Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Акo мoже некoј пoупaтен дa кaже oд штo се дешaвaaт тoлку тешки пoвреди, кaкo дoaѓa дo тoa? Премнoгу нaпoр, влечење пoстaрa пoвредa, лoш фитнес, штo се случувa..Хендo пa скршил стaпaлo (или кoски нa стaпaлo) сепaк е скршеницa, кoскa е, не се крши туку тaкa, a? Шo прaaт нa тренинзи..:toe:

Имаш повреди кои доаѓаат сами од себе, и имаш повреди кои доаѓаат по присилен пат.
Една од потешките повреди, по која се паузира најчесто цела сезона, особено ако играчот е во постари години е Ахиловата тетива. Си пука сама од себе, при зголемен и ненадеен напор. Изгледа како петарда да ти пукнала внатре во ногата.

Вкрстените лигамени може да откажат по ненасилен и насилен пат. Дечкото што ни бранеше во екипата каде играме мал фудбал, ги еба кога нагло се обиде да ја префрли тежината од лева на десна нога. Крул ги искина при доскок пред некој ден, а се кинат и во стартови од зад грб. Како во случајот на Фалкао. Ешли Кол ги реши со еден, да кажам неприроден од, да застане при трчање.
Ова е една од најлошите повреди, ако играчот е во поодминати години. Ретко кој се вратил да игра со истата форма, и најчесто се губи брзината. Најбољи пример, Видиќ. Па и Фалкао. Кај вашите, многу поволна ситуација е што се млади.
Кога читав за повредата на Стротман кога го поврзуваа со трансфер кај нас, пишуваше дека за целосно закрепнување од АЦЛ повреда, потребни се 18 месеци, што е огромен временски период.

Хроничните и мускулни повреди се и до генетиката кај играчот и начинот на кој се изведуваат тренинг сесиите, односно интезитетот. Ван Гал кога дојде кај нас, пола тим немавме пола сезона ради мускулни повреди, ваљда опуштени тренинзи биле под Д Чоузен Ван, па кога ги запна диктаторов, пола откажаа.

Скршеници се посебна прича, и не посакувам на никој такви повреди.

Ван Гал кога дојде кај нас, пола тим немавме пола сезона ради мускулни повреди, ваљда опуштени тренинзи биле под Д Чоузен Ван, па кога ги запна диктаторов, пола откажаа.
Извини вака што ти се мешам али Рафа да не бил тој што ги повредил?

Реално газење се сите утакмици. Кога нема видео со трофеј, може вакво некое да убацат :D

B24-m-UCMAEUSs8.jpg

Пошто во лаптопов низ годиниве збирам слики за Ливерпул (поинтересни) кои ќе ми фатат око, налетав на оваа. Баш и мене ми делуваа како една банда. :D

И Роситер се сјебал али ќе паузира „само“ неколку недели.

Не сум од тие луѓе кои "плачат" кога неговиот тим се наоѓа во играчка криза заради повреди, баш напротив велам дека нема оправдување, ама дали е можно во само 2 месеци од новата сезона, Ливерпул да има 7 повредени првотимци истовремено. :)

Само Лалана ми мати вода... Останатите сосема солидни

Klopp on Sturridge injury: "It's not too serious. We didn't want to risk it. Had contact with Ibe in training, little bit of swelling".

Klopp on BT Sport: "When i was in Dortmund i thought about Divock Origi, but he was to expensive." #LFC

овој Лалана игра со некоја си негова самодоверба , си мисли дека е Меси. Дрибла , трча , се врти у круг како некоја кокошка. За малце негова грешка скапо ќе не кошташе. Кутињо е целосно затворен , да бевме во системот на БР досега ќе не исцепеа , вака на средина се држиме , во воведните 20мин и целосна доминација имавме..

Uste na prva utakmica pod Klopp LFC deluva mnogu po cvrsto, stabilno
Baska so ne igraat Benteke Henderson Sturridge

LG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom