- Член од
- 12 март 2012
- Мислења
- 217
- Поени од реакции
- 242
.....
Истото го мислам и јас.Се согласувам од почеток до крај.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.....
Јас пример во доста работи не се сложувам ама ќе тргнеме од тука. Те молам објасни ми го овој момент.Успеа од скорз изгубена сезона лани !
Како тргна лани Роџерс ќе завршевме 15ти...Стигнавме до финале на Kапитал Куп и финале ЛЕЈас пример во доста работи не се сложувам ама ќе тргнеме од тука. Те молам објасни ми го овој момент.
Абе ајде, ако лани после 3 кола имавме 7 бода и 0 (со букви, нула) примени голови, ќе сме завршеле 15то место, кое место ќе завршиме ако после 3 кола имаме 5 примени голови и 4 поени?Како тргна лани Роџерс ќе завршевме 15ти...Стигнавме до финале на Kапитал Куп и финале ЛЕ
Ама хејтам бе Фрос, безврска зборам цело време.Читам сеа искочи вест дека му било соопштено на Сако сам не си најде клуб до среда, немало да игра до крај на сезона.
Инаку мислам дека не го сфаќате Пеџа што му е најголема грижа а тоа се нерешените позиции додека се трупаат играчи на други позиции каде што не е приоритетно. Тоа е за критика без разлика кој е менаџер. Видовте ние лани само со Блинд и Смолинг на ЦБ како пројдовме? Епа кај вас е ова проблем на три позиции кога не игра Стариџ во напад а ги нема Ингс и Ориги. Можеш да крпиш утакмица две ама цела сезона..
На прсти се бројат оние тренери кои освојуваат трофеи после пола година во клубот, да не правам муабет за вакви просечни ростери како оној на Ливерпул. Кој очекувал трофеј бил премногу оптимистичен, двете финалиња во Лига купот и ЛЕ дојдоа неочекувано и нормално дека ќе се надеваш да освојат отпосле, јас зборам при самиот потпис пред да има таква разврска сезоната никој реален не бараше трофеј. Стабилноста во тимот е побитна од инстант успех. Во Дортмунд не дојде и го исплеска Баерн за 3 месеца па освои Бундес. Од просечен тим направи основа за тој тим да биде редовен учесник во ЛШ колку години и да е по ред, да освојува титули и купови ама за тоа треба време. Проблемот е што сите сакаат инстант успех ради толку години неуспеси и нормално е да е пукнат филмот веќе од чекање, ама таков стил на успех е карактеристичен за клубови кои можат/сакаат да потрошат по 200м во еден преоден рок. Еден Роџо што беше тренерски анонимус 3 години издржа да нема критики освен последните месеци. Моментално нема подобар избор за менаџер на Ливерпул, одамна и немало ваков тип на тренер што се вклопува во целиот амбиент. Сезонава топ4 ако се обезбеди е одлично, исполнување на целта, па после тоа таа основа треба да се надградува за да се стигне до титула. Ако не обезбеди топ4, нормално е да трпи заслужени критики.Аууууууу па сакаш да ти го пишам стартниот состав на Ливерпул за оваа сезона?
Штеген
Клајн-Хумелс-Ловрен-Хектор
Гундоган
Ројс-Геце
Кутињо-Фирмино
ГОН ЗА ЛО
И не, ова, со овој состав не е заебанција од страна на солидна бројка на навивачи, само што веројатно нит фан клубов си го читал, нит па на фб си читал во групата.
После тоа додади дека аспирациите беа следни:
1. Доаѓа Клоп - Ајде лапај одма трофеј, да покажеме како треба
2. После 3 дена Клоп ја отпишува сезоната - Оваа сезона за прилагодување, ќе видите следна
3. Само да дојде преоден рок ќе видите како ќе избрка пола екипа зошто не му одговара - доаѓа зима, не си оди никој, го носи Кокер на фри
4. Ќе видите лето кога ќе дојде, пред сезона, уште не ги знае играчите, ќе видите кога ќе донесе само докажани фудбалери - поврзување со Желински и не знам кои беа уште два-тројца непостоечки играчи - УАУАУУАУУУУУ па тоа се чекаше (правење будали)
5. Играме финалиња - пред финале (АЈДЕ ТРОФЕЈ КОНЕЧНО), после финале (ДОБРО Е БАРЕМ ФИНАЛЕ ИГРАМЕ).
6. Губиме финалиња, само играчите криви, не знаеле како да се носат со притисокот наречен финале, бреј.
7. Пред преоден рок - ќе видите само докажани фудбалери, по преоден рок, па Клаван и Грујиќ се докажани фудбалери
8. 4 бода од можни 9 (најбаналната одбрана кажана за Клоп од неколку навивачи) - Па ова му е прва сезона (не ја бројат ланската пошто дошол во 8мо коло а не во прво).
Тука ќе додадам и како лани кога дојде Клоп, следна година бевме одма претенденти за титула а сега истите навивачи викаат „па добро топ4 е супер за (повторно глупоста) првата сезона на Клоп.“
Да заокружам, јас го поштувам Клоп ама Клоп е менаџер на Ливерпул и јас како навивач имам право да кажам што не ми се допаѓа. Моите просеравања не се насочени кон Клоп, туку кон оние што се трескаа од земја дека ќе носи исклучиво квалитет и докажани играчи, па кога сфатија дека нема да биде така, пробуваат да убедат како Клаван и Матип се на ранг на Тиаго Силва и Хумелс.
Доказ за тоа е што вчера @Scouser88 ме убедуваше како од порано го прател Матип како играл во Шалке![]()
На прсти се бројат оние тренери кои освојуваат трофеи после пола година во клубот, да не правам муабет за вакви просечни ростери како оној на Ливерпул. Кој очекувал трофеј бил премногу оптимистичен, двете финалиња во Лига купот и ЛЕ дојдоа неочекувано и нормално дека ќе се надеваш да освојат отпосле, јас зборам при самиот потпис пред да има таква разврска сезоната никој реален не бараше трофеј. Стабилноста во тимот е побитна од инстант успех. Во Дортмунд не дојде и го исплеска Баерн за 3 месеца па освои Бундес. Од просечен тим направи основа за тој тим да биде редовен учесник во ЛШ колку години и да е по ред, да освојува титули и купови ама за тоа треба време. Проблемот е што сите сакаат инстант успех ради толку години неуспеси и нормално е да е пукнат филмот веќе од чекање, ама таков стил на успех е карактеристичен за клубови кои можат/сакаат да потрошат по 200м во еден преоден рок. Еден Роџо што беше тренерски анонимус 3 години издржа да нема критики освен последните месеци. Моментално нема подобар избор за менаџер на Ливерпул, одамна и немало ваков тип на тренер што се вклопува во целиот амбиент. Сезонава топ4 ако се обезбеди е одлично, исполнување на целта, па после тоа таа основа треба да се надградува за да се стигне до титула. Ако не обезбеди топ4, нормално е да трпи заслужени критики.
Те разбирам дека поентата ти да не се трупаат играчи на исти позиции кога веќе имаш дефицит на други места, и јас го делам тој став ради некупувањето на лев бек и дм. Само се прави лоша атмосфера околу тимот со вакви мислења кога после 3 одиграни кола и 2 добри резултати а еден лош се осудува цела сезона на пропаст.
Околу Сако, не е до квалитетот негов проблемот, туку очигледно е дека нешто не штима во релацијата менаџер-играч. Ако се случи Сако да остане(се сомневам) и да ги имаме покрај него Деки, Матип и Клаван тоа е сосема солидно, да не кажам најстабилни стопер години уназад.Ако некој сезоната ја осудува на пропаст, разговарај со него. Тоа не сум јас, јас само кажувам дека составот требаше да биде покомплетен и дека наместо да го комплетираме, ние го уназадуваме со исфрлање на Сако а негова замена да биде Клаван.
Роџерс 3 години издржал без критики?
Јас знам дека е одлично ако се избори топ4 оваа година, со овој состав и со овие конкуренти. Не само јас, сите сме свесни АМА кога ова го зборев и лани, солиден број фанови ме правеа ненормален и ми викаа дека не го сакам Ливерпул, не сум сакал да успее и од инает сум зборел така. Тогаш јас зборе од инает а сега ако каже некој тоа е само резонско размислување.
Тоа е проблемот, што секој си цепа по своја страна и дека ако се даде негативен коментар за Клоп, одма си против Ливерпул. Да биде уште поголема хипокризата, оној кој ми вика дека не му мислам добро на Ливерпул зошто го критикувам некогаш Клоп е оној кој викаше „абе што сакам Ливерпул да изгуби“.
Во ред, не штима, продади го, купи штопер и решен проблем.Околу Сако, не е до квалитетот негов проблемот, туку очигледно е дека нешто не штима во релацијата менаџер-играч. Ако се случи Сако да остане(се сомневам) и да ги имаме покрај него Деки, Матип и Клаван тоа е сосема солидно, да не кажам најстабилни стопер години уназад.
Единствената логична причина поради која Клоп остана глув на сите совети од експерти/фанови за купување на лев бек и дм па и стопер ако си оди Сако, според мене е дека не сака да натрупа одеднаш повеќе нови играчи во концепцијата. Не можам да најдам друго логично објаснување зашто би останал на овој нецелосен ростер освен пазарење во зима после неколку месечно функционирање на веќе постоечкиве играчи.
Задњи 15 години приоритет ни било топ4, како и сега што ни е. Не гледам разлика. Можеби мала, зошто повеќе се очекува поради Клоп, зошто тука е тој а не Роџерс, Далглиш или Хоџсон.Добро е добро е, растат апетитите. Редно беше после сезоните на Роџерс коа му се даваше време, сега одма се наоѓат недостатоците, мааните, глупостите. То е, се наметнаа високи очекувања, шампион застана на чело. Се освен некаков трофеј и 4 место во премиер ќе биди неуспех. Браво, конечно се изгуби лузерскиот менталитет!
Изгледа 3-6-1 формација сака да игра Клоп.
...Абре луѓе, фанови на ливерпул...па ливерпул не игра евро сезона за да трупи играчи...за лига шампиони треба да имаш 25играчи за да може да се издржи и премиер лига ...за лига европа доволно е 19-20 плус младинците ....за премиер лига само ти треба една асална 11ка плус 5-6 солидни замени а ФА и ЛИГА куповите ке ги покриваат младинците... еве ви чист пример челзи колку испазари....е сега друг е муабетот за каков ростер се работи...но клоп проценил да донесе само малку свежина,олошите на продажба и тоа е тоа...еве едно прашање...доколку ( не дај боже) не избори топ 6 и излез европа а веке го натрупил ростерот догодина пак нова екипа ке се селектира...за сако не сакам да коментирам но мислам дека нема иднина на енфилдОколу Сако, не е до квалитетот негов проблемот, туку очигледно е дека нешто не штима во релацијата менаџер-играч. Ако се случи Сако да остане(се сомневам) и да ги имаме покрај него Деки, Матип и Клаван тоа е сосема солидно, да не кажам најстабилни стопер години уназад.
Единствената логична причина поради која Клоп остана глув на сите совети од експерти/фанови за купување на лев бек и дм па и стопер ако си оди Сако, според мене е дека не сака да натрупа одеднаш повеќе нови играчи во концепцијата. Не можам да најдам друго логично објаснување зашто би останал на овој нецелосен ростер освен пазарење во зима после неколку месечно функционирање на веќе постоечкиве играчи.