Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
ako veke igra mora dve raboti da se jasni mora da se zapie za sane kako jang so mu se zakaci na salah a drugata bitna rabota se ofsajd zamkite odnosno ako postavis flaster na krilen igrac togas ocekuvaj deka vo mn situacii bekot ke e ponazad od CD znaci mora precizno i odmereno da izbalansiras so ogromna doza na pretpazlivost , nikako ne smeat CD da krevaat race i da baraat ofsajd a da ne reagiraat kon akcijata znaci sto i da ima ti udri ja topkata bilo korna aut pa ako kreni neka kreni ofsajd , a ako ojme na poziciona igra vo defanzivata ke ni se desi rasvord ili sane od mecot vo januari , silata na sity e tokmu vo sane i sterling imaat zaedno so kDB fantasticna sezona .sredinata ni e najbitna protiv ovoj sity i toa vo deff agazman, ne ni treba da pomislime vo offanziva da igrame nekoja si tika taka ke ni zemat 1 000 000 topki samo so preskakanje na sredinata koga ke napagjame a treba da se branime na 40 - 50 m od nasiot gol so obavezno igraci izmegu linii koi ke go prevzemaat nivniot centarfor za CD da ne izlegva ponapred od def linija zasto i sity igra so lazna 9 a vo takov slucaj ako CD izlezi da go brka protivnickiot igrac koj ke proba da primi topka pomegju liniite ke ostani dupka nazad i ke mora bekot da pokrie a koga bekot pokriva odma se otvora prostor za bocnite igraci kade sity e najopasen , protiv sity odnosno protiv gvrdiola najdobro resenie e samo visok presing taka gi dobivme prethodno i togas i sega ke napomenam odbranata na sity ne e na nivo kako ostanatiot del od timot tuka i sansata nasa lezi

Се чекаше долги 9 години за веков ден.
Еуфорија имам да, но и да не успееме, нема да е крај на светот. Во последниве година дена, Ливерпул под Клоп расте многу брзо, така да овој двомеч ќе е права прилика да се види дали во моментов сме зрели да се носиме со топ екипи (пошто, друго е да победиш ваква екипа во еден меч, а сосем друго е во двомеч). Ако успееме, тогаш тоа ќе значи дека сме многу блиску до елитата, ако не, ќе ни стане јасно дека во тимот треба да се направат уште некои корекции.
Во секој случај, презадоволен сум од тоа како се одвиваат работите во клубот последно време и вечер ќе биде право уживање да се гледа Ливерпул повторно во едно 1/4 финале од ЛШ.

Според мене пак, што и да направиме вечер или во двомечов, јасно е дека на овој состав му треба корекции. Му треба B2B играч, му треба двајца штопери (еден за прв тим, еден за резерва), можеби голман и се разбира резерви во офанзива кои би ги одмарале Момо, Боби и Мане следна сезона. Ни треба квалитетна длабочина.

Уште кога се паднаа City, не бев нешо многу задоволен. 2 недели со нетрпение го чекав денов и сега некако не сакам да дојде 20:45. Ме фаќа некој страв дека ќе не отворат. На последни 2 утакмици 8 гола ни имаат дадено. Не сакам да испаднеме во оваа фаза, зошто многу лесно стигнавме до тука. Групата освен Sevilla ни беше ултра лесна. Во ждребот со Porto имавме среќа. Така да и ова 1/4 финале и не ми е некој голем успех. Да ги поминеме некако на мускули, драматично, со лажење и што ти знам јас, па потоа што сака нека биде, јас ќе бидам презадоволен од сезонава.

Според мене пак, што и да направиме вечер или во двомечов, јасно е дека на овој состав му треба корекции. Му треба B2B играч, му треба двајца штопери (еден за прв тим, еден за резерва), можеби голман и се разбира резерви во офанзива кои би ги одмарале Момо, Боби и Мане следна сезона. Ни треба квалитетна длабочина.
Што е тоа в2в?

Не ми се верува дека треба да дадам пофални зборови за Ловрен, искина цепеницава, се понашаше ко Хипија у најбоље дани.
Сите изиграа на високо ниво, Трент очекував да биде бушен, братот влезе наапан, ко да се работи за живот или смрт. Страшна партија на одбраната и страшна партија на средниот ред во дефанзива, штом не дозволија ни шут во гол. Чембо корне, никој не го сопира. Хендо, прва партија на ниво сезонава, во најдобар можен момент. Тројкава напред не ја ни коментирам, сами си зборат за себе.

Да не подречам ама беше среќата малку на наша страна. Доколку се работеше за друга сезона голот на Салах ќе беше офсајд, голот на Сити ќе беше признаен, Робертсон кога излизга ќе играше со рака и ќе гледавме дежа ву. Али не за џабе рекле среќата ги прати храбрите, па да не му дозволиш на овој Сити да има шут кон гол треба да одиграш повеќе од перфектно.

ou ou ou ou dobri 3-0 i pretenka klupa za vo siti nekoj da mi merese adrenalin aparatot ke puknese trebase da dogazat use so 1 za mirno da gledam i druga nedela , ipak ne mi se veruva deka pull znael da igra odbrana

А те немаше да искоментираш на последниве утакмици кога Арнолд го поминуваше кој ќе стигне:D

Таков е понекогаш Томи, знае да биде генерал после војна и да си ствара замислени непријатели :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom