Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Steven Gerrard on missing Liverpool:

I miss the build-up, competing with better players, I miss being Steven Gerrard, Liverpool captain and walking out in front of my people with that pressure and trying to get a result for them.

‘Yes, I felt like shit some days because we lost. I would ask myself, “why are you putting yourself through this?” but the contrast is when you beat one of the top sides, the texts are flying in on your phone and you are on top of the world. I miss that.

‘As much I am enjoying it out here with a fresh challenge, I’d like nothing better than being 25 again and with 10 years ahead of me in the Premier League, playing for Liverpool, but I’ve had my time.’

On the possibility of staying at Liverpool, Gerrard added:

‘Ability-wise, I could still play but physically I couldn’t play every game at my age. I didn’t enjoy being sub last season. I didn’t enjoy not knowing if I would be in the XI or not.

‘I didn’t enjoy when Liverpool were in the Champions League, the idea that I might have to miss matches. I struggled to get my head around it.

‘Maybe that was selfish of me but I had gone a long time playing every single game. I might be contradicting myself here but what would have kept me at Liverpool into this season was the chance of shadowing Brendan Rodgers and his staff as well as playing. Those ideas were only mentioned to me after I had announced I was leaving.

‘I don’t know if I am going to be good enough to be a manager, or a No 1, No 2, No 3 or No 4.

‘Liverpool replaced coaches Colin Pascoe and Mike Marsh in the summer, so they were looking for a new No 2, or No 3 or No 4. I would have been tailor-made to fill one of these roles, as well as making myself available as a squad player.

‘I could have been a good squad player, a good sub, as well as getting management experience that money can’t buy.’

Gerrard concluded:

‘I was surprised a role wasn’t mentioned when Ian Ayre sat down with my agent but maybe it might happen one day. I’d have stayed on as a squad player if I’d had the chance to learn more about management or coaching. I left with all the doors still open, but yes, I could still have been at Liverpool now.’

Ах бе Стиви, Стиви...

Баш за добро утро го прочитав :place:
Во продолжение
Steven Gerrard: Brendan Rodgers would make the perfect England boss
http://www.liverpoolecho.co.uk/spor...steven-gerrard-brendan-rodgers-would-10032311

@Scouser88, се сеќавам кога пишуваше дека после неколку месеци откако Стиви ќе си е заминат од Ливерпул, вистината ќе излезела на виделина, демек Џерард ќе го посочи Роџерс како директен кривец за неговото заминување. А види го овој пак, цело време го фали Роџерс па дури сега вели дека е идеален за селектор за Англија. Море шо знае и тој Џерард...

Не го посочи Роџерс, ја посочи управата :D

Епа сигурно постои причини заради која Стиви замина, сигурно не се годините.[DOUBLEPOST=1442016516][/DOUBLEPOST]http://www.thisisanfield.com/2015/09/steven-gerrard-reveals-tottenham-interest/

Gerrard said: “The first offer came from Besiktas, then managed by Slaven Bilic. Monaco were next. They came in strong. Paris Saint-Germain were also very keen. David Moyes called my agent a couple of times, to see whether I would be interested in playing for him at Real Sociedad.

“A few English clubs called but I wouldn’t play against Liverpool. There was interest from Tottenham manager Mauricio Pochettino. It was good to know he still rated me. I was sure I could play in the Premier League for another year but there would not have been much of a buzz doing the same thing all over again with Tottenham.”
“It’s also why I turned down a 13.5million euros (around £10million) net deal to play in Qatar for two years,” he said.

“That would have been more than I’d ever earned, but Qatar wasn’t the right place for me and my family.”

Последно уредено:
share_04cbea2cb773ad104cb4004f6a6bfff3.png

Не сум сигурен за Морено....ама се плашам од неискуството на Гомез.
Рано му е за вакви натпревари.

Ловрен мислам дека треба пак да е стартер....нека фати серија на утакмици.
Ако до 10 коло не се стабилизира нека се бори со Коло за место на клупата.

Денес мислам дека од се најпотребни се Ингс и Бентеке.....
Фирмино мора да е повеќе во средина за да работи Ингс инаку тешко дека Милнер сам може да разигрува цела екипа.
Мислам дека Фирмино треба сега да добие одврзани раце....па да видиме на што сме....мада рано е за секакви очекувања.

ПС. Шрек најверојатно ќе гледа со двоглед!:D

@Scouser88, се сеќавам кога пишуваше дека после неколку месеци откако Стиви ќе си е заминат од Ливерпул, вистината ќе излезела на виделина, демек Џерард ќе го посочи Роџерс како директен кривец за неговото заминување. А види го овој пак, цело време го фали Роџерс па дури сега вели дека е идеален за селектор за Англија. Море шо знае и тој Џерард...

http://www.thisisanfield.com/2015/0...ndan-rodgers-muscle-flexing-man-utd-omission/

Го утепа од фалење :):)[DOUBLEPOST=1442048843][/DOUBLEPOST]
Баш за добро утро го прочитав :place:
Во продолжение
Steven Gerrard: Brendan Rodgers would make the perfect England boss
http://www.liverpoolecho.co.uk/spor...steven-gerrard-brendan-rodgers-would-10032311

Ова за да го макне од тимов ,доста ни го уназади. И јас сум за Англија да ја води,нека ги умара тамо со неговото его.

Steven Gerrard on what followed after his slip against Chelsea.

*Don't read if you have a weak heart*

"I sat in the back of the car and felt the tears rolling down my face. I hadn't cried for years but, on the way home, I couldn't stop."

"The tears kept coming. I can't even tell you if the streets were thick with traffic or as empty as I was on the inside. It was killing me."

"I felt numb, like I had lost someone in my family. It was as if my whole quarter of a century at this football club poured out of me."

"I did not even try to stem the silent tears as the events of the afternoon played over and over again in my head."

"The Kop, and the whole of Anfield, had sung You'll Never Walk Alone again, of course, but, in the car, I felt isolated. I felt very alone."

http://www.thisisanfield.com/2015/0...ndan-rodgers-muscle-flexing-man-utd-omission/

Ова за да го макне од тимов ,доста ни го уназади. И јас сум за Англија да ја води,нека ги умара тамо со неговото его.

“My relationship with Brendan was too good for him to need to make a point to me. He was someone I respected and liked: his training sessions were among the best I had ever experienced while his man-management was excellent, generous and imaginative.

“But I wondered if this was his way of showing the press that he was strong enough to make a difficult decision.”

Вината треба да ја бара во неговите слаби утакмици и спорост. Ја разбирам желбата и страста, ама желба и можност се различни ствари. Веројатно секој менаџер би постапил така. Очигледно е дека бил повреден од тоа што го ставил на клупа, инаку и сега и претходно имал само пофални зборови за негови методи и за тоа каков тип на менаџер е така да не гледам ја тука ругање од страна на Џерард кон Роџерс :)[DOUBLEPOST=1442083405][/DOUBLEPOST]Oчaј :facepalm:
Бентеке светлa тoчкa, другo ништo не ми се издвoјувa нити кoментирa

Последно уредено:
Ако го видам Шкртел стартер против Норич ужите ќе му ги истегнам!!! Исто така ако ги видам Лукас, Милнер и Џан заедно во тимот против Норич и Вила пак ушите ќе му ги истегнам!!!

Доста беше од Шкртел, ова да му биде последна сезона веќе, а за прва постава да не збориме.

Ако го видам Шкртел стартер против Норич ужите ќе му ги истегнам!!! Исто така ако ги видам Лукас, Милнер и Џан заедно во тимот против Норич и Вила пак ушите ќе му ги истегнам!!!
Пошто тие сами се ставаат во прва постава

Штo е тoлку упoрен сo шкртел и лoврен, не се знaе кoј е пoлoш..мoментaлнo кoлo и сaкo се бoљa oпцијa oд нив двaјцa..секoј е!
Гoмез си гo изрaбoтијa пoштенo зa пенaлoт, неискуснo мaлo. Не декa и Мoренo бoље би реaгирaл. Единo Клaјн нештo рaбoтеше у oдбрaнa
Срединa не пoстoеше,Ингс дa не спoмињaм
Дербивo не ми беше кo претхoднo, не се oсеќaв истo :toe:

Повеќе уживав во првата сезона на Роџерс отколку последниве 13 месеци. Многу играчи се сменија, а работата оди кон полошо. Можеби е време за други промени???

Не Сако или Туре , ЈАС да влезам да играм па подобро ќе одиграм од Шкртел-Ловрен. Ловрен > Шкртел у последно време можеби , ама пак не може туку така и Деки да се извади со 2-3 утакмици изиграни просек , па добро за него тоа е и одлично. У Хрватска веќе не е прва постава кај нас е !!:mad: Толку беше и од Џо факинг Гомез , изигра 1-2 утакмици и тоа само во одбрана не дека кујзнае шо направи ..како што тоа треба да прави лев бек нели шо игра во тим како Ливпул. Средина Милнер-Емре-Лукас?? Па добро колку треба да си МУТАВ па да не препоставиш дека ова нема да функционира? Емре единствено нешто се трудеше ама се е џабе.. Фирмињо 41М? ОМГ .. Не знам шо да кажам ..одиме на Олд Трафорд за да зееме бод. Со Арсенал некако успеавме и овој сеа си мисли дека ние сме Челси од лани , ќе се браниме у гости со конкурентите, добро до душа ние се браневме и со факинг Борнмаут на Енфилд така да ..

Шо побрзо чичко БР замине толку поарно ..

Многу сме мртви реално, клубов ни е карактерно убиен моментално, најсериозно. Ко без душа и волја да играат сите, не може тоа така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom