Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
За тоа треба некаква плакета да ми се даде, некакво признание!
Уште од првите секунди на неговото назначување ја “предвидов“ ситуацијата која ја живееме сега. Да не се навраќаме наназад од летоска, ама сигурно ке најдеме дека мислењта на сите вас се темелеа дека ке имаме многу поуспешна сезона од ланската. Според тогаш, ова за вас ке беше катастрофа. Но, само за да не се испадне во криво, се намалуваат критериумите.

Да, кога беше назначен чиракот на Мурињо, стана јасно до кое дереџе дојде Ливерпул. легендарниот тим да се гордее дека го назначува за тренер помошникот на Мурињо.

Уште не можете да го перцепирате тоа, а? катастрофа е тоа, најблаго речено. Ама барем кажува што ке се случува со Пул во следните 10, 20 години.

Дека мизеријата ке продолжи. Тимот ке биде ваков (сличен) и во годините што доаѓаат, далеку од тој Ливерпул што треба да биде. И никогаш нема да се побуните против ништо, бидејки, ако требаше да се буните (не вие конкретно, туку Копашите), ке го правевте многупати досега.

И да... самото тоа што постои референца In Rodgers i trust, постои и голем сомнеж кај вас во неговата работа.
не треба да се биде психолог за да се „провали“ тоа нешто.

Што се однесува до мене и вртењето грб... it's the only way, my friend.

Пошо ве сфаќам... stalo vi je do klub, и не можете дфа се помирите со ситуацијата, па затоа билдате на илузија.

А реалноста е таа... Ливерпул е мизерен тим кој повеќе шанси има да заврши во долниот дел на табела, него на четврто место.

А за тоа, никој не е крив. Најубо е така, знам.
Не... лелеее оф море браат. Ама зашто не му дадеш шанса на човекот мајка му стара... па он сам ли у CV си ставил "јас сум чирак на Мурињо"? Ваков-таков, ама се гледа дека човекот си има замисла. Единствена причина што не може да ја спроведе е што има премногу негативни ствари оставено од пред него. Флопови уште му шетаат низ тимот, годините без титула во ПЛ се претумбуваат од менаџер на менаџер и фановите стануваат нетрпеливи, па притисокот стига највеќе кај Роџерс. Има грешки, не е безгрешен како секој друг менаџер во лигава. Само грешките и лошите резултати не секогаш му се препишуваат него. Некогаш да, некогаш не. Првата со Арсенал ја заеба со Шахин у игра. Со manure втората го заеба составот и тактиката. Со Олдам ја усра со изборот во одбраната. Ама како е он крив што Шелви доби црвен на првата против manure, што Шкртел не уби со повратниот пас против Сити првата, што заспаната убавица денеска му текна да истрча од шеснаесетник за гол да примиме, што против Евертон чист гол не беше признат во продолжението...? И покрај све тоа, пак сме подобри од лани и идеме во нагорна линија (во смисла од почетокот на оваа сезона па натака). Имаме и нов играч кој уште не се покажал, играч вратен од куп на нации и играч штотуку вратен од повреда, воедно сите офанзивни. Во првиот дел од сезоната да те потсетам дека играше со само 1 напаѓач кој за негова среќа се погоди да биде еден од најдобрите у светот, па пак не оддржуваше на задоволително ниво со најмладиот состав во лигата и можностите кои ни ги пружа истиот. Не заслужува слепо верување, епитети како идниот Шенкли и не знам ти што таму, али не заслужува ни реметење од секоја страна. Покажува позитиви човекот и заслужува поддршка.

Favorite and favourite are different spellings of the same word. Favorite is the preferred spelling in the U.S., while favourite is preferred in all the other main varieties of English. These preferences extend to all derivatives, including favorites/favourites, favoritism/favouritism, and favorited/favourited.
Favourite has been the preferred spelling in British English for several centuries, but this does not mean that favorite is a late arrival to the language or even American in origin.

И сега грешка е?!

Грешка е. Како сум учел, така ти кажувам. На крај краева пиши во спелинг чекер и ќе ти го поправи. Ако јас не знам, тој (програмот) сигурно знае.

Дури и кога ти го цитирам мислењето, го појавува како грешка.

Како и да е, пак бегаш од муабетот. Дека Роџерс направи играчи од играчите на Кени.

Грешка е. Како сум учел, така ти кажувам. На крај краева пиши во спелинг чекер и ќе ти го поправи. Ако јас не знам, тој (програмот) сигурно знае.

Дури и кога ти го цитирам мислењето, го појавува како грешка.

Како и да е, пак бегаш од муабетот. Дека Роџерс направи играчи од играчите на Кени.

Прв болд:
Нека ти ги вратат парите тие што те учеле.

Втор болд:
Лани за вас беа флопови а сега се играчишта. Небаре они преку ноќ научија да играат фудбал. Ко некој да ги има акнато по главите со чаробно стапче па ете сега знаат да играат фудбал.
А кај се играчите шо ги донесе Роџерс?!

RickyLFC9, сето тоа убаво.

Ама Шкртел ја врати топката кон Реина пошо Велемајсторот имаше замисла да игра со 11 играчи, а не со 10. До тогаш, нашиве не беа спремни да ја пимплаат наназад. Нели?

Тоа што во полусезоната го имавме само Суарез во напад... кој е крив за тоа? Пак јас? Аманте бре, за све јас крив. Не ми препишувајте мене све! :D

И не знам зошто му препишуваш како оправдание ситни детали. Црвениот од Шелви не бил крив тој....
А бил „заслужен“ за подобрување на темпераментот на Суарез (шо спомна колегата погоре)...

:pos:

Е, како така?

А да му ги препишеме на Далглиш сите стативи и судиски грешки, знајш кај ке беше Ливерпул?

И од каде Ливерпил оваа сезона е подобар од ланскиот? како и каде?

Или толку ве држи меморијата?

Човекот покажува позитиви, секако.
И баба ми, исто.
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:30 ---
Г

Аха. Значи, сега Ливерпул има солидни играчи.

Ама пак, резултатите изостануваат. Зошто?

Претходно, кога немаше играчи, т.е кога Роџерс немаше направено играчи од играчите на Далглиш, викавме „толку со овие играчи“. Роџерс не беше крив, толку беше капацитетот. Ок.

Сега, има играчи. А нема резултати.

Кој е виновникот?

Прв болд:
Нека ти ги вратат парите тие што те учеле.

Втор болд:
Лани за вас беа флопови а сега се играчишта. А кај се играчите шо ги донесе Роџерс?!

Добра финта, жити се. Сигурно те чачкаат за фризурата и фризерот со фраќање пари низ маало, па сега мене „ми ја продаде“. (y)
Зошто да ми ги вратат парите, зошто сум учел Бритиш Инглиш? Добро.(y)

Еден на Афрички куп, еден беше повреден пола сезона, еден разбива со младинците а четвртиот играше пола сезона на позиција што не е негова и прикажуваше солидни партии, нешто што Даунинг, Хендерсон и Енрике не можеа ни да замислат лани. Кога дојде време да игра на негова позиција, се разигра играчот кој под водство на Кени беше пропалитет, па му го фати местото, заслужено. Петтиот растура последниов месец, одкако е дојде а шесттиот сеуште нема настап.

Rodgers: This is the proof

Brendan Rodgers believes Liverpool's performance in the 2-2 at Manchester City is evidence they can be a real force in the Barclays Premier League over the coming years.
The visitors had 22 shots - twice as many as the champions.
Rodgers feels his side is growing into a formidable outfit but accepts mistakes have cost them too many points in 2012-13.

"The disappointing thing was that it typified our season, really, where we've been outstanding in our game and the model of our work but mistakes have cost us.
"That's all a part of our growth.
http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/rodgers-this-is-the-proof

Аха. Значи, сега Ливерпул има солидни играчи.

Ама пак, резултатите изостануваат. Зошто?

Претходно, кога немаше играчи, т.е кога Роџерс немаше направено играчи од играчите на Далглиш, викавме „толку со овие играчи“. Роџерс не беше крив, толку беше капацитетот. Ок.

Сега, има играчи. А нема резултати.

Кој е виновникот?

„Сега“ е многу релативно. Сега, мислам на последниве месец и пол, кога и дојдоа игрите во ПЛ. Погледни ги, ќе видиш за што ти зборам. До тогаш тупеше со мизерната форма на играчите, за да ги направи играчи.

Затоа е Ливерпул ДПМНЕ.

Со ваква популистичка изјава, ке се напалат фановиве, и наместо да се запрашаат зошто повторно извисија, тие ке очекуваат некој 2014 проект, кој ке го врати Ливерпул на старите патеки. Како?

Па еве, денес видовте како. Го надигравме сити! А тоа е доказ.

:tapp:
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:37 ---
„Сега“ е многу релативно. Сега, мислам на последниве месец и пол, кога и дојдоа игрите во ПЛ. Погледни ги, ќе видиш за што ти зборам. До тогаш тупеше со мизерната форма на играчите, за да ги направи играчи.

Аха. Ок. Значи, одсега, на натаму, за разлика од порано, кога играчите беа криви, Роџерс ке треба да го обвинуваме, така?

Oh, wait. Во последниве месец дена имаме пораз од Олдам и мизерија против Арсенал. И нерешено со Сити, што всушност, не е случајно.

Значи, сепак, Роџерс направи доста утки, посебно на тактички план со Арсенал, eh?

Ај коа почнавме со тагнување да не го опшируваме фан клубов многу.

Eric J. Biafranić

Точно тоа за Шкртел, може да се препише како грешка на Роџерс еве по таа логика, сакал така да игра со неуиграни играчи. Ами како поинаку да ги научи ако не преку играње? Со чипови у мозок?

Тоа што имавме еден напаѓач не си крив ни ти, ни ја, ни Роџерс, туку нашата управа која се стисна за 500.000 повеќе за Демпси.

Смирувањето на Суарез не е резултат на никој предвоник на клубот, човекот си е созреан и бајаги е посмирен од лани, јесда уште е доста темпераментен.

Тоа за судиските грешки го вадиш од контекст сега, споредував чисто да се види дека не е само Роџерс крив што не сме тепале екипа пласирана над нас.

Според мене играме подобро. Не игравме лошо лани, имавме добра игра и истото им го кажував на некои скептици тогаш, дека за разлика од претходната сезона имавме многу подобра игра, ама оваа игра е уште подобра и од таа.

Али не можам да те убедувам, ти си имаш зацврстено став, исто како што имам јас, и не можеме да ги промениме мислењата, само да ги размениме, затоа сме тука. Само те молам не претерувај со бојкотирање против клубот само зашто не ти се бендисал Роџерс. Ако не однесе у пропаст сите ќе бидат против него и ќе се преземат мерки. Ако пак ни донесе слава сите ќе бидат со него и сите ќе бидеме среќни. Дотогаш ни ја ни ти не можеме да знаеме што ќе се деси, може само да нагаѓаме.

А сеа дои пак да го гледаме Ливерпул со екипата "Стар Дебел Ирец" и "Тенис Во Двојки", и онака ти дужам пиво :D

Аха. Ок. Значи, одсега, на натаму, за разлика од порано, кога играчите беа криви, Роџерс ке треба да го обвинуваме, така?

Oh, wait. Во последниве месец дена имаме пораз од Олдам и мизерија против Арсенал. И нерешено со Сити, што всушност, не е случајно.

Значи, сепак, Роџерс направи доста утки, посебно на тактички план со Арсенал, eh?

Само тие три утакмици ги изигра Ливерпул изминатиов месец и пол?

Oh, wait....

Него, кога ти не можеш еден пофален збор да кажеш за Роџерс, можам и јас да не дадам критика.

Твое право, мое право, рајт?

RickyLFC9 аман со дебелите немој те оти тогаш требаше пола пиво да го платам, оти на пола екран гледав :D
А што се однесува до тенисот во двојки, вчера Чешка го одигра најдолгиот натпревар во историјата :D. Сета среќа не беше тоа пред некој месец :D

RickyLFC9

Можеби не со чипови у мозок, ама дефинитивно не против Сити. Незрела одлука. исто ко со Шахин.
BTW, заборајвме како се изрезилија со тој трансфер, eh?

Инаку, јас ја обвинувам управата. Роџерс не е крив што е менаџер на тимот. То ти е исто ко на бездомник да му понудиш вила. Ако ја одбие, не е здрав. И Роџерс, исто. Криви се тие што го наместија на таа позиција.

Не беше ни само Кени крив што не бевме “подобро пласирани“ лани. Иако, не сфаќам, како петто место е подобро од осмо место со Карлинг куп.

Судиските грешки и се останато им одмогнаа и на Кени и на Роџерс, така да, не ни почви таму.

И не знам како можам да „претерам“ со бојкотирање. Се знае, јас не го перцепирам Ливерпул, се додека не го избркаат Роџерс. Не можам денес да му давам поддршка, утре да го кудам. Rodgers out, се додека не ме убеди во спротивното.
А постои начин да ме убеди. Оставам простор за тоа. Но, такво нешто не гледам.

што се однесува до фански окуп, кога сакаш,... но имај на ум дека јас, for a lifetime, се откажав од идентификување со фанови на Ливерпул, како и од „групирање“ со истите. Така да, во полам размер, може. Како во старите добри времиња, дур сум жив јас не се идентификувам со групација која може да уфрли барем еден негативен збор за Далглиш. :)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:48 ---
Само тие три утакмици ги изигра Ливерпул изминатиов месец и пол?

Oh, wait....

Него, кога ти не можеш еден пофален збор да кажеш за Роџерс, можам и јас да не дадам критика.

Твое право, мое право, рајт?

Последните три би требало да се најрепрезентативен примерок. :)

Инаку, да, твое право. Кое го користиш максимално од летото навака :D

RickyLFC9

Можеби не со чипови у мозок, ама дефинитивно не против Сити. Незрела одлука. исто ко со Шахин.
BTW, заборајвме како се изрезилија со тој трансфер, eh?

Инаку, јас ја обвинувам управата. Роџерс не е крив што е менаџер на тимот. То ти е исто ко на бездомник да му понудиш вила. Ако ја одбие, не е здрав. И Роџерс, исто. Криви се тие што го наместија на таа позиција.

Не беше ни само Кени крив што не бевме “подобро пласирани“ лани. Иако, не сфаќам, како петто место е подобро од осмо место со Карлинг куп.

Судиските грешки и се останато им одмогнаа и на Кени и на Роџерс, така да, не ни почви таму.

И не знам како можам да „претерам“ со бојкотирање. Се знае, јас не го перцепирам Ливерпул, се додека не го избркаат Роџерс. Не можам денес да му давам поддршка, утре да го кудам. Rodgers out, се додека не ме убеди во спротивното.
А постои начин да ме убеди. Оставам простор за тоа. Но, такво нешто не гледам.

што се однесува до фански окуп, кога сакаш,... но имај на ум дека јас, for a lifetime, се откажав од идентификување со фанови на Ливерпул, како и од „групирање“ со истите. Така да, во полам размер, може. Како во старите добри времиња, дур сум жив јас не се идентификувам со групација која може да уфрли барем еден негативен збор за Далглиш. :)

Постот ти е многу контрадикторен, само ќе ти болдирам :)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:51 ---
Последните три би требало да се најрепрезентативен примерок. :)

Инаку, да, твое право. Кое го користиш максимално од летото навака :D

Ништо не им фали на последните три утакмици. Пораз од нисколигш имаме годинава, сме имале и порано, сите имале. Извадивме на гости бод со Арсенал и бод на гости кај ланскиот шампион и тим што годинава е второ место. Сосема солидно.

Постот ти е многу контрадикторен, само ќе ти болдирам :)
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 01:51 ---

Ништо не им фали на последните три утакмици. Пораз од нисколигш имаме годинава, сме имале и порано, сите имале. Извадивме на гости бод со Арсенал и бод на гости кај ланскиот шампион и тим што годинава е второ место. Сосема солидно.

не е контрадикторен. АКо го избркаат Роџерс, тоа ке значи дека сум бил во криво за мислењето за управата.

Што треба да чекам? да ја избркаат управата?
Пораз од нисколигаш имавме ко го избркаа Хоџсон. Од Нортхемптон.
Ова не беше пораз, ова беше мизерија.
Сосема солидно, кога ќе видиш дека лани Далглиш уште посолидно се „соочи“ со тие тимови.

:D

Значи стигнавме до заклучок дека Роџерс може и од Величе Шумуликовски и Стевица Ристиќ да направи фудбалери.
Некој чуден напиток да не им дава на тренинг или има некое чаробно стапче?!
Тајната само он си ја знае. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom