Голман секако. Не конкуренција за Мињоле. Замена за Мињоле. Прво и основно. Мињоле нека седи да брани у Фа куп.
Матип донесен. Искрено го немам гледано. Неможам да искоментирам колку е добар. Дали одма ќе биде внесен во прв состав не знам. Изгледа ќе биде партнер на Сако/Ловрен? Сако лани и почетокот на сезоната го ставам пред Ловрен секако , но Ловрен крена форма па беше подобар од него периодов. Тука би се видело во нареден период играта , предсезона и сл. Шкртел аут. Илори аут. Кокер една утакмица изигра и таа не го гледав , неможам да искоментирам дали треба да се задржи ( како прво дали иаме и таква опција?) Коло ( у Реал Мадрид ). Би ги имале ( според мене секако ) Матип , Ловрен , Сако централни штопери. Е сега доколку се врати стариот Сако не би трошел премногу на уште еден штопер , но ако Сако продолжи со смешни игри или Ловрен се врати на неговите стари партии треба да се фрлат 20-25М за добро појачување.Со подобар голман одбраната секако ќе има подобри партии. Ако не се лажам 15 бода досега не има ебено Мињоле.
Од бековите сум задоволен. Клајн за мене е најстандарден играч. Со враќањето на Фланаган добиваме одлична замена десно , а се разбира Флано може да изигра и лево ако треба да се замени Морено. Смит уште сега да му се даде шанса во ПЛ. Детето изигра одлично во ФА. И така не играме за ништо во ПЛ.
Е сега .. Лукас аут секако! Џо Ален исто. Поклон најголем за летото - Гундоган. Хендерсон капитенчето наше секако си е тука. Само да се надеваме дека ќе крене форма. Милнер до нив. Не крило не по страна.
Ајб - у чемпионшип. Лалана - на клупа. Фрли пари за крило, Ројс

Кутињо - Стариџ - Фирмињо. Ударно трио. Се разбира Стариџ ако остане фит. А тоа е голем прашалник. Бентеке мислам дека нема никогаш да крене форма кај нас , едноставно тоа е тоа. Ќе вратиме пола од парите?

Ориги и Ингс замени за Стариџ. Друга опција Фирмињо шпиц. Кутињо и крилото(ново) у напад.
Значи голман. Штопер. Гундоган

и крило ( Ројс )

Имаш на клупа штопер , Фланаган , Емре Чан , Лалана , Ориги/Ингс , по потреба Тешеира , Стјуарт ..секако се подобра опција од Лукас/Ален