забелешка,освен тоа што има слаби замени за нив и дека е преголема штета ова што се дешава со Стариџ.Ме потсеќа делумно на Вилшер.
Се на се јас лично сум разочаран од Клоп бидејќи за разлика од некои претходни тренери на Ливерпул овој имаше можност сам да делува и да купи саламски играчи,а он се одлучи за ептен смешни и невини потези.Несомнено е дека е добар тренер исто како што дека можеше да направи доста подобри работи од тоа што го направи досега на полето трансфери.Инаку реално со тој квалитет,тоа е и реалното место.