Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Steven Gerrard:

“I wish I’d met Brendan when I was 24 because I think I’d be sitting here talking about a lot of titles that we’d won together.”

И овај Џерард врска нема кој е добар, а кој лош менаџер.

Улие - мал бев за да разбирам ко сега и да му судам
Рафа - врвен тактичар, фура само дефанзивна 4-5-1, одличен за ЛШ и дерби натпревари, пичка против помали екипи со што не можи да се освои Премиер
Хоџсон = Кончески = :гомце:
Далглиш - одличен менаџер, 4-4-2 класик, доминација на терен, 2 купа, немаше среќа со формата на Суарез, стативи пречки, малку време на клупа за да оствари поголем успех (не дека нема освоено)
Роџерс - приказна сама за себе, сега за сега можеби најслаб тактички поткован менаџер, фура само пресинг и клавајте голој, одбрана 0, најубав фудбал за око од ко го следам Ливерпул, менува формации за да се прилагоди на играчите но не и филозофија на игра. Со финансии кога би можел да си купи играч што го сака, а не што мора ради помала пата или репутација на клуб би имал далеку поголем успех (фактички моментално ја има истата судбина од Рафа кога по најдобрата сезона ги губи клучните играчи и притоа нема адекватни засилувања

[DOUBLEPOST=1420310380][/DOUBLEPOST]Исто, не знае штом вика дека е најбитно топ4 во оваа година.

Последно уредено:
Zinedine Zidane has always been a big fan of Steven Gerrard and, with the news that the Liverpool captain is set to leave at the end of the season, has once again declared his admiration for the midfielder -

'I have said in the past that at his peak he was the best in the world.

'I think it was the summer of 2004 I was having a conversation with Florentino Perez and I told him I wanted him to partner me in midfield for Madrid.

'I know the club tried twice but he wouldn't leave Liverpool. Not many players turn down Real Madrid but I think that tells you a lot about the loyalty of the man.'

10885401_413964722092263_887039475305368848_n.jpg
и така...

Конечно Чави ќе стане мотор во средината заедно со Лукас Леива. Ова со години го чекавме. Мислам дека конечно динамиката на тимот ќе се поправи.

Između redova, potvrđeno ono što smo znali, Stivi je, "na finjaka" oteran iz kluba, isto kao Karager pre njega..
sve u svemu, ironično bravo za Rodžersa i j...e Jenkije na čelu kluba, sve u želji da što pre nestanu iz Liverpula i nikada se ne vrate, nikada, a siguran sam da će se Stivi vratiti .....

Од србиве..

Ориги најверојатно доаѓа месецов, пул плаќа 3м оштета за прекинување на позајмицата..

Извор

Između redova, potvrđeno ono što smo znali, Stivi je, "na finjaka" oteran iz kluba, isto kao Karager pre njega..
sve u svemu, ironično bravo za Rodžersa i j...e Jenkije na čelu kluba, sve u želji da što pre nestanu iz Liverpula i nikada se ne vrate, nikada, a siguran sam da će se Stivi vratiti .....

Од србиве..
Од кога релевантни србиве?

Едниот се пензионира на 34 години.
Другиот оди во релативна пензија на 34 години.

Да кажеше дека Суарез бил избркан во некоја си теорија ајде....ама ова нема никаква логика туку само се бара човек за да се обвини.

Голема работа ако го вратиме Ориги. Последниве месец-два игра слабо за Лил, скоро и да не дава голови и лошо е што сега од него ќе се очекува да дава по гола на утакмица, да биде ударна игла.

Иначе, ме плаши тоа што не реагираат за дефанзивната линија и се разбира, голманот.

Голема работа ако го вратиме Ориги. Последниве месец-два игра слабо за Лил, скоро и да не дава голови и лошо е што сега од него ќе се очекува да дава по гола на утакмица, да биде ударна игла.

Иначе, ме плаши тоа што не реагираат за дефанзивната линија и се разбира, голманот.

Наводно, Брендан ме бил задоволен како се менаџира со Ориги во Лил, па затоа сакал да го враќа. Инаку се слагам, ќе има преголеми очекувања од него, а колку и да е талент, реално премногу рано му е.

Очекувам зимава да пазариме бек ап голман, ако има некој квалитетен, нормално. А не само колку да се купи. Ако нема некој салам достапен, поарно нека се чека до лето па да се бара квалитет (пример Чех).

Брендан уште еднаш со изјава дека Хендо ќе го наследи Стиви како капитен од следната сезона. Сега баш читам на Ехо интервју на Роџерс...

http://www.thisisanfield.com/2015/01/debate-steven-gerrard-used-rest-liverpool-days/
Ја ова го зачитав
Rodgers has so far badly mismanaged the Kop legend and has far from helped preserve Gerrard’s diminishing powers, but with the captain’s presence at Melwood and Anfield ticking down, the Liverpool manager has to begin preparations for the future without Captain Fantastic.
The Captain has struggled to impose himself in matches – despite an all too rare moment of magic – and the team function better without him in the starting XI
The 34-year-old may struggle in a two man midfield – as he has throughout his career – but within the right system and with the right players around him, Gerrard could absolutely contribute heavily before he waves Anfield goodbye.
...Gerrard could make another return to a more attacking position where he spends more time in front of goal.

Во право е. Многу подобри партии пружа напред, него во дефанзива, кога нема обврска да се враќа назад само што со тоа треба да го жртвува целиот тим а не е доволно брз да влече контри, како што на пример ни се сите останати офанзивни играчи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom