Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Муабетот е што од коа дојдоа газдиве следеше комплетна промена во клубот. После таков ремонт, нормално е да следи време на опоравување. Исто како после операција кога ти треба време пред да станеш на нозе. Една сезона беше премалку. Точка.

Сега пак идеме со рестарт. Ова е поголемо коцкање отколку тоа го оставеа Кени и другите.

Само ова знам, дека ако сега заебат работа газдиве, ќе ја изгубат целата поддршка од навивачите, а после тоа може да биде нешто ко со јунајтед, бојкотирање утакмици и сл....

...................................

Гледајки ја ситуацијава во моментов кога реално клубов остана празен, после големата чистка.

Според мене ФСГ најверојатно првото назначување а воедно и зачетокот ке го прави токму од позицијата за која се планира Чики Бегеристијан (не дека тој е најсигурниот за таму).
Верувам дека после пополнувањето на таа позција коцките ке се редат надолу според желбите на истиот тој човек кој ке биде назначен за таму.

Во ова сум убеден затоа што во било кој друг случај не би имало логика сета оваа чистка во клубот.
А ФСГ токму тоа и сакаше да го направи кога дојде..... Самите тие најавија промени во клубот од КОРЕН.

Според последните гласини, но и според изјавата на Кројф каде то самиот кажа дека ја одбива понудата за таа позиција поради местото на живеење и дека го предложил Чики.
Очекувам дека токму тој ке биде првиот новак во клубот од каде што ке почнуваат сите работи.

Не верувам дека ФСГ, Хенри и Вернер ке си дозволат да направат фатална грешка и да се доведат во позција да тие самите избираат Менаџер на клубот.

Е сега гласината што излезе дека ФСГ бараат тренер нешто под 45 години, најверојатно не е точна.
Според последните гласини кои ги читам тие не потенцирале никаков лимит за годините, туку само потенцирале дека ке се бара Менаџер кој што ке може да го води клубот минимум 5-7 години.

Најверојтано првата задача на Чики ке биде токму таа.
Со оглед на тоа што веке ги знаеме неговите соработници, можете да претпоставите кој ке биде неговиот прв пик.

Спека да почекаме и да видиме како ке се одививаат работите, синока од преголема возбуда неможев да заспијам.
Во мислите ми се вртеа најразлични комбинации на тоа кој ке застане на Директорското место, кој ке биде новиот Менаџер.... кои играчи ке ги донесат тие, итн инт...!

...................................
Тука си во право. Прво управата ќе ја назначат па менаџерот. И тоа ќе биди за брзо. Сепак мислам дека веќе контактираат со некои менаџери секако советувани од веројатно нашите идни директори итн итн. Калкулираат и пресметуваат сега па за кратко ќе ја имаме структурата на тимот. И прилично сум сигурен дека ќе бараат млад менаџер. Остај ти тоа да го водел клубот од 5-7 години. Млад ќе бараат. Тоа беше и нивната желба кога дојдоа овде но по барање на навивачите го назначија Кени и потоа му го продолжија договорот поради резултатите. Сега пак ќе се навратат на нивниот првичен план и во согласност со новиот директор ќе бараат и млад менаџер.

Уште сум во шок, неможам да се навикнам на тоа оти Кени не е повеќе менаџер на Ливерпул. Јас ви реков ќе не поврзат со 20тина менаџери а како што кажа Ајре клубот работи зад затворени врати т.е. не кажува ништо дури не биде официјално или пак сме блиску до ангажирање на некој играч, тренер итн. Искрено посакувам Рафа да биде наш менаџер повторно ама не ми се верува, Боаш покажа во Челси оти не е способен за да води голема екипа (ако во последно време можеме да се вброиме во таквите), само едно знам оти немаме повеќе време за експерименти како Мартинез,Роџерс, Ламберт (макар што јас сум голем фан на Ламберт). Ни треба проверен менаџер со одлично минато зад себе,а не ми се верува да бараат млад менаџер или пак ако бараат глупи се. Па и Бенитез да го назначат ќе можи да не води 5-7 години. Иако прво мислам ќе назначат director of football па после заедно со него ќе се договорат за назначувањето на новиот менаџер. А мислам оти се ќе биди наместо за 3 недели т.е. пред почетокот на Европското....

шо ви е на сите како потресени сте ми :)

http://www.zonalmarking.net/2012/05/16/wigan-stay-up-after-a-switch-to-3-4-3/
Мартинез ќе ви дојде гарантирано. А горниот линк ѕирнете за да видите како тактички ќе играте догодина. Не за џабе ќе го земате Диаме.
од друг извор ни доаѓа и АВБ така да додека не го фотнат на енфилд сето тоа е шпекулација

шо ви е на сите како потресени сте ми :)
Не изненади одлуката. Отиде Кени таму па демек отпуштен па ова па она и на крај се врати во Ливерпул да продолжи со плановите и оп - одеднаш отказ! Не очекував такво нешто искрено
--- надополнето: 17 мај 2012 во 17:16 ---
http://www.zonalmarking.net/2012/05/16/wigan-stay-up-after-a-switch-to-3-4-3/
Мартинез ќе ви дојде гарантирано. А горниот линк ѕирнете за да видите како тактички ќе играте догодина. Не за џабе ќе го земате Диаме.
Не мора да значи. Засега АВБ е фаворит. Ако се водиме од истиот извор кој рече дека Рафа нема да се врати тогаш нема ни Мартинез да доаѓа. А и ризик е Мартинез. И АВБ е ризик ама Мартинез е поголем ризик дефинитивно. АВб има какво такво искуство а и победнички менталитет

Andre Villas-Boas

2.87

Carlo Ancelotti

34.00

Martin Jol

67.00

Roberto Martinez

6.00

Unai Emery

34.00

Claudio Ranieri

67.00

Frank Rijkaard

7.00

Frank de Boer

34.00

Steve McClaren

67.00

Brendan Rodgers

7.00

Jurgen Klinsmann

34.00

Sven Goran Eriksson

81.00

Rafael Benitez

7.00

Jupp Heynckes

34.00

Owen Coyle

81.00

Fabio Capello

12.00

Bob Bradley

34.00

Nigel Adkins

81.00

Jurgen Klopp

12.00

Steve Nicol

34.00

Ian Holloway

81.00

Didier Deschamps

13.00

Jamie Carragher

41.00

Neil Warnock

81.00

Martin O'Neill

17.00

Macelo Lippi

41.00

Steve Bruce

101.00

Paul Lambert

21.00

Steve Clarke

41.00

Kevin Keegan

101.00

Alan Pardew

21.00

Gustavo Poyet

51.00

Alex McLeish

101.00

Laurent Blanc

26.00

Manuel Pellegrini

51.00

Dietmar Hamman

101.00

Pep Guardiola

26.00

Jorge Jesus

51.00

Diego Maradona

101.00

Marcelo Bielsa

26.00

Bert Van Marwijk

51.00

Alan Hansen

101.00

Jose Mourinho

34.00

Sammi Hyppia

51.00

Robbie Fowler

151.00

Guus Hiddink

34.00

Marco Van Basten

67.00

Roy Hodgson

151.00

Louis Van Gaal

34.00

David Moyes

67.00

Paul Cook

151.00

Joachim Loew

34.00

Steven Gerrard

67.00

Виљаш Боаш најголем фаворит според кладилниците. По мене поискусен менаџер ќе најмат.
Brendan Rodgers втор фаворит? Доста чудно.

Roberto Martinez (6/4)Rafa Benitez (13/8)
Alan Pardew (10/1)
Jose Mourinho (10/1)
Andre Villas-Boas (12/1)
Frank Rijkaard (12/1)
Brendan Rodgers (14/1)
Paul Lambert (14/1)
Еве ви ги коефициентите според Дејлмеил
Мани ги дејлифеил. Сигурно со влечење бројки го имаат ова добиено
Мурињо 10/1 ?? А АВБ на пример 14/1 ? Ма немој да ме јебеш бре

Еве од skybet

AVB 5/2
Roberto Martinez 5/1
Frank Rijkaard 7/1
Rafael Benitez 7/1
Didier Deschamps 7/1
Brendan Rodgers 8/1
Jurgen Klopp 8/1
Fabio Capello 10/1
Pep Guardiola 20/1
Alan Pardew 20/1
Martin O'Neill 20/1
Paul Lambert 25/1
Marcelo Bielsa 25/1

Другите и не се за спомнување.

Гледам многу сомнежи има во сопстевниците. И јас не сум многу среќен што си отиде Кени али што е тука е. Барем покажаа дека нема да трпат неуспеси. Па сакам само да ве уверам дека овој ремонт добро ќе ни дојде на крај. Истото го направиле овие и со Boston Red Sox и сега тие царуваат во Американската безбол лига. Се разбира, безбол од фудбал е со километри разлика, али и за двете треба водство од добри сопственици, па мислам дека на крајот се добро ќе испадне. Само немојте да кревате паника кој и да го назначат. На новиот менаџер (кој и да е) ќе му треба поддршка за да го издржи притисокот како нов менаџер на Ливерпул. Нема да му требаат фанови кои едвај чекаат најмала грешка од него за да го убијат од критики. Тоа само ќе ја отежне работата. Затоа би сакал сите да дадете поддршка на тој што ќе дојде, иако нашиот македонски глас не е многу битен, сепак со противење и критики нема ништо добро да се постигне, само може на лошо да тргне работата. Затоа ве молам за поддршка кон новиот предводник на клубот и да веруваме дека газдите го направиле правиот избор. Кој и да дојде - поддршката е неопходна.

П.с: Би го пишал ова и на Mac Reds али таму има премногу тапоглави ташаци на кои све нешто им смета и ништо не им е по кејф, па нејќам да се замарам со такви.

Според се досега, сумирано се издвојуваат
АВБ, Мартинез и Роџерс. Исто фаворити од сенка Рајкард,Капело,Онил,Клоп. За Рафа не знам што да мислам. Многу луѓе го сакаат, има добар коефициент ама нели не го сакале газдиве?!

Не ми се свиѓа ова што како можни опции се Мартинез , Роџерс овој - оној .... чим прво решија да го отпуштат Кени на знаење треба да имаат дека мора некој искусен тренер да земат ,а не да си ја испробуваат среќата со тренери кои имале една добра сезона , нешто како со Хоџи , па да се тапкаме од ѕид , одкази пак вакво-такво , преку глава ми е од такви сценарија зашо ќе биде уште една со сигурност пропадната сезона .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom