Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Абе не го бива Инс, може ќе го биде у далечна иднина, али не ни требаат проспекти да купуваме, ни требаат готови играчи аман...

Се согласувам дека ни треба готов производ ама мислам дека грешиш кога викаш дека не го бива Инс.

Се согласувам дека ни треба готов производ ама мислам дека грешиш кога викаш дека не го бива Инс.
Ја сум убеден дека не е нешто посебно типот, единствено нешто што сум видел да покаже е некој си дриблинг коа беше на позајмица у Нотс Каунти. Уште кога беа у академијата заедно Стерлинг, Ибе и Инс, ја очекувањата ги ставив на првите двајца, па после не бев ни изненанен коа го продадовме овој. Па сеа да го враќаме... според мене типот е ја има истата компарација со татко му, како Каспер Шмајхел со неговиот татко... нула...

Али ај ако го земаме слободно нека ме демантира, ама 6 милиона на него? Не фала... ние тие пари за Демпси не ги дадовме, за овој ќе ги дадеме... подобро да додадеме уште некој милион и да си го земеме Лаљана кој ем е млад и ем има више искуство стекнато...

Ја сум убеден дека не е нешто посебно типот, единствено нешто што сум видел да покаже е некој си дриблинг коа беше на позајмица у Нотс Каунти. Уште кога беа у академијата заедно Стерлинг, Ибе и Инс, ја очекувањата ги ставив на првите двајца, па после не бев ни изненанен коа го продадовме овој. Па сеа да го враќаме... според мене типот е ја има истата компарација со татко му, како Каспер Шмајхел со неговиот татко... нула...

Али ај ако го земаме слободно нека ме демантира, ама 6 милиона на него? Не фала... ние тие пари за Демпси не ги дадовме, за овој ќе ги дадеме... подобро да додадеме уште некој милион и да си го земеме Лаљана кој ем е млад и ем има више искуство стекнато...

На 6 миљона за Инс.... цената се крати за 35% посто.... има клаузула во неговиот договор така да секој нареден трансфер 35% одат за Ливерпул.
--- надополнето: Dec 14, 2012 5:13 AM ---
Инаку не верувам дека ќе се оди по Ба , и јас мислам дека е лажна тревога.
Како шо гледам шпекулацијата Стариџ ја пишуваат се порелевантни извори така да мислам дека тој ке биде првиот.
За Волкот веќе кажав дека нема да дојде.... така сум убеден.
Мислам дека ќе дојде некој играч кој не е од островот.....

Би сакал Негредо да го видам во лонецот шпеклуации..:)
--- надополнето: Dec 14, 2012 5:15 AM ---
Мене ме загрижува фактот што Стерлинг сеуште не го подпишал договорот.... знак дека сака повеќе пари.
Само да не се искурца работата!
--- надополнето: Dec 14, 2012 7:14 AM ---
I SPENT £110M, ONLY TIME CAN TELL IF I WAS RIGHT SAYS DAMIEN COMOLLI
--- надополнето: Dec 14, 2012 7:15 AM ---
Прочитајте го интересна сторија!

--- надополнето: 14 декември 2012 во 08:14 ---
I SPENT £110M, ONLY TIME CAN TELL IF I WAS RIGHT SAYS DAMIEN COMOLLI
--- надополнето: 14 декември 2012 во 08:15 ---
Прочитајте го интересна сторија!

Све што прочитав со све се слагам а поготово околу Керол.
Човекот почна да решава натпревари играше се подобро и подобро а ние решивме да мењаме стил на игра и да го земеме Роџерс.. Околу судбината на Керол Ливерпул сами се криви..

Ако за некој можам да речам дека сме упропастиле поготово од доаѓањето на Роџо тоа е Керол и многу ми е криво ради тоа..Ниеден клуб нема да се откаже од својот играч кој го платиле 35м после една сезона..ние да.. е тоа покажува каков ни е карактерот..лузерски(моментално)

RorySmithTimes
As regards a piece in today's paper, Comolli and Dalglish were asked if they wanted to go for Gotze. They said Henderson was the priority
--- надополнето: 14 декември 2012 во 09:56 ---
Све што прочитав со све се слагам а поготово околу Керол.
Човекот почна да решава натпревари играше се подобро и подобро а ние решивме да мењаме стил на игра и да го земеме Роџерс.. Околу судбината на Керол Ливерпул сами се криви..

Ако за некој можам да речам дека сме упропастиле поготово од доаѓањето на Роџо тоа е Керол и многу ми е криво ради тоа..Ниеден клуб нема да се откаже од својот играч кој го платиле 35м после една сезона..ние да.. е тоа покажува каков ни е карактерот..лузерски(моментално)

Кој натрпевари ги реши.... не заебавај?
И никој не го уништил, напротив му дадоа шанса да влезе во форма во екипа каде би играл редовно.
И таму неможеше да фати место како шо треба!

RorySmithTimes
As regards a piece in today's paper, Comolli and Dalglish were asked if they wanted to go for Gotze. They said Henderson was the priority
--- надополнето: 14 декември 2012 во 09:56 ---

Кој натрпевари ги реши.... не заебавај?
И никој не го уништил, напротив му дадоа шанса да влезе во форма во екипа каде би играл редовно.
И таму неможеше да фати место како шо треба!

Евертон, полуфинале и уште еден, исто со глава, по асистенција на Агер (со глава). Не ми текнува на противникот..али една по друга утакмица беше. Плус, финалето со Челзи...гол, плус не признает.

Во Вест Хем е повреден цело време.

Евертон, полуфинале и уште еден, исто со глава, по асистенција на Агер (со глава). Не ми текнува на противникот..али една по друга утакмица беше. Плус, финалето со Челзи...гол, плус не признает.

Во Вест Хем е повреден цело време.

Освен полуфиналето со Евертон и утакмицата со Блекбурн.....ниту една утакмица не решил Керол.

Ова веќе разговарано....
Керол имаше своја шанса во Ливерпул.... Не се докажа....ФАКТ.
Џабе вадиме 2или 3 па и 4 утакмици шо ги решил коа не покажа ама баш ништо.
Блесок кој се појави на 3-4 утакмици за потоа да промашува празни голови.

Едноставно неможеше да се носи со притисокот, настрана што воопшто не му одговара системот на игра...
Ни оној на Кени, најмалку пак сега овој на Роџерс.

Позајмицата во ВестХем му е како ќец на десетка. Екипа која игра фудбал измислен за него, и каде треба да докаже дека може да биде “клинички“ стрелец со една шанса.
Повреден е 2 натпревари веќе... таму е од почетокот на сезоната. Има постигнато 1 (еден) гол.
Значи еден гол во тим кој што ќе повторам.... има игра која е совршена за него и неговите квалитети.

Според мене не треба продавање на Керол туку чување на клупа и имање на џокер кој што ќе промени тактика и начин на играње во последните 10-15 минути.
Но... седнувањето на клупа на засилување кое не кошташе 35 мил.... е ОГРОМЕН минус за Ливерпул....затоа дојде до оваа позајмица, затоа се бара купувач за него.
Мислам дека и ќе се најде купувач, мислам дека ВестХем ќе го одкупи.

Освен полуфиналето со Евертон и утакмицата со Блекбурн.....ниту една утакмица не решил Керол.

Ова веќе разговарано....

Едноставно неможеше да се носи со притисокот, настрана што воопшто не му одговара системот на игра...

Позајмицата во ВестХем му е како ќец на десетка. Екипа која игра фудбал измислен за него, и каде треба да докаже дека може да биде “клинички“ стрелец со една шанса.
Повреден е 2 натпревари веќе... таму е од почетокот на сезоната. Има постигнато 1 (еден) гол.
Значи еден гол во тим кој што ќе повторам.... има игра која е совршена за него и неговите квалитети.

Според мене не треба продавање на Керол туку чување на клупа и имање на џокер кој што ќе промени тактика и начин на играње во последните 10-15 минути.
Но... седнувањето на клупа на засилување кое не кошташе 35 мил.... е ОГРОМЕН минус за Ливерпул....затоа дојде до оваа позајмица, затоа се бара купувач за него.

Праша кои утакмици, јас реплицирав...никаде не реков дека се докажал или дека заслужил повеќе :)

Иначе, сега е повреден 2 утакмици...одкако се врати од предходната повреда.

Pepe, Johnson, Skrtel, Agger, Downing, Lucas, Allen, Gerrard, Shelvey, Cole & Suarez
Редно беше Стерлинг да одмори малку, сепак има само 18 години. Јас би го играл Робинсон како лев бек на местото на Даунинг.

Редно беше Стерлинг да одмори малку, сепак има само 18 години. Јас би го играл Робинсон како лев бек на местото на Даунинг.
Е богами и ја ама мене не ме викаа Веле како мал :D

Ова веќе разговарано....

Моабетот е дека почињаше да игра.. вложуваше напор и стануваше се подобар и подобар. Голот со Евертон,голот со Блекбурн ,голот во Ф.А купот т.е 2 ама ајде 1 ќе му броиме..играта против Челзи во Пл(на последниот натпревар) се се тоа знаци дека човекот почна да се прилагодува и почна да игра мушки ко што треба..во подготовките против Леверкузен влезе 10 минути гол даде.... и таман кога требаше да го играме ние го дадовме..епа јебига.

Сега е повреден скоро 2-3 месеци а не 2 натпревари.. И не ,Вест Хем нема да го купи.. верувај. т.е ќе проба да не ебне ,ќе го бара за 5 милиона..многу не ебеа овие 2-3 години па зашто да не и Вест Хем..најдобра курва све во Англија..изгледа..

Моабетот е дека почињаше да игра.. вложуваше напор и стануваше се подобар и подобар. Голот со Евертон,голот со Блекбурн ,голот во Ф.А купот т.е 2 ама ајде 1 ќе му броиме..играта против Челзи во Пл(на последниот натпревар) се се тоа знаци дека човекот почна да се прилагодува и почна да игра мушки ко што треба..во подготовките против Леверкузен влезе 10 минути гол даде.... и таман кога требаше да го играме ние го дадовме..епа јебига.

Сега е повреден скоро 2-3 месеци а не 2 натпревари.. И не ,Вест Хем нема да го купи.. верувај. т.е ќе проба да не ебне ,ќе го бара за 5 милиона..многу не ебеа овие 2-3 години па зашто да не и Вест Хем..најдобра курва све во Англија..изгледа..

Голот со Евертон во ПЛ беше во Октомври 2011

Головите со Блекбурн и Челзи беа во 4 и 5 месец во 2012

Како што реков.... освен блесок на 3-4 натпревари, Керол не одигра ништо..... поштено НИШТО!

Пак ќе се вратам на играта..... замисли го Керол сега во нашиот состав....замисли го Керол со истрчани 10км просек на натпревар!
Значи ни треба подвижен играч кој знае со топка....ама кој може да застане исправено во 5терец и да пречека топка.

Ја би го задржал Керол едино за на клупа, и како што кажав за промена на тактика во последната третина од натпреварот.

Значи да потенцирам.... Керол може има талент.... но тој талент може само да се искористи во Англиски стил на игра.
Во екипа која преферира центаршутеви на 5ерец (ние сме далеку од тоа) а таква игра имаат ВестХем.

Друг проблем кој што никој не го пишал овде е сколоноста на повреди

6a291a5102ca4a55a3bd48d.png

Зошто би ни требал играч кој има само 23 години а кој досега имал 7 повреди од кои 3 се на колената!
Зошто би ти требал играч кој што остај што е склон на повреди.... му треба едено добри 2-3 месеци врзани за да почне да игра како што треба.

Значи се се ова факти кои го поништуваат секој талент (ајде да го кажеме така) кој го поседува Керол.

Пак ќе кажам... имање на клупа играч кој кошта 35 мил може само да штети на Ливерпул..... не сме ние Реал Мадрид..... нема ни да бидеме!

Повреда на колено не значи дека играчот е килав или дека не е физички спремен да игра, повеќето од повредите особено на зглобовите доаѓаат ако не си доволно загреан.
Со добро загревање и тренинг даден од стручно лице нема шанси да дојде до повреди.
Ова го зборам од лично искуство, пошто добро сум напатена од колената, поготово левото, ама за инат вежбам. :)
А, доколку Роџерс го врати Керол, симпатијата моја, у Ливерпул ќе му бидам благодарна и ќе го сакам од тука до Ливерпул и назад пешки!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom