Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Реализацијава мизерија годинава, Салах нема никаква самодоверба, Фирмино игра на глупа позиција за него, Мане едино што прави нешто. Мора Стариџ да биде стартер, Шаќири или Фирмино место Салах, да живне малце играва, ова што го форсира Клоп од лани не функционира.

Според мене најголема грешка е играње на Милнер и Хендерсон заедно. Не може да функционира баш како шо треба, нема доволно креативност. Кога игра Кеита е мн покреативна и поразиграна средината. Мане ми е некако дефокусиран, може му треба одмор. Салах дефинитвно ја нема довербата потребна за да направи било шо. Можам да приметам страв, несигурност. Одбраната функционира маестрално.

Добро бе луѓе една нерешена имаме и одма вие би да затворите пола играчи, овој бил без самодоверба овој без не знам што.

Задоволен со бод со оглед на тоа што во нападот сме јалови во моментов и веќе 4-та утакмица каде ниту еден од 3-ката нема дадено гол. Конечно заврши пеколната серија од натпревари, и иако резултатите не беа најсјајни, ние сме сеуште при врвот и се држиме добро (освен што испаднавме од Карабао). Се надевам сега после паузата Клоп ќе ги стегне убаво, во моментов не личиме на тим кој го води Клоп.

Последно уредено:
Пак слаба игра, иако беше комбиниран состав. Искрено Лалана изигра солидно со оглед на тоа колку мала минутажа има овие 2 сезони.
Среќа победуваме, али мора да се стабилизира играта малце.

Прашање е само до кога вака, без функционален напад си ништо, тоа нешто што беше одлика на Ливерпул сезонава го нема.

Не е до тимот, до тактичката поставеност на играчите е. Видовте ли колку уфрлувања имаше Робертсон. Само едно.
И ваљда Клоп оваа година сака да се проба како што во речиси сите спортови бива, со добра дефанзивна поставеност на играчите да освои титула. Ран енд ган фудбалот колку и да е убав за око сепак не е гаранција за успех.
Тоа што победуваме не е ради среќа, туку што противниците единствена шанса да постигнат гол имаат или од мешаница или од грешки. Дефанзивно се перфектни, а во напад не се толку флуентни затоа што немаат такви задачи играчите кои помагаа лани и кои не навикнаа на фудбалот што го гледавме.
Друга работа е тоа што лани до 70 мин играчите веќе беа исцрпени па се случуваше од 3-0 3-3. Годинава и 1-0 е посигурен од ланските 3-0

Прашање е само до кога вака, без функционален напад си ништо, тоа нешто што беше одлика на Ливерпул сезонава го нема.

Нема и друга одлика.. Нема примање на глупи голови и губење бодови при водство од 2 и повеќе гола разлика.

Нема и друга одлика.. Нема примање на глупи голови и губење бодови при водство од 2 и повеќе гола разлика.

Се слагам но треба и да се даде некој гол, пример со Наполи ме изнервира утакмицата скроз зошто Клоп идеше на нерешено а не да ги избуши жабарите и на крај го попи у 90 мин.

Се слагам но треба и да се даде некој гол, пример со Наполи ме изнервира утакмицата скроз зошто Клоп идеше на нерешено а не да ги избуши жабарите и на крај го попи у 90 мин.

Е да со наполи и на мене не ми беше по кеф..Но барем до сега на другите натпревари не се тресам и нервирам при водство од еден-два гола разлика.

Абе дека се постабилни тоа е факт...посебно ВВД е стабилен ко армиран стуб без гипс картон.
Ама со ваква индиферентност у напад нема да може да играме со Сити, Челзи и остали...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom