Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Грешам?
Му го прекинале проектот, нели?

Не му го прекинале, истиот е. Само надграден и проширен ко на вмро.

Ќе мрчам се додека немаме константни резултати т.е не секоја година да не знаеме каде ќе завршиме. Под Рафа тоа не беше случај.

Не му го прекинале, истиот е. Само надграден и проширен ко на вмро.

Ќе мрчам се додека немаме константни резултати т.е не секоја година да не знаеме каде ќе завршиме. Под Рафа тоа не беше случај.

Брат, дај те молам консолидирај си редови :)
Прво не е истиот пошто брка само играчи што не се негови. Сега е истиот, само надграден и проширен.

Со Кени завршивме 7мо место али е добар, со Роџерс 2ро али не го бива пошто немало константност.

Мочање од тимови од ПЛ под палка на Бенитез не било случај а последната година ни го искинаа гзот низ цела Англија.

Дај бе брат, завршувавме 4ти со Рафа само и САМО зошто не постоеше Сити. Како се појави Сити, си паднавме едно место подоле.

Брат, дај те молам консолидирај си редови :)
Прво не е истиот пошто брка само играчи што не се негови. Сега е истиот, само надграден и проширен.

Со Кени завршивме 7мо место али е добар, со Роџерс 2ро али не го бива пошто немало константност.

Мочање од тимови од ПЛ под палка на Бенитез не било случај а последната година ни го искинаа гзот низ цела Англија.

Дај бе брат, завршувавме 4ти со Рафа само и САМО зошто не постоеше Сити. Како се појави Сити, си паднавме едно место подоле.

Играта е иста,играме на посед и на гол повеќе. Како не е исто. И ова што викаш дека бркал играчи што не се негови како да го сфатам,го ругаш нешто:D

228318731 пат сум кажал али очигледно не е доволно. Значи Кени освои трофеј(играше 2 финалиња) за година дена. Роџо е 3та сезона и немаме ништо освоено.Нека заврши и 10ти само нека освои нешто.

Жими последната сезона со Рафа паднавме одностите во клубот на сите беа нарушени. А финалињата во ЛШ а финалињата во Ф.А куповите ? тоа демек не се брои за константност.
И не знаеме како ќе беше ако останеше он,Сити или не претпоставка е,може ќе ги плескаше.

Сеа и Рафа ќе го мрчиш ?? Кени го посра сеа и Бенитез ли. Ајде добро Роџо е најдобар само не се нервирај.

Хахахахахаа
Ми стави зборови во уста, човече. Дека ќе сум го мрчел и Рафа.

Брат, дај бе прочачкај по фан клуб Интер и Челзи или распрашај ги, војни водев за Рафа со нив. За мене Рафа е господ тренер ама со кого се објаснувам, не ми е јасно.

Хахахахахаа

Брат, дај бе прочачкај по фан клуб Интер и Челзи или распрашај ги, војни водев за Рафа со нив. За мене Рафа е господ тренер ама со кого се објаснувам, не ми е јасно.

Истото го праиш ти затоа:)

Истото го праиш ти затоа:)

Не го правам истото.
Твои зборови се дека Роџерс е дупка тренер.
Твои зборови се дека брка играчи што не се негови, за да играат играчи што се негови (јака поделба, сфака част).
Твои зборови се дека Кени имал проект само му бил скратен иначе ќе успеел.
Твои зборови се дека со Кени ни било подобро зошто сме освоиле Карлинг и покрај тоа што завршивме 7мо место.

Грешам? :)

Не го правам истото.
Твои зборови се дека Роџерс е дупка тренер.
Твои зборови се дека брка играчи што не се негови, за да играат играчи што се негови (јака поделба, сфака част).
Твои зборови се дека Кени имал проект само му бил скратен иначе ќе успеел.
Твои зборови се дека со Кени ни било подобро зошто сме освоиле Карлинг и покрај тоа што завршивме 7мо место.

Грешам? :)

Точен си освен во 2 работи.

1. Проектот не е скратен.

2. Не ни било подобро,туку сме освоиле трофеј(што мене ми е многу битно пошто сум пластичен зашто не се палам на песни туку на титулчиња)

Точен си освен во 2 работи.

1. Проектот не е скратен.

2. Не ни било подобро,туку сме освоиле трофеј(што мене ми е многу битно пошто сум пластичен зашто не се палам на песни туку на титулчиња)

Како не е скратен? Го бркаат Кени и проектот не продолжува. Се носи нов тренер, кој носи негов тип на играчи а играчи како Керол, Даунинг, Адам ги пушта по вода уште у прв преоден рок. Не е тоа кратење на „проектот“ на Кени?

Како не ни било подобро (според тебе) кога сме освоиле трофеј, нешто што според тебе е побитно одколку пласман во ЛШ после 5 години. Ти си позадоволен со таа сезона одколку со последната.

Како не е скратен? Го бркаат Кени и проектот не продолжува. Се носи нов тренер, кој носи негов тип на играчи а играчи како Керол, Даунинг, Адам ги пушта по вода уште у прв преоден рок. Не е тоа кратење на „проектот“ на Кени?

Како не ни било подобро (според тебе) кога сме освоиле трофеј, нешто што според тебе е побитно одколку пласман во ЛШ после 5 години. Ти си позадоволен со таа сезона одколку со последната.

ФСГ кога дојдоа кажаа дека сакаат да го вратат стариот Ливерпул. Играта од 80тите да ја пресликаат на некој начин и начинот на работа. Од првиот ден на ФСГ до денес ние функционираме на ист начин. Млади таленти бараме,играме на посед.
И Кени и Роџо фураат 2 формации, 433 и 4222 . Сличен план на игра имаат. Нормално дека неможе исто да размишљаат али се се сведува пак на посед и контрола на игра.Едина разлика е Кени што го имаше Кларк па имавме малце постабилна одбрана. А Роџо пак е подобар за напад.
И кога ќе си отиде Роџо,ќе дојде сличен тип на тренер со слична,иста филозофија. Сигурно нема Пулис да го земеме.

Ланската сезона беше подобра во ПЛ. Се гледаше напредок на тимот. Годинава е сивило и е како првата сезона на Роџо. Не се знае што ќе биде.

ФСГ кога дојдоа кажаа дека сакаат да го вратат стариот Ливерпул. Играта од 80тите да ја пресликаат на некој начин и начинот на работа. Од првиот ден на ФСГ до денес ние функционираме на ист начин. Млади таленти бараме,играме на посед.
И Кени и Роџо фураат 2 формации, 433 и 4222 . Сличен план на игра имаат. Нормално дека неможе исто да размишљаат али се се сведува пак на посед и контрола на игра.Едина разлика е Кени што го имаше Кларк па имавме малце постабилна одбрана. А Роџо пак е подобар за напад.
И кога ќе си отиде Роџо,ќе дојде сличен тип на тренер со слична,иста филозофија. Сигурно нема Пулис да го земеме.

Ланската сезона беше подобра во ПЛ. Се гледаше напредок на тимот. Годинава е сивило и е како првата сезона на Роџо. Не се знае што ќе биде.

Прво со Кени, никогаш не игравме 4-2-2-2. Значи со него игравме или класична 442 или 433, трета немаше. А со Роџерс имаме играно 352, 442, 442-дијамант, 433, 4231. И не, воопшто не е иста играта како во времето на Кени. Со Кени игравме многу подиректен фудбал (сети се по колку центаршутеви имавме во натпревар), додека со Роџерс нападот се сведува на трпеливост (ти текнува на 3p за кои зборуваше Роџерс на првиот негов прес (Pass, pressing, possesion)).

Прво со Кени, никогаш не игравме 4-2-2-2. Значи со него игравме или класична 442 или 433, трета немаше. А со Роџерс имаме играно 352, 442, 442-дијамант, 433, 4231. И не, воопшто не е иста играта како во времето на Кени. Со Кени игравме многу подиректен фудбал (сети се по колку центаршутеви имавме во натпревар), додека со Роџерс нападот се сведува на трпеливост (ти текнува на 3p за кои зборуваше Роџерс на првиот негов прес (Pass, pressing, possesion)).

Расчепкај за Кени ќе видиш дека 4-2-2-2 ја игравме.

Иначе тоа 3п е нешто што Роџерс си го донесе со него затоа викам дека е слична,секој менаџер си остава белег.

Расчепкај за Кени ќе видиш дека 4-2-2-2 ја игравме.

Иначе тоа 3п е нешто што Роџерс си го донесе со него затоа викам дека е слична,секој менаџер си остава белег.

4-2-2-2 во која смисла? Со двајца играчи во средина, две крила и напаѓачи? Пошто ако е ова, тогаш тоа е исто со 4-4-2.
Инаку и Кени пробуваше нешто со пас ен мувмент, ама очигледно стана дека нема да функционира, и после се се сведуваше на центаршути од по страните или претежно долги топки кон Керол, што има огромна разлика со тики таката на Роџерс. Како за почеток, кога Мињоле ја почнува акцијата, најпрво гледа да проигра кратко со стоперите или бековите, што не беше така со Кени.

Не е дека ја критикувам тактиката од Кени, ама освен неатрактивен фудбал (постигнавме само 50 гола), немавме ни резултати.

Хахахахахаа

This.
Ретко кој можеше да се снајде подобро од Рафа у таква хаосна ситуација у Челси пред година ипол. Трофеј + топ 4. Рафа е тренерИпол, посебно у купови и елиминациони фази.

Абе не се распраајте овде бе, горе златна кафана има, ќе седнеме ко луѓе бе ќе се разберете, ајде бе нема смисла, ајде.

Ебави маабетите... ама нормално е кога се игра лошо ....ова е веќе видено тука.

За утре....кога би бил јас...

xvPV7dI.png

Сусо МОРА да игра...едноставно мора.
Стерлинг на клупа за да не се вклопи во сивилото... ако го има.
Лалана и Хендерсон со многу дефанзивни задачи. Посебно Хендерсон, мора да ја искористиме неговата ДУрацел енергија.

Е сега...за она што ве боди во очи.
Ловрен на местото на Џерард.....Малку е битно таму кој ќе биде, битно е Џерард да седи на клупа. ДОСТА е!!!
Ја би играл со Ловрен. И така и така играме со длабок везиста а Ловрен е слободен на топка, знае да даде 30-40 метри пас (без разлика колку тоа вие го ругате или не). Со Ловрен на оваа позиција, Работата на Хендерсон би се олеснила барем за 40%.
Во оваа ситуација и Лалана би бил со дефанзивни задачи (а видовме дека знае и те како да пресече топка) а Сусо би бил креаторот.
Ја би бил задоволен и со Лукас на местото на Џерард....само Каптанот да е на клупа...и МОРА да биде таму.

Маркович исто така мора да фаќа ритам. Сега му е шансата за докажување. Исто како на Сусо.

И да ...
Што помалку ротации во одбраната....таму фали утакмици за воигрување...не фали дисциплина и докажување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom